ANNONS:
ANNONS:

En sista blick i backspegeln innan vi tittar framåt

Inga nyårskarameller i Agneta Sjödin-klass.
Men väl ett par sötsaker att minnas från 2014.
Här har du Årets…

Under 24 dagar i december har vi tittat i backspegeln på året som gått och det mesta som varit värt att berätta mer om har vi tagit upp. Men innan vi ”vänder blad” och blickar framåt så finns det fortfarande ett par utmärkelser kvar att dela ut. Och vi gör det via att kora ”Årets…”.

Så gott folk. Här har ni…

ÅRETS:

KONSTIGASTE SKADA…
Inför seriepremiären ser Skaras Mattias ”Mattigol” Karlsson missa den efterlängtade matchen. Orsak? Han har blivit biten av en elev i sitt jobb som lärare.

HEMSKASTE SKADA…
Varas Lisa Bjelkholm sparkar efter 35 minuter i seriepremiären ihop med en Vallenspelare och benet går av på tre ställen. NLT:s fotograf Sören Turesson fångar det hemska ögonblicket med sin kamera och en hel ”lokalfotbollsvärld” förfasas.

BÄSTA HÖST…
Efter att varit uträknade efter våren kommer ENV:s herrar ut som ett nytt lag på hösten. Bara sju poäng efter våren blir till sist 27 poäng efter hösten och en fin åttondeplats i division fyra norra.

ROLIGASTE BILD…
Gauthiods egen ”hovfotograf” Bibbi Dahlström fångar Viktor Wersén på bild hållandes ett gult kort som han ger domaren.

BvLtRVFCIAAgvvP.jpg-large

COMEBACK…
Marina Zirdum lägger skorna på hyllan inför säsongen, men får tillbaka suget just innan seriestart. Tar sakta men säkert en ordinarie plats på mittfältet och är en av de som är med och skjuter LFK dam till Elitettan i oktober.

GOLDEN BOY…
Vinnings saknar en anfallare under hela säsongen, men får istället förlita sig på en ”älgande” Nisse Larsson som vinner lagets interna skytteliga och dessutom blir matchhjälte flera gånger om i kvalet när Vinnings räddar ny division fem-status.

Vinninga - Nisse Larsson

SNICKARE…
Holmalunds Mikael Rosén och LFK dams Kjell Larsson fightas via sociala och osociala medier kring vem som är bäst på lagbyggen och vilket lag som har flest verktyg i verktygslådan. En snickarduell som till sist Kjell Larsson vinner på bättre hammare… Öh förlåt… bättre målskillnad.

AVGÖRANDE FÅNGAT PÅ FILM…
Både NLT och SKLT lyckas fånga Robin Säruds makalösa avgörande för Vara mot Tidaholm på film. Målet och glädjescenerna är redan lokala fotbollsklassiker.

KONSTIGASTE PROTEST…
Kinne Vedum spelar en strulig match på bortaplan mot Jula och donation har en tuff dag och varnar bland annat fel spelare och det allmänt jobbigt. Hur som helst vinner Jula matchen med 7-0, men Kinne Vedum tycker att de felaktiga domsluten är skäl till omspel och lämnar in en protest till VFF. En protest som förbundet avslår…

JÄMNASTE OMRÖSTNING…
På distriktets Representantskapsmöte röstas det om en fortsättning för damernas U-lag i ordinarie seriespel. Första omröstningen slutar med seger för ”JA-sidan” med en röst. För att vara på säkra sidan röstar man igen och den gången vinner ”NEJ-sidan” med en röst. Således inga U-lag i det ordinarie seriespelet 2015.

LOOK-A-LIKE…
Kjell Larsson bestämmer sig av någon konstig anledning att låta håret växa och ju längre säsongen lider, desto mer lik blir han elittränaren Özcan Melkimichel.

1781908_10152238013973432_6819170753833458217_n

KÄRASTE PÅ INSTAGRAM…
Källbys Johan Apell berättar för Fredagsstafetten på Lokalfotboll.se att han hoppas på ett framgångsrikt 2014. Då handlar det om spelet på planen, men där går det tungt och talangen är mest skadad. Istället lyckas han bra med livet utanför planen. Hittar kärleken och flyttar till Skövde. Något han mer än gärna visar upp på Instagram…

LANDSBYGDSFÖRENING…
Örslösa Söne IK lyckas med det mesta under sitt första år som förening. Serieseger och avancemang till femman, massor med publik på sina matcher och slutligen också korad till ”Årets Landsbygdsförening”. Något som ger ära och 10 000 kronor.

KÖNSORD…
I den nästintill helt avgörande matchen mellan Ardala och Vinnings i division fems bottenträsk ropar Ardalas målvakt Dino Pajalija ett par väl valda könsord. Detta uppmärksammar dock inte domaren trots intensiva protester från Vinningas håll. Men det dröjer bara ett par minuter och så blir Dino sugen på ännu ett par könsord. Denna gång hör domaren och målvakten blir utvisad…

APP…
Under våren introducerar Lokalfotboll.se målserviceappen LOKALBOLLEN som snabbt blir populär bland såväl föreningar som andra fotbollsintresserade användare. När säsongen går mot sitt slut har drygt 3000 personer laddat ner appen och de flesta föreningar är riktigt bra på att uppdatera med de senaste målskyttarna.

Så här ser appen ut.
Så här ser appen ut.

ÖVERTAGANDE…
I början av juni vinner Kinne Vedum derbyt på bortaplan mot Sil och passar samtidigt på att ta över något av det mest heliga i Sil – nämligen Sil-Jouren.

Unknown-1

MEST LÅNGDRAGNA SKADA…
LFK-talangen Axel Lindahl uppmärksammas av klubbar högre upp i seriesystemet efter 2013 och 2014 ska han ta nästa kliv. Men en efterhängsen höftskada gör att han bara är med i fem matcher i division två och ingen vet riktigt varför Axel har ont. Under september opereras han slutligen och får ”rehabba” vidare med målet att spela 2015.

MYSIGASTE ARENA…
Härlundas hemmaplan Källebacken tar hem denna kategori utan snack.

Brthgu9IIAEHzmh.jpg-large

MOROT…
I mellandagarna berättar LFK att man nått en överenskommelse med Sparbanken Lidköping om ett ekonomiskt tillskott i kassan till föreningens damer. Laget erhåller 100 000 kronor inför säsongen i Elitettan 2015. Och håller man sig kvar väntar det ytterligare 100 000 kronor även 2016.

NYETABLERING…
I november tar Lokalfotboll.se nästa kliv och utökar verksamheten till området Alingsås-Herrljunga-Vårgårda. Jonas Mökander heter den före detta Alingsås Tidningmedarbetaren som väljer att starta eget under Lokalfotboll.se/0322.

SÄMSTA KOMMUNIKATION 1:
Varas damer väljer under sommaren att peta ner huvudtränaren Zackarias Svensson till en roll som assisterande tränare och berättar för media att ”han är för oerfaren för att träna ett division ett-lag”. Grejen är bara den att ingen verkar ha pratat med Zacharias som säger sig ”ha fullt förtroende från spelarna”. Under hösten är Zacharias inte längre en del av Varas damer…

SÄMSTA KOMMUNKATION 2:
Örslösa Söne väljer trots serieseger att byta tränare inför 2015. Envigen föreningen ska man sagt upp kontraktet med tränare Mikael Andrén redan under sommaren för att diskutera en eventuell fortsättning efter säsongen. Detta känner tydligen inte Andrén själv till och det utbryter vilda diskussioner om vem som egentligen har rätt och om det egentligen är rätt att byta tränare.

Söne

NYÅRSPRESENT…
Emtunga missar under hösten division fem med en hårsmån, men när Kållandsö bestämmer sig för att dra sig ur division fem öppnas det upp en plats för Emtunga som slipper Herrljungasexan och istället får spela i den mellersta femman.

BÄSTA DIVISION SEX-LAG…
Varnhem är inte blyga med sin målsättning inför 2014. Man ska vinna serien. När Lidköpingssexan väl drar igång är man enligt egen utsago bättre än motståndarna i så gott som varje match. Problemet är bara att det är motståndarna som vinner…

1 tanke på “En sista blick i backspegeln innan vi tittar framåt

  1. Åh Källebacken! Bättre kan det knappast bli!
    Jag hade för öfrigt en utställning i somras om övergivna idrottsplatser i Skaraborg, ”någon gick på lunch och kom aldrig tillbaka”.

Lämna en kommentar