ANNONS:
ANNONS:

”Enda hotet mot KBK är de själva”

Gauthiods största hot och seriefavoriter.
Karlstad BK är laget att slå i division 2 norra Götaland.
– Allting talar för KBK skulle jag vilja säga, tror Mikael Adamsson från Nya Wermlands Tidningen.

Idag sparkar den lokala fotbollssäsongen igång på fullaste allvar när herrarna i division 2 drar igång sitt seriespel. För vår del är det förstås fokus på Gauthiod som gäller, men om vi blickar utanför ”50-skyltarna” så ser vi snabbt att det inte bara är fotbollsintresserade här i Skaraborg som har ett annat lag som seriefavoriter i Gauthiods serie.

Lågoddsaren i division 2 norra Götaland heter Karlstad BK och för och få bättre inblick i denna storfavorit slog vi en signal till en gammal kollega och vän i Karlstad.
Mikael Adamsson är mångårig sportjournalist på Nya Wermlands Tidningen och har följt den lokala fotbollen i Värmland på nära håll.

Mikael Adamsson har inte bara koll på den värmländska fotbollen.

Karlstad BK är storfavorit till att ta hem serien i år. Men det är inte första gången man är det. Vad är det som inte fungerat tidigare för laget?
– Är väl tredje eller fjärde säsongen nu som man är favoriter, men man har helt enkelt inte fått ut det bästa från truppen. Den har varit den bästa i serien i många år, men verkansgraden har inte varit tillräkligt hög. Ifjol hade man ju chansen länge på förstaplatsen, men missade när Trollhättan kvitterade mot Gauthiod i sista matchen.
Annars har man väl märkt en hel del frustration att det inte fungerat till hundra procent. Det har gnisslats lite här och där i slutet på varje säsong.

Vad är det då som talar för att det är i år som KBK tar klivet upp i division ett?
– Allting i princip skulle jag vilja säga. Det är inget annat lag i serien som kommer i närheten av deras trupp. Man hade en bra trupp ifjol, men har bytt ut stora delar mot några riktiga kanoner från såväl Degerfors som Carlstad United. Och då pratar vi inte om avdankade spelare utan om spelare som gjorde riktigt vassa säsonger ifjol, men alltså ändå valde spel i division 2.

Man har nu 20-25 spelare som är i stort sett jämnbra. Min stora fråga är dock hur man ska undvika nytt gnissel när hälften av dessa inte kommer att få spela? Som jag ser det är största hotet mot seriesegern de själva.
Men är det någon som ska kunna kontrollera ordningen i laget så är det nye tränaren Lennart ”Kral” Andersson. Ingen sätter sig på honom. Men det kommer inte bli en lätt uppgift för ”Kral” men lyckas han kan KBK vinna serien med 15 poäng.

Försäsongen har dessutom skvallrat om att bra saker är på gång. Jämna matcher mot Superettanlag och seger mot bland annat Forward med 4-1.

Pär Eriksson med rutin från Allsvenskan och Govend Haidar med en vass säsong bakom sig i Degerfors. Hur har klubben råd med sådana värvningar?
– Man har några stora och tunga ekonomiska namn i ryggen och har för den här nivån grymma resurser. Att man har seriens största spelarbudget råder det nog inga tvivel kring. Och jämför man med rivalerna i Carlstad United (division ett) så har man klart bättre förutsättningar.

Pär Ericsson har rejält med allsvensk rutin. Här i Örebro med Daniel Nordmark.

Apropå Carlstad United. Vilket är egentligen karlstadbornas ”lag”?
– Det är väldigt splittrat i den frågan. En äldre publik håller på det mer anrika KBK, medan yngre supportrar håller på United. Publikintresset är dock tyvärrr lika lågt för båda. Mellan 300-500 personer kommer på matcherna och det är förstås på tok för dåligt för en stad som Karlstad.
Vi får se vad som händer i framtiden, men jag ser ingen omöjlighet i en sammanslagning mellan klubbarna i framtiden.

Till sist. Om du blickar söderut till Vänerns södra strand. Hur ser du på lagen här nere?
– Man börjar väl bli lite mer bekant nu med lagen söderut och som jag ser det är det Gauthiod och FC Trollhättan som ska vara med bakom KBK. Sedan har jag ryktesvägen hört att Stenungsund har något bra på gång.
Min outsider är dock Vänersborgs FK. Känns som att VFK har något i rockärmen och jag tror de kan bli säsongens stora överraskning.


Vill du få mer koll på seriefavoriten Karlstad BK kan du klicka HÄR och kolla in Gimt Televisions förhandsinslag om klubben.

Lämna en kommentar