ANNONS:
ANNONS:

”En härlig belöning på helgen”

Abstinens från fotboll utomhus?
Lugn. Till helgen startar träningsmatcherna.
– En härlig avslutning efter en hård träningsvecka, säger Gauthiods tränare Joakim Jensen inför premiären.

Våra lokala lag är i de flesta fall i den första delen av försäsongen. Men det innebär inte att man ligger på latsidan även gällande träningsmatcher. Dessa har de senaste åren haft en tendens att dra igång allt tidigare och 2017 är inget undantag.
Till helgen drar matcherna igång på allvar och fyra lokala gäng är ute och känner på motstånd. Ett av dem är Gauthiods herrar och Lokalfotboll.se ringde upp lagets tränare Joakim Jensen för att ta tempen inför morgondagens match mot nyblivna division två-laget Vänersborgs IF.

Träningsmatch imorgon. Vad är känslan inför att det drar igång med matcher?
– Det ska bli riktigt roligt. Hårt jobb med träning under veckorna och matchen blir som en härlig avslutning och belöning på helgen.

Om du jämför känslan för dig som tränare jämfört med samma tid förra året?
– Vi har stärkt upp med bra karraktärer som dessutom är bra fotbollsspelare. Så jag skulle nog vilja säga att känslan är bättre än förra året. Vi kör hårdare än 2016 och har förlängt träningspassen med en halvtimme. Det har också varit mer fokus på styrka och kondition så killarna är bättre tränade nu än under fjolåret.

Vad vill man som tränare egentligen ha ut av en träningsmatch i februari?
– Killarna är nedtränade nu och det lär märkas, men jag vill se entusiasm och många som vill ha bollen. Men jag vill inte styra så mycket nu i början. Vi har många nya killar och jag vill se dem i match. Se hur de agerar på planen och skapa mig en bild var vi ska placera in dem i vårt spel.

Ja, många nyförvärv har ni. Är alla tillgängliga i helgen?
– Nej, inte riktigt. Av nyförvärven har Rikard Nilsson och David Svensson småskavanker och vilar. Detsamma gäller Wiktor Wersén, Erik Forsblad och Niclas Haglundh. Och så står Deni Kaksi åt sidan denna match då Anton Larsson står mellan stolparna.

Mitt uppe i försäsong, men är det några spelare som stuckit ut lite extra under vinterträningen?
– Det är många spelare och grabbarna har visat upp en härlig träningsvilja. Men jag vill nämna Jonathan Nilsson som är en ”maskin”. Han bara kör och utvecklas hela tiden. Detsamma gäller Anton Larsson som tagit kliv framåt. Även Mårten Jäsklid vill jag nämna. Han har tagit vinterträningen riktigt bra och ser vass ut.

Till sist något annat du vill tillägga om Gauthiod och läget just nu?
– Det är en go känsla i laget och vi är revanschsugna till max. Den placeringen vi nådde förra året var ingen nöjd med. Nu ska vi visa att vi är betydligt bättre än så.


Förutom Gauthiod är ytterligare tre lokala lag i spel denna helg. Nedan ser ni dag, tid och plats för matcherna.

Lidköping
Lördag 13:00 LFK Akademi – Friscopojkarna (Framnäs)


Grästorp
Lördag 12:00 IK Gauthiod – Vänersborgs IF (Lunnevi)


Skara
Lördag 13:00 Skara – IFK Mariestad (Sparbanken Arena D)


Bortaplan
Sönda 12:00 Skövde AIK U19 – LFK Akademi (Södermalms IP)

Lämna en kommentar