ANNONS:
ANNONS:

En svag division fyra-serie som Vinninga ska vinna

Goda chanser till en lokal seriesegrare.
Vi håller nämligen Vinninga som seriefavorit i den norra damfyran.
Värsta utmanare? Egentligen ingen.

 

1. Vinninga

Med en femteplats i division fyra västra förra året och bara hyfsade resultat under försäsongen så skulle Vinninga vanligtvis inte se ut som en segerkandidat. Men faktum är att denna norra fyran inte håller vidare hög klass.
Samtidigt har Vinningas unga lag blivit ett år bättre och under försäsongen dök också Sils Lisa Johansson upp i truppen. Även om Lisa inte kan spela varje match så tillför hon spets till Michael Casperssons lag. Lisa lär skjuta seriesegern till Vinninga.
”Slutar vi sämre än 3:a är det en stor besvikelse” menar tränare Caspersson. Det lär inte hända.

Försäsongen:
Igelstorp 4-0, Saleby/Järpås 6-0, Rackeby 1-1, Vedum 3-8, LFK Akademi 1-2

Vunna: 2, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 15, Insläppta mål: 11
Poängsnitt: 1,40

DSC_1056

————————————–

2. Björsäter

Trean från fjolårets division fyra norra fick ingen gratisplats i trean. För få inspelade poäng räckte inte och inte mycket talar för avancemang detta år heller. Idel förluster under försäsongen. Dock mot rätt hyfsat motstånd. Men i brist på motstånd slutar man tvåa.
————————————–

3. Gullspång/Hova/Weimer

Enda lag i denna serie som spelade i division tre förra året. Den serien fick man dock lämna med endast tre inspelade poäng. Rutinen därifrån är förstås nyttig, men det räcker inte längre än till en fjärdeplats här.

4. Råda DBK

Nybildade Råda DBK består främst av unga tjejer där de yngsta är födda 2000. Lägg där till ett par mer rutinerade namn och Råda har ett intressant lag där man bygger för framtiden. Utveckling av spelarna är i fokus och laget har inget resultatmål.
Under försäsongen har man inte spelat några registrerade träningsmatcher, men de matcher man ändå spelat har väl inte riktigt imponerat resultatmässigt.

Var detta innebär resultatmässigt är svårt att säga, men vi tror laget kommer att växa in i division fyra-kostymen och sluta på den övre halvan.

5. Valtorp

Två oavgjorda matcher och två förluster har det blivit för Valtorp under försäsongen. I fjol slutade man femma i denna serie och något säger oss att det blir samma placering även detta år.

6. Tymer

Ingen höjdarsäsong för Tymer förra året när man bara tog nio poäng i division fyra. Försäsongen då? Ja, man tvingades lämna w.o. i DM och det ger förstås inga bra signaler. Enda segern hittills mot bottentippade Igelstorp.

7. Tidavad

Nästjumbo i denna serie 2014 och det lär bli ännu en bottenplacering för Tidavad i år. Har hemska 1-31 i målskillnad under försäsongen. Tilläggas bör dock att då har man ändå en vinst och ett oavgjort resultat.

8. Igelstorp

Det ska nog mycket till om inte Igelstorp blir tabelljumbo i den norra fyran även detta år. 1-24 i målskillnad innan seriestart och förluster mot flera seriekollegor.

Lämna en kommentar