ANNONS:
ANNONS:

En mer spännande tvåa att vänta 2018?

Ifjol en serie utan direkt spänning.
Men i år har en lokal kvintett möjlighet att sätta färg på division 2-tabellen.
Vi har tagit en närmare titt på damernas division 2 inför 2018.

Division två norra dam blev snabbt en ganska ointressant historia under fjolåret. Spänningen kring strecken uteblev och utifrån kändes det som att det blev en lång transportsträcka in mot avslutningen.
Våra lokala lag gjorde dock sitt yttersta för att höja temperaturen under parollen ”Damtvåan”. Något som uppskattades av läsarna här på Lokalfotboll.se.

I år finns dock chansen att serien blir mer spännande. I alla fall i toppen av tabellen då de riktigt stora seriefavoriterna saknas. Neråt ser det just nu ut som att bara ett lag åker ur serien och spänningen där kan alltså mycket möjligt utebli tidigt.

Just det är nog inte vår lokala kvintett så besvikna över då alla gärna fortsätter bedriva division två-fotboll även 2019. Men hur går det egentligen i år? Vi på Lokalfotboll.se försöker sammanfatta lagen lite kort inför säsongsstarten.


Arentorp/Helås

Tränare: Victor Lindelöf (Ny), Stefan Johansson (Ny), Henrik Karlsson (Ny)
Nyförvärv:
Alice Wejshag (Levene Skogslund)
Förluster:
Stina Högemark (Gauthiod), Mikaela Lindahl (JK10), Erica Jonasson (JK10)
Placering ifjol:
8:a division 2 norra Götaland
Premiär: Råda på bortaplan

Under måndagskvällen går Arentorp/Helås in i årets säsong på allvar. Vid rodret denna gång Victor Lindelöf som gör sitt första huvudtränaruppdrag. Hur han väljer att formera fjolårets tabellåtta återstår att se, men Arentorp/Helås vill nog mer än så denna säsong.

Att division två-kontraktet var hotat såpass länge under fjolåret var en missräkning och nu hoppas man istället på en bekvämare resa mot var som på förhand känns som en trolig placering någonstan i mitten av tabellen.
Lagets ”Emmor”. Det vill säga Emma Larsson, Emma Lidberg, Emma Johansson och Emma Olesen måste som vanligt leverera på topp för att det ska bli en rolig säsong.

Arentorp/Helås känns annars som ett stabilt lag som som varken brukar ha några toppar eller dalar, men för att ta sig till nästa nivå behöver topparna vara lite högre och de där riktiga topprestationerna komma lite oftare. Blir det redan i år?

Hela truppen samlad på bild.

Lundsbrunn/Hällekis/Kinne-Vedum

Tränare: John Kall
Nyförvärv: 
Förluster: Josefin Bohrén (flyttat), Pernilla Olsson (mammaledig), Lina Andersson (mammaledig)
Placering ifjol: 2:a division 3 norra
Premiär: Ulvåker borta

LHK öste in mål under fjolåret, men detta räckte ändå bara till en andraplats bakom Vartofta. Men så dök det under vintern upp en gratisplats och vips var även LHK ett division två-lag.
Hur stor skillnad det är på division två och tre återstår att se, men laget har många rutinerade spelare med rutin från spel i denna division.
Detta plus ungdomlig entusiast hos andra kommer att räcka långt och laget har tillräckligt många matchvinnare för att kunna utmana de flesta lag.

Att det kommer bli fler än ett år i damernas division två känns på förhand högst troligt. Så bra är LHK.

Kan damerna i LHK fortsätta ösa in mål?

Råda BK

Tränare: Leif Haglundh (Ny, Mellby herr) Roland Karlsson (ass), Mats Larsson (ass)
Nyförvärv: Marina Zirdum (LFK), Elin Freij (LFK), Fanny Millqvist (LFK), Hannah Gustafsson (LFK), Amanda Reinhardt (LFK)
Förluster: Jens Antonsson (tränare, slutar), Sofie Lööf (Vinninga)
Placering ifjol: 5:a i division 2 norra Götaland
Premiären: Arentorp/Helås på hemmaplan

Det blev ett ganska slätstruket år för Rådas damer 2017. Man hamnade snabbt i ett ingenmansland där det var långt både till toppen och botten. Till sist blev det en femteplats. En placering man inte var nöjda med.
Inför årets säsong har man därför spänt bågen rejält och nu vill man vara med och utmana om en plats i division ett. Flera rutinerade spelare har tillkommit från LFK och samtliga kommer att lyfta ett annars ungt och mycket sammansvetsat gäng ytterligare.

Att gå från en femteplats till serieseger är förstås en stor utmaning, men Råda har i en serie som på förhand saknar de riktiga tunga seriefavoriterna en god chans att blanda sig i den yttersta toppen. Det handlar om att vara med från start.


Sils IF

Tränare: Michael Möller
Nyförvärv:
Louise Karlsson (Saleby/Järpås)
Förluster:
Klara Ahlström (Vinninga), Wilma Ahlström (slutat), Clara Svensson (LFK U)
Placering ifjol: 
10:a division 2 norra Götaland
Premiären: Vinninga på hemmaplan

Michael Möller basade förra året över en tunn trupp, men tjejerna tog sig under säsongen och fixade nytt kontrakt på ett fint sätt. Denna säsongen har spelarna på träning blivit fler och i takt med att de också blivit ett år bättre hoppas Möller på en högre tabellplacering än 2017.

Några rutinerade nyförvärv får laget klara sig utan, men istället hoppas man på att kollektivet ska ta laget mot nya höjder. Försäsongen har skvallrat om en förbättrad stabilitet och man har gjort bra insatser mot likvärdigt motsånd. Något som talar för att årets målsättning mycket väl kan fixas.

Sil hoppas på en bättre placering än förra året.

Vinninga AIF

Tränare: Frida Persson (Ny), Lisa Johansson (ass)
Nyförvärv: Mikaela Lieberth (IFK Tidaholm), Sofie Lööf (Vinninga), Klara Ahlström (Sil), Linnea Widhja (), Maja Lager (Källby)
Förluster: Ulf Johansson (tränare, Rackeby herr)
Placering ifjol: 1:a i division 3 västra
Premiär: Sil på bortaplan

Vinningas damer visade prov på fint spel förra säsongen och vann mycket välförtjänt sin division tre-serie. Stora härförare systrarna Lisa och Ida Johansson som fått fart på många andra av lagets yngre tjejer. Sedan vinsten ifjol har Frida Persson tagit över tränarrollen efter Ulf Johansson och även om det är hennes första huvudtränaruppdrag känns hon som precis rätt person för Vinningas damsatsning.

Framåt har laget snabba Sara Andersson och kan hon visa samma fina målform som i divison tre så kan mycket väl Vinninga vara en lurig motståndare för samtliga lag. Lägg där till att laget förstärkt med duktiga Mikaela Lieberth mellan stolparna. Ja, känslan på förhand säger att Vinninga kommer att hamna någonstans i mitten och absolut inte vara någon avstigningskandidat.

Vinninga vill etablera sig i tvåan.

 


 

Övriga lag i serien

Falköpings KIK
Fristad/Borgstena/Sparsör
Vartofta
IFK Tidaholm
Frisco
Ulvåker

 

Lämna en kommentar