ANNONS:
ANNONS:

Dubbelt LFK i Sommar-Lofa

Två favoritsegrar i årets Sommar-Lofa.
Och det var förstås LFK som fick höja segerpokalen två gånger.
– Alltid kul att vinna, säger Felix Stenström som även avgjorde herrfinalen fjol.

Drygt 300 (totalt 894) personer hade tagit sig till Lockörn under den vackra högsommartorsdagen för att bevittna finalerna i Lofas sommarturnering.
Damerna var först ut och det var Vinninga som fick anta utmaningen att möta storfavoriterna i LFK. Serieledaren i division tre kämpade också tappert, men ett ungt LFK toppat med rutinerade startspelare hade det mesta och bästa av matchen.

Heather Williams satte ettan i första halvlek efter en soloraid och under matchens sista kvart stötte Wilma Åkervall in en hörna och Heather Williams satte minuter senare trean som också blev matchens sista mål.
Således fick kapten Amanda Reinhardt lyfta pokalen till skyn och storfavoriten vann alltså ytterligare en Lofa-turnering.

Vinninga – Lidköpings FK
0-3 (0-1)
0-1 Heather Williams (10), 0-2 Wilma Åkervall (53), 0-3 Heather Williams (54)


Herrarnas final spelades mellan Mellby och Lidköpings FK. Division Mellby hade tagit sig till final via en semifinalseger mot Trässberg och LFK hade besegrat Corner.

Givetvis var LFK stora favoriter till guldet, men det var division fem-laget Mellby som ville mest under den första halvleken. Fin rörelse och en stor arbetsinsats gav inte LFK några ytor och istället var Mellby det bättre laget och hade också den bästa chansen genom målkungen Egzon Restelica som satte bollen i kryssribban.

0-0 i halvtid och i den andra halvleken visade LFK betydligt mer fart och styrka. Mellbys kraft avtog allt mer och spelet fördes mestadels på de blåvitrandigas planhalva. Tretton minuter från slutet kom också avgörandet.
Felix Stenström hann först på ett vänsterinlägg och fick en tå på bollen som tog en båge över Alfred Larsson i Mellbymålet.
Målet blev matchens enda, även om Mellby försökte framåt under matchens sista minuter.

Efter en tung vår fick LFK alltså en väntad, men ändå skön seger innan sommarledigheten.

Mellby- Lidköpings FK
0-1 (0-0)
0-1 Felix Stenström (47)

1 tanke på “Dubbelt LFK i Sommar-Lofa

  1. Varför spelas inte LOFA I början av augusti då lagen nu istället spelar träningsmatcher? Sedan borde man seeda lagen i två grupper utifrån tabellplacering när serien vänder och låta de spela emot varandra. Dessa gruppspel mynnar ut i A- och B-final.

Lämna en kommentar