ANNONS:
ANNONS:

Ebba Handfast byter till allsvensk klubb

Ebba Handfast i Lidköpings FK tar nästa kliv i karriären.
Ny klubbadress blir Kopparberg/Göteborg.
19-åringen har skrivit på ett Lärlingskontrakt med den allsvenska klubben.

Lidköpings FK fick känna på elitfotbollen under 2015 och målet för laget är förstås att åter få kliva in i fotbollens finrum. Om det blir redan 2017 återstår att se, men faktum är att en av lagets spelare har möjlighet att spela elitfotboll redan tidigare än så.
Lagets 19-åriga mittfältare Ebba Handfast har nämligen bestämt sig för Kopparberg/Göteborg och kommer att spela med klubben under hösten.

Ebba Handfast

Det var annars inför säsongen 2014 som Ebba bytte Råda mot LFK och tog första steget i karriären (läs här). Sedan dess har det alltså blivit spel på Lockörn och Framnäs, men även om Ebba utvecklats mycket som fotbollsspelare så har det inte lossnat för 19-åringen till hundra procent. Det har blivit mycket tid på bänken, men träningsviljan har inte sviktat och under det senaste halvåret har hon även spelat och tränat med Kopparberg/Göteborgs F19 lag.

Där har det gått så bra att klubben nu valt att erbjuda ett Lärlingskontrakt som sträcker sig till november 2017.
– Jag har ju tränat och spelat med deras F19-lag kontinuerligt i ett halvår och fått stort förtroende där. Jag har fått gott om speltid och även tränat med A-laget då och då. Jag har trivts väldigt bra i LFK, men när en sådan här chans dyker upp tackar du inte nej, säger Ebba Handfast till NLT.

Ebba Handfast blir därmed femte spelaren på mindre än ett år som via LFK tar klivet till elitfotbollen. Sedan tidigare har som bekant Mathilda Haglund (Linköping), Caroline Berling (Holmalund), Heather Williams (Holmalund) och Maria Synnerdahl (Qbik) lämnat för spel högre upp.

Lämna en kommentar