ANNONS:
ANNONS:

Ett förvånat Axvall Skarke klart för spel i trean nästa säsong

– Det var som f-n. Att vi kan vara så j-la blinda.
Orden kommer från Axvall Skarkes assisterande tränare Thomas Buskas.
Detta när Lokalfotboll.se (!) kommer med nyheten att laget är klara för spel i division tre 2015.

Klockan tickade upp mot full tid när Axvall Skarkes damer igång gästade Åsarp Trädet / Redväg i toppmatchen av division fyra norra damer.
Matchen stod 1-1 sedan Andrea Verona Grönberg kvitterat hemmalagets ledning strax efter paus och gästerna hade bud på mer. Det dröjde dock till matchens 84:e minut innan Mikaela Verona Grönberg krutade in 2-1 för Axvall Skarke vilket också blev slutresultatet. Ett slutresultat som förkunnade att laget åter är klart för spel i division tre.

Champagnesprut och glädjescener efter slutsignal? Nej, knappast. Ingen i varken laget eller ledarstaben hade koll på att man i och med segern var klart för division tre och det är en förvånad assisterande tränare i form Thomas Buskas som Lokalfotboll.se ringer för att gratulera under måndagen.
– Nej, vi är inte klara för trean. Finns ju fler lag som kan gå om, säger Thomas innan Lokalfotboll.se får förklara att det faktiskt är två direktplatser upp till division tre och att det efter gårdagens seger bara är ett annat lag som skulle kunna gå om serieledande Axvall Skarke.

Mer glädje än så här visade inte laget efter gårdagens seger.
Mer glädje än så här visade inte laget efter gårdagens seger.

– Men vad är det du säger? Låt mig kika. (Tyst i luren). Men va f-n. Du har ju helt rätt. Det är ju två lag som går upp. Det var som f-n. Att vi kan vara så j-la blinda, skrattar Thomas och fortsätter:
– Men då får jag tacka så mycket för att du upplyste oss om detta. Riktigt kul för tjejerna!

Nej, kollen på vad som gäller för att flyttas upp till division tre verkade laget inte känna till. Men att det skulle bli en snabb comeback till division tre har varit på gång länge. Efter 11 omgångar (av 14 totalt) har man tio segrar och en oavgjord match. Hemligheten?
– Skulle säga att det är tränare Tommy Odhs förtjänst till största delen. Med hans intåg har vi fått kvalité på träningarna och det syns även på matcherna. Därför hoppas jag verkligen att vi får behålla honom även nästa säsong.

Så inget är klart inför 2015?
– Grejen är den att Tommy ryckte in lite snabbt detta år. Han har därför inget kontrakt och få inte en krona för det han gör. Därför måste klubbens första uppgift för nästa år vara att kontraktera honom så att vi har en förstetränare. Men Tommy har muntligt sagt att han till 95 procent är klar även för nästa år. Men då måste även tjejerna ställa upp bättre. Visst har vi varit överlägsna på matcherna, men långa stunder har vi bara haft 8-10 personer på träningarna. Det håller inte. Till nästa år måste vi ha en trupp värd namnet, förklarar Thomas Buskas.

Division tre platsen är klar rekordtidigt. Vad blir nästa morot?
– Nummer ett blir att jag måste berätta om detta för övriga i och kring laget. Sedan får nästa utmaning bli att vinna serien och gå obesegrade igenom den. Vi ska f-n vinna de tre sista matcherna, avslutar Thomas Buskas. En glad, men förvånad assisterande tränare i det nyblivna division tre-laget.

Lämna en kommentar