ANNONS:
ANNONS:

Elmer-Fåglum överlever – startar om i sexan

Beslut om nedläggning i tisdags.
Men nu verkar det som att Elmer-Fåglum överlever.
– Vi har anmält oss till division sex nästa år, säger ordförande Anders Hindström.

Så sent som i onsdags kunde vi berätta om att Elmer-Fåglum skulle lägga ner sin herrverksamhet. (läs här)
– Sorglig, men sant. Men vad ska man göra utan människor som vill spela eller engagera sig runt föreningen. Igår kväll hade vi ett möte med 17-18 spelare om framtiden. Knappt någon tog ton, men när vi skulle rösta om en fottsättning blev svaret tydligt. Vi lägger ner herrverksamheten, sa en besviken Anders Hindström, ordförande i Elmer-Fåglum då.

Under fredagsförmiddagen nås dock Lokafotboll.se av en betydligt gladare Anders Hindström.
– Ja, det känns betydligt roligare idag, säger Anders och fortsätter:
– Efter det kommi ut att vi skulle lägga ner var det många spelare som tog sig i kragen och bestämde att de ville köra vidare för att föreningen skulle överleva. Främst handlar det om spelare som spelat i vårt U-lag denna säsong och som tycker att division sex är en mer passande nivå. Räknar vi rätt är det just nu mellan 18-20 spelare som vi har med på tåget. Hoppas det är lika många när det väl blir verklighet till våren, säger Anders.

Ja, Elmer-Fåglum väljer alltså att börja om och under fredagen hörde man av sig officiellt till VFF om att det blir spel i division sex under 2016.
– Det passar vår ambitionsnivå. För målsättningen är inte att vinna serien, utan hitta tillbaka till den glädje som föeringsfotboll innebär. Vi kommer köra en gång i veckan plus match, säger Anders som också ser ut att kamma hem föeringens första nyförvärv inför 2016.

Marcus Härnälv som bor i Göteborg säger sig nämligen sugen på att ”komma hem” för att träna och spela match. Marcus har i år spelat med Knippla, men spelar många bortamatcher i serien ute i Göteborgs skärgård.
– Då har han lika långt till Jonslund och Marcus är sugen på att hjälpa till, avslutar en glad Anders Hindström som alltså får se sitt kära Elmer-Fåglum överleva ytterligare en säsong.

Marcus Härnälv på väg hem.
Marcus Härnälv på väg hem.

Lämna en kommentar