ANNONS:
ANNONS:

”Kvällarna på Heden har varit det bästa”

Världens största ungdomscup Gothia Cup är över.
Och för LFK:s 16-åringar blev det en minnesvärd vecka.
Här sammanfattar de sin upplevelse i ett sista inlägg.

Denna vecka är det återigen dags för Gothia Cup i Göteborg. Världens största ungdomscup bara växer och växer och även många lokala ungdomslag tar chansen att åka på cupen. Ett av dessa är Lidköpings FK och när Lokalfotboll.se i förra veckan skickade ut frågan om vi fick haka på något lokalt lag på cupen så nappade man. Därför kommer du som följare nu kunna ha koll på hur det går för LFK under veckan och vad man egentligen pysslar med på Gothia Cup på och utanför planen.

Grabbarna i laget på sista träningen innan avresan.
Grabbarna i laget på sista träningen innan avresan.


SAMMANFATTNING AV GOTHIA

Nu är cupen över och vi är på väg hem. Vi har haft en fantastisk vecka där grabbarna säger att tiden tillsammans mellan matcher och på kvällarna på Heden har varit det bästa !
Det tråkigaste minnet från veckan är förstås förlusten mot Etiopiska laget i slutspelet.
Det som imponerat på oss är de bästa lagens organisation på plan. Alla gör sin uppgift till 100% !

Det hände en del oväntade och konstiga saker under också under veckan. Vi bodde i Västra Frölunda och fick bland annat bevittna ett bilinbrott. Några spelare åkte också fel spårvagn och hamnade i Bergsjön kl 23:30. En spelare kräktes på grund av doften på vår toalett och brandlarmet gick på skolan 00:30 sista natten.

Flera internationella lag blev dessutom under veckan av med spelare som försvann. Detta är tydligen ganska vanligt då de söker asyl.

Ja det har verkligen varit en händelserik vecka med många spännande möten mellan människor !
Tack för oss i LFK P 16!

TORSDAGEN DEN 21 JULI

Torsdag. Match mot ett lag från Etiopien. Vi var laddade och alt verkade bra. Tyvärr gör vi inte mål trots 70-30 i bollinnehav och många chanser. Det slutar med förlust 2-1.
Grabbarna oerhört besvikna och vi borde nog vunnit denna match, men sådan är idrotten.

Nu återstår en sista kväll på stan och humöret är på väg upp. Ikväll skall vi se slutspelet i P17 Tips-elit.
Imorgon är det hemfärd efter en fantastisk vecka även om vi hade hoppats att gå länge !

ONSDAGEN DEN 20 JULI

Dagen idag började med match mot tyska Preussen. Ett riktigt bra lag som vi inte kunde matcha. Förlust med 4-0. Det innebär B-slutspel i morgon mot ett lag från Etiopien.

Efter detta nederlag åkte vi till Heden och slickade såren. Där såg vi P17 tips-elit. Fin fotboll där ifrån ghanalaget Right to dream och Djurgården som spelade.
Sedan lite mat och hem till skolan senast 23.00

 

TISDAGEN DEN 19 JULI

 

Genomgång inför dagens match. Vi åker efter frukost och möter Lizzy FC från Ghana. De slog tyskarna i vår grupp med 2-0 igår. Vi leder med 1-0 efter första halvlek, spelade bra och fick ett mål alldeles innan paus.

Andra halvlek börjar olyckligt efter ommöblering i laget och vi släpper in tre mål på sex minuter, vilket blir svårt att reparera . Vi spelar upp oss och matchen slutar 2-4.
Nu är vi lite slitna med några skador och i morgon väntar tyskt motstånd i sista gruppspelsmatchen.

Ikväll är det ledarmiddag på Scandinavium och grabbarna gör stan !

Humöret på topp trots allt och bra stämning i laget !

———————————

MÅNDAGEN DEN 18 JULI

Vi startade vår resa från Lidköping klockan 08:00 och var framme i Västra Frölunda 10:00 där vi bor på Tynneredsskolan . Väl framme var det inkvartering, id-kontroll och lunch.

Vår första match skulle sedan spelas 14:50 mot AS Istrane från Marocko på Välen. Vinst med 3-0 och en okej inledningsmatch mot ett hårt spelade lag.

Sedan var det invigning på Ullevi kl 19:00. Fantastisk upplevelse för ca 50 000 personer från 80 nationer. Bra stämning ! Laget hemma igen vid 24.00.
Nu är kl 09:00 på tisdagen och dags för frukost. Ny match 13:00. Då väntar ett lag från Ghana.

Lämna en kommentar