ANNONS:
ANNONS:

”En otroligt skön vecka som varit”

”Lill-lördag med Holmqvist” är här igen.
Denna vecka om den sköna känslan att klarat kontraktet i division tre.
Dessutom blir det ett par tankar om helgens spännande matcher.

Lill-lördag med Holmqvist

Alla tidigare ”Lill-lördag med Holmqvist” hittar du HÄR

EN OTROLIGT SKÖN VECKA SOM VARIT!

Givetvis börjar jag med att tacka och gratulera alla spelare, ledare supportrar etc. i Skara FC för att vi lyckades med vårt mål att hålla oss kvar i division 3. Jag är oerhört lättad framförallt eftersom vi hamnade i en något onödig situation efter förlusten nere i Kinna. Men när vi nu hade en otroligt avgörande match hemma mot ett Kållered som jag tyckte var det klart bästa laget i serien när vi mötte dem i våras då går alla spelarna i Skara FC och gör säsongens bästa match. Detta är ett tydligt tecken på att killarna har i division 3 att göra. Sen skickar jag givetvis ett tack och ett stort grattis till LFK som gjorde sitt jobb nere i Alingsås.

LFK då. Jag kan bara gratulera laget och säga att de är denna series absolut bästa lag. De inledde oerhört knackigt i våras och jag förstod inte hur de skulle kunna ses som ett topplag innan säsongen. Detta har nog oerhört mycket med att göra att LFK ändå har ett lag med många spelare som man inte hört talas om innan. Men det finns mycket talang och det finns mycket vilja i laget. Detta är ett lag som i mina ögon kan utvecklas otroligt mycket.

Jag ska inte gå in på hur mina tankar ser ut för att utveckla detta lag eller förening, och det beror på att jag för dåligt insatt i föreningen. Men jag kan bara förtydliga det jag har varit inne på tidigare i år. Nu i veckan var både Wejshag och ”Semlan” inne på det också. Samarbetet med de övriga klubbarna i och runt omkring Lidköping är oerhört viktigt. De bästa spelarna SKA spela i ett lag som representerar staden Lidköping. Nu spelar Lidköping kommuns näst bästa lag i division 4 och där ligger på en kvalplats nedåt. Det är exakt den här skillnaden som behövs i mina ögon för att lagen inte ska kunna se varandra som konkurrenter. Jag ser gärna att alla i ”sta´n” håller på LFK och stöttar dem i en period som är oerhört spännande, Men det krävs ju givetvis en ordentlig kraftansträngning från alla håll.

Men intresset för fotboll finns i Lidköping och Framnäs IP får i mina ögon gärna bli en samlingsplats för Lidköpingsbor under sommarhalvåret. Det är ju inte så att de konkurrerar med Villa när det gäller spelprogrammet.

Om vi ska gå vidare till vad som komma skall så är det ju tre matcher som sticker ut i mina ögon.
Corner-Tidaholms Goif, Vinninga-Lidköping United, Sils IF-LFK

Corner måste ju vinna, så är det bara. Där kommer tesen bevisas om vilja slår klass. ”Giffarna” har inget att spela för så mitt tips är till Corner är att gå ut för fullt från start för att få motståndarlaget att inse hur tråkigt det är att möta ett lag som slåss för sin överlevnad.

Vinninbga-United KAN bli en otroligt spännande match. Det är dock för mycket som ska klaffa in i mina ögon för att de ska kunna bli det. Men oj om de andra resultaten gör att de är på överlevnad eller ej så kan det bli en match som fullständigt underbar att se.

Ska LFK få fira seriesegern på Silbohof? Inte om man frågar de Sil-tjejer jag har pratat med. Den här matchen kommer bli bra, så är det bara!

Avslutar med att gratulera Hellman till sitt första(?) AIK-mål i DM mot Elfsborg.

Sen får jag förtydliga från förra veckan, det var min orutin inom journalistiken som gjorde att jag inte var tydlig nog tror jag. Jag menade givetvis Francesco Verona och inte klubben Verona. Dock kul att Luca Toni läser bloggen 😉    

/ Jesper Holmqvist

Lämna en kommentar