ANNONS:
ANNONS:

Ett ögonblick Christer ”Musa” Andersson…

…som tillsammans med sitt FC Corner gör rekordtidig träningsmatchpremiär när man på lördag möter LFK Akademi på Dinaplanen i Råda.
christer
6 februari och redan premiär för träningsmatch. Är det en rekordtidig start för Corner?

– Utan att veta helt säkert är jag rätt övertygad om att detta är en tidig start för att vara ett lag som Corner. Men vi har tagit upp det ett snäpp i år. Tränar tre pass i veckan plus match så det känns logiskt att dra igång så här tidigt med matchandet.

Tycker du annars att försäsongen i Sverige är för lång?
– Nej. Jag kommer från en miljö (Heimer/LFK) där jag är van att köra fyra pass i veckan redan från November så det är snarare så att jag känner att det kan bli stressigt med allt man behöver få ut innan seriepremiär. För ska man utveckla spelare så är det bara att träna som gäller. Men visst är det en balansgång och det gäller att hitta en nivå som passar alla som tillhör ett lag i division fem.

Ja, hur gör man egentligen som tränare för att skapa glädje och engagemang under försäsongen?
– Tror att mycket hänger på att man som tränare själv är engagerad och visar detta för spelarna. Sedan måste man också vara tydlig med sitt arbetssätt och berätta för spelarna vad man tänker gå igenom och när. Ser de att det finns en plan blir det lättare för dem att bli engagerade och finna glädje.

Vad är annars känslan i laget så här i början av februari?
– Vi är 20 killar på träning och det känns som vi har en mer genuin och bred trupp än förra året. Visst är det lite tunnt på vissa positioner, men vi har fått in nya killar som alla kommer att vara med och konkurrera om en startplats. Den ökade konkurrensen gör att killarna som spelat ett tag kommer att behöva höja sig och det är positivt för laget.

corner

Ja, vad ska vi ha för förväntningar på Corner 2016?
– Vår ambition är att vara med på den övre halvan av serien och kunna vara med och hugga där uppe. Det är hela föreningens mål, men mycket kan hända under en lång säsong och vi får se hur det ser ut fram i höst. Men jag tycker det ser bra ut och att förutsättningarna är goda.

Träningsmatch i helgen alltså. Vad vill man egentligen få ut av en match i början av februari?
– Vi ville spela två matcher före DM drar igång och under dessa ska vi lufta så många spelare vi bara kan. Alla ska få speltid och chansen att komma in i vårt spelsätt. Har väl en 4-5 punkter som jag kommer att trycka extra på inför matchen och följa upp. Resultatet är inte en av punkterna, utan det viktiga är att vi visar upp saker som vi tränat på. Vi lade mycket vikt vid försvarsspelet ifjol och det jobbar vi vidare på även i år.

LFK Akademi står på andra sidan. Laget är en rival till er. Hur mycket prestige ligger det i matchen?
– För min del absolut ingenting. Kommer ju från den föreningen och önskar dem all lycka. För killarna kan det förstås vara annorlunda och det är klart att man alltid vill vinna när man spelar match. Allt annat vore förstås att ljuga. Men resultatet är långt ifrån viktigt på lördag.

————————————————–
Även Lundsbrunns herrar premiärspelar i helgen när man under söndagen tar emot Tymer på Västerbys konstgräs.

4 tankar på “Ett ögonblick Christer ”Musa” Andersson…

Lämna en kommentar