ANNONS:
ANNONS:

”Får de lokala spelarna för mycket uppmärksamhet?”

Mitt på pannan eller en ”dajsare” över kortlinjen.
Ja, bedöm själva vilket.
Här kommer mina tankar om den lokala fotbollen just nu.
En hörna på övertid
Det var ju ett tag sedan nu att slå ”en hörna på övertid” och det kanske behövs en kortare förklaring på vad detta egentligen är.

Alla ni som har koll på er fotboll vet betydelsen av en hörna. En möjlighet att flytta upp positionerna. Kanske i matchens absoluta slutskede i jakten på ett sent segermål?Ansvaret då på hörnläggaren är då otroligt stort. Bollen bör slås in på ett sådant sätt att man ger lagkamraterna chansen att ta bollen över mållinjen.Att då slå en riktig ”dajsare” ut över kortlinjen är då inte acceptabelt. Publiken stönar och lagkamraterna inne i straffområdet skickar iskalla blickar ut mot hörnflaggan.

Vart denna hörna tar vägen låter jag dock vara osagt. Känner hur som helst ansvaret att slå den och sedan får vi se vad den hamnar. Ibland blir det en hårt slagen boll mot första stolpen. En annan gång kanske en variant snett-inåt-bakåt och någon gång kanske det blir en boll med ”snö” på med förhoppningen att någon inne vid mål når högst och skarvar bollen vidare.

Någon gång blir det nog tyvärr också en riktig ”dajsare” ut över kortlinjen…

——————————————
Hade en liten diskussion med en annan lokal spelare på Twitter gällande den ökade bevakningen av den lokala fotbollen. Han menade på att för mycket fokus på den lokala fotbollen i lägre divisioner inte gynnar den lokala fotbollen. Att det blir en bubbla och att klubbarna tappar makten och spelarna tar över, då allt för många har och får en skev självbild vilket inte gynnar. Spelarna börjar helt enkelt tro att de är bättre än vad de i själva verket är.

Ibörjan tänkte jag att han inte kan vara rätt ute, men efter lite tankeverksamhet på eget håll så kanske han har rätt? Kanske bidrar den ökade bevakningen av bland annat Lokalfotboll.se, NLT och andra Fotbollsbloggar till den vridna självbild som allt för många spelare har om sina egna fotbollskunskaper?

För inte kan det väl vara rätt att en tidning i NLT:s storlek ska direktsända division 5-matcher där bollen är mer på luften än på marken och inte ska väl skyttekungar i division 6 hyllas på Lokalfotboll.se som om de vore världsstjärnor?

"Semlan" och "PP" kommenterar division fem-fotboll.
”Semlan” och ”PP” kommenterar division fem-fotboll.

Eller va sjutton? Klart de ska göra det. Finns intresset hos publiken så är det självklart att man ska bjuda läsarna / tittarna på det som faktiskt berör. Och det gör den lokala fotbollen. Själva orsaken till att undertecknad en gång startade Fotbollsbloggen på Nlt.se och sedemera Lokalfotboll.se var ju att: ”Äntligen skulle vi mediokra fotbollsspelare granskas och hyllas på ett sätt, värdigt det fotbollsintresse vi verkligen har. För vem skulle annars skriva om derbyn i division sex, ”motläggsfinter” och annat lokalt fotbollsskvaller?”

Nej. Bevakningen lär på ett eller annat sätt fortsätta så länge intresset finns. Och även om den lokale fotbollsspelaren har helt rätt i att många spelares självbild blir ännu skevare av att det skrivs om dem så är det i så fall knappast bevakarnas fel utan spelarnas.
För lite självinsikt och att ta sin fotboll för vad det faktiskt är skadar faktiskt inte emellanåt…

——————————————
* På lördag spelas det seriefinal på Rådavallen mellan Råda och LFK Akademi och chansen är stor att gästerna får spruta skumpa framför ögonen på rivalerna i Råda. Att se derbyrivaler fira serieseger på sin egen hemmaplan måste vara något som känns otroligt surt.
Just därför valde jag idag att dra till Spanien i en och en halv vecka…
——————————————
* Har du inte sett det så knäpp på TV4 på måndagar klockan 21:00 för att se ”Heja Sverige”. Större kärlek till idrotten än så är svårt att se.
——————————————
* LFK dam har fortfarande en liten chans att klara kontraktet, men det kommer att bli stentufft. Och blir det respass till division ett börjar ett lika tufft jobb vid sidan av planen. Det är verkligen då LFK bevisa att satsningen mot Eliten är långsiktig.

Att hålla kvar spelare som "Marre" Johansson blir nödvändigt.
Att hålla kvar spelare som ”Marre” Johansson blir nödvändigt.

——————————————
* Gauthiods herrar har två mittfältare som slåss i toppen av ”Måltjuven”. Det är sjukt imponerande av ett lag som enligt vissa motståndare bara sparkar och springer. Pelle Ödlund och Jonatan Nilsson är heta!
——————————————
* Patrik Widell kan alltså bli tränaren som tränar ur två lag (Elmer-Fåglum och Vara) under samma säsong. Det är en bedrift! Men det är knappast Patriks fel och med honom vid rodret går Vara en ljus framtid till mötes. Det är känslan.
——————————————
* Även om hela redaktionen (läs: en man) nu är i Spanien så misströsta inte kring uppdatering av sajten. Har nämligen lagt en tjock matta med matiga inlägg under tiden vi är borta. Bland annat gör Fredagsstafetten comeback gånger två, en lokal arena ska granskas och mycket annat. Håll som vanligt utkik på sajten efter det senaste!

——————————————
* Tydligen har Andreas ”Lill-Plätta” Gustavsson redan frågat var vi i Råda ställt blommorna som ska räckas över vid serieseger. Det borde vara tändning nog för mina grönvita krigare…
——————————————
* Stort plus till klubbar som Mellby och ÖSIK som i helgen skänkte inträdet till välgörande ändamål för att få bukt med flyktingkatastrofen. Bara det var värt mer än tre poäng!
——————————————
* Kör tillsammans med drygt 200 andra motionärer intervallträning med Lidköpings Vintersportklubb på måndagar. Superbra träning, men jag har aldrig känt mig så snabb som när vi kör kortare intervaller. Och ni som mött mig på planen vet ju att ni inte möter någon Usain Bolt precis…
Men ibland långdistansare med sega muskler passar uttrycket ”I de blindas värld är den enögde kung” bättre än någonsin.
——————————————
* Idag sätter sig 22 blivande fotbollsdomare i skolbänken i Falköping. Min uppmaning till er som spelar eller tittar på fotboll på våra lokala arenor. Ta hand om dem när de ger sig ut på planen. Det är tjejer och killar som frivilligt kan tänka sig höra ”domarjävel” och andra glåpord. Men helst av allt skulle de förstås slippa och det är helt upp till er!
——————————————
* Skulle LFK Akademi vinna serien till helgen gör de detta fullt rättvist. De har varit seriens jämnaste lag och Lidköpingsfotbollen behöver dem i division fyra. Så är det bara!

——————————————
* Att vara skadad under höstsäsongen är verkligen tråkigt. Bara hoppas att knät kan vara redo till nästa säsong.

IMG_7843
——————————————
* Till helgen kan det vara första gången denna säsong som domarbristen i distriktet märks ordentligt. Assisterande domare i division fem kan nämligen ryka.
”Det kommer att bli ett j-la pusslande” berättade domaransvarige Lasse Lundh på VFF när jag ringde och kollade läget.
——————————————
* Beundrar lag som kort efter matchslut lägger upp matchreferat på sina hemsidor. Speciellt om man har förlorat.
——————————————
* Snart dags för kvalspel i den lokala fotbollen. Den bästa tiden på året!

Lämna en kommentar