ANNONS:
ANNONS:

”En långsam och seg figur som rör sig lustigt”

Mitt på pannan eller en ”dajsare” över kortlinjen.
Ja, bedöm själva vilket.
Här kommer mina tankar om den lokala fotbollen just nu.
En hörna på övertid
Det var ju ett tag sedan nu att slå ”en hörna på övertid” och det kanske behövs en kortare förklaring på vad detta egentligen är.

Alla ni som har koll på er fotboll vet betydelsen av en hörna. En möjlighet att flytta upp positionerna. Kanske i matchens absoluta slutskede i jakten på ett sent segermål?Ansvaret då på hörnläggaren är då otroligt stort. Bollen bör slås in på ett sådant sätt att man ger lagkamraterna chansen att ta bollen över mållinjen.Att då slå en riktig ”dajsare” ut över kortlinjen är då inte acceptabelt. Publiken stönar och lagkamraterna inne i straffområdet skickar iskalla blickar ut mot hörnflaggan.

Vart denna hörna tar vägen låter jag dock vara osagt. Känner hur som helst ansvaret att slå den och sedan får vi se vad den hamnar. Ibland blir det en hårt slagen boll mot första stolpen. En annan gång kanske en variant snett-inåt-bakåt och någon gång kanske det blir en boll med ”snö” på med förhoppningen att någon inne vid mål når högst och skarvar bollen vidare.

Någon gång blir det nog tyvärr också en riktig ”dajsare” ut över kortlinjen…

——————————————
* Börjar bara med att säga att när detta publiceras befinner jag mig på en fotbollsplan som ligger varmt om hjärtat. Nej, det är inte Rådavallen, utan White Hart Lane i London. Har tidigare bara varit utanför arenan, men nu äntligen ska jag få knalla in genom den gamla tegelstensväggen och beskåda mina favoriter i Tottenham. Blir en upplevelse det!
Förstår att många inte fattar vitsen med Spurs, men några intelligenta har fattat poängen. Tänker förstås på fotbollssmarta typer inom lokalfotbollen som Patrik Widell, Peter Linde, Conny Sköld, Jerker Johansson och Pea Karlsson. Vilka gossar!
Finns det fler smarta typer där ute? Ge er gärna till känna! COYS!

"The Lane"
”The Lane”

——————————————
* Skrivits mycket om alla nyförvärv som LFK herr plockat in utifrån inför kommande säsong. Vad jag tycker om det? Ja, som det ser ut nu så finns det inte så många andra alternativ. I alla fall inte om man har som mål att slåss om seriesegern 2015.
Killarna från Akademin som varit mogna att flyttas upp har gjort detta både i år och förra året och om truppen sedan breddas och spetsas med killar från Skövde eller Gällivare spelar ingen större roll för mig.
Drömmen vore förstås att det skulle gå att plocka spelare från Lidköpingsområdet, men just nu finns inte kvalitén där.

Nej, jag förlitar mig helt och hållet på att LFK vet vad man gör när man plockar in killar från när och fjärran. Att de verkligen tillför något, att de inte äventyrar en redan ansträngd ekonomi och att det är långsiktiga satsningar.
——————————————
* Redan 2015 och på måndag startar försäsongen för oss i Råda. Var länge sedan jag såg fram emot en försäsong så mycket som i år. Kan ha en del att göra med att det nu finns både plastgräs och elljus på Rådavallen…
——————————————
* Det enda jag inte riktigt hänger med på i LFK herr är varför man har så bråttom? Gillar verkligen höga ambitioner och skulle älska lokala lag högre upp i divisionerna. Men om det nu är en ansträngd ekonomi (som ryktena gör gällande) och det saknas spelare i närområdet. Varför inte bygga vidare på det man hade ifjol och ta sig uppåt i divisionerna på sikt med ett lag som får mogna? Man var trots allt nykomlingar i tvåan så sent som förra året…
——————————————
* Härligt initiativ av NLT att visa båda Lofafinalerna i efterhand. Tyvärr tyckte jag dock att herrfinalen var en 20 minuter lång pina.
För omedvetet fastnade blicken på nummer 8 i det grönvita laget. En långsam och seg figur som rörde sig på ett mycket lustigt sätt.

Ja, det var verkligen olustigt att se sig själv på en fotbollsplan. Ungefär så där som att höra sin egen röst inspelad. För inte låter man väl så där konstigt?
Att se sig själv spela fotboll hör inte till vanligheterna. Man har en bild av hur man rör sig och behandlar bollen, men TV-bilden visar något annat.
Eller något annat förresten? Jag fick väl helt enkelt plötsligt se det som alla ni andra sett varje gång jag beträder en fotbollsplan…
——————————————
* Tränarsymposiet i Arena Skövde var otroligt inspirerande. Något alla lokala fotbollstränare borde åka på. Vad jag tyckte var mest intressant?
Ja, förutom alla Tommy Söderbergs anekdoter var det Bayern Münchens junioransvarige Sebastian Demmlers uppspelsövningar. Oerhört fascinerande och något man borde kunna köra en ”light version” av i den lokala fotbollen.
Börja med att spela brett med mittbackarna och sluta ha dem stående i mitten med enda uppgift att vända på spelet med en boll till en ytterback.


——————————————
* Just nu lite orolig för Gauthiods herrar. Framför allt det faktum att Rasmus Johansson och Klas Bohmnan tvekar på en fortsättning. Dessa båda herrar måste finnas med om Gauthiod ska kunna vara med och slåss i toppen.
Även Emil Svensson tvekar. Men va sjutton. Det är ju försäsong. Inget nytt under solen med andra ord…

Bra signaler dock med Pelle Ödlunds signatur…

——————————————
* Om det var en pina att se sig själv spela Lofa så var det förstås en desto skönare känsla att få lyfta pokalen. Har aldrig vunnit turneringen med Råda tidigare (två gånger med Heimer) och att få vare kapten för ett lag som hade så sköj som vi hade genom hela turneringen var en ära.
Tycker faktiskt att vi vann turneringen rättvist, även om LFK definitivt var spelförande under hela finalen.

IMG_6059
——————————————
* Många kommuncuper de senaste veckorna och många verkar förundras över att det jublas mer när ett lag från lägre divisioner gör mål, än när lag som LFK, Gauthiod, Vara, Götene och Skara sätter bollen i nät. Vissa lirare i dessa lag verkar både lite förvånade och sura över detta faktum.
Men vad är egentligen nytt? ALLA gillar en ”underdog”. Det är bara att gilla läget, skratta och se glad ut!
——————————————
* Riktigt kul att kollegan Jonas Mökander fått så bra snurr på sin sida nere i Alingsåstrakten. Inspirerande att se att konceptet med lokalfotboll håller även där.
Kolla in Lokalfotboll.se/0322 om du inte gjort det än!
——————————————
* Krya på dig Anders Åkervall!
——————————————
* Mustaschkampen i november vanns av Fredrik Andersson i FC Corner. Han kommer snart att prisas här på sidan för sin ”pizzarbagar-musche”.
Själv försökte man också odla en rabatt på överläppen. Absolut inte i Fredriks klass, men jag fick en komplimang (?) av lillasyrran.
”Du ser ut som en ung och fräsch Jens Antonsson (tränare Skara dam)”
Ja, hur ska man tolka det?

Hur såg Jens ut som ung? Hade han mustasch då?
Hur såg Jens ut som ung? Hade han mustasch då?

——————————————
* Kommer sakna Lisa Bjelkholm (Vara) i den lokala fotbollen. Lycka till i Mossen!
——————————————
* Gjorde Maria ”Marre” Johansson rätt som lämnade LFK för proffsspel på Cypern?
Svar JA. Inte bara med tanke på alla soliga bilder på Instagram, utan även det faktum att hon leder skytteligan!
——————————————
* 84 dagar kvar till de första lokala lagen spelar seriepremiär.
——————————————
* Träffade hörnan rätt eller blev det en ”dajsare” över kortlinjen? Kommentera gärna nedan!

3 tankar på “”En långsam och seg figur som rör sig lustigt”

Lämna en kommentar