ANNONS:
ANNONS:

”Fått & Gått” i den lokala fotbollen senaste veckan

Mycket har hänt den senaste veckan i den lokala fotbollen.
Men vilka lag har tappat spelare eller breddat sina trupper?
Lokalfotboll.se ger dig en sammanfattning av den senaste veckans övergångar.
Mycket har hänt under Frimånadens sista veckor. Allt fler övergångar mellan våra lokala klubar har blivit officiella och ibland kan det vara svårt att få en bild vilka klubbar som egentligen lyckats bäst och i vilka som det råder lugn och ro.

Här kommer en kort sammanfattning av det som blivit officiellt den senaste veckan.

HERRAR

DIVISION 2
Om vi börjar uppifrån i seriesystemet så har Gauthiods målvakt Mattias Hofling bestämt sig för att börja studera till Fysioterapeut i Luleå. Burväktaren lämnar alltså Grästorp och istället kommer klubben satsa på duon Niclas Haglundh och Anton Larsson mellan stolparna 2016. På utespelarfronten kom dock ett glädjebesked i veckan då anfallaren Emil Olesen valde att förlänga sitt kontrakt.

Hofling lämnar för studier.
Hofling lämnar för studier.

Lokalkonkurrenten i division två Lidköpings FK ligger fortfarande lågt med nyförvärven. Gustav Hellman och Alireza Adou är dock senast ut att skriva på nya kontrakt, men med anfallaren Kristoffer Bohrén berättade i veckan för NLT att det troligtvis inte blir någon fotboll alls under 2016. I övrigt är det relativt lugnt i Lidköpingsklubben som just nu har nere IFK Mariestads Elon Keymer på sina träningar.

Bohrén fortsätter att vila från fotbollen.
Bohrén fortsätter att vila från fotbollen.

—————————-

DIVISION 3
Ett snäpp under division 2, hittar vi division 3 och Götene IF. Laget har förlängt med de flesta tongivande spelarna, men duon John Eriksson (Notviken) och Gustav Karlsson (Mellby) är fortfarande enda nyförvärven. Gustav Tigerberg från Råda som tränat med klubben har tackat Nej och tyvärr för Götenes del har högeryttern Johan Höjer valt att återvända till just Råda efter fyra år på Västerby.
—————————-

DIVISION 4
I ”Derby4:an” är det främst två lag som förstärkt den senaste veckan. Duon Skara och Råda har båda förstärkt truppen med flera spelare. Tittar vi på Skara först så är kanske duon Niklas Eklund och Ekrem Ibrasimovic från Lundsbrunn den mest intressanta. Båda har ett förflutet i just Skara och väljer nu alltså att återvända. Även brödraduon Muhammad och Yazan Ghadri från Axvall respektive Lundsbrunn spelar i Skara nästa år. Ett Skara som dock tappar en viktig kugge i form av Daniel Svensson som valt att återvända till hårdsatsande moderklubben Ardala i division 6.

Ekrem Ibrasimovic testar lyckan i Skara.
Ekrem Ibrasimovic testar lyckan i Skara.

Nykomlingen Råda då? Ja, där är det både spelare ut och in. Redan nämde Johan Höjer återvänder alltså och under torsdagen presenterade man även Nossebros mittfältare Viktor Almqvist och Varas försvarare Pierre Karlsson. På minussidan får man dock räkna in Kim Thorsell och Rikard Kanyo som valt spel med Corner.

råda

Duon Viktor Almqvist och Pierre Karlsson var även önskade av Rådas seriekonkurrent ENV, men även om det blev ett negativt besked för klubben där så kunde man ändå presentera en ny målvakt i form av unge, men mycket lovande 15-åringen Johan Lundqvist.

Vara och LFK Akademi är de två sista lokala lagen i division 4 och här har det ännu inte trillat in något nyförvärv. I Akademins fall har också flera spelare valt att lämna klubben vilket är illavarslande. I veckan som gick var det dock spelare som inte tillhört någon startuppställning under 2015.
—————————-

DIVISION 5
I femman var Lundsbrunn hetast med ”bläcket” under veckan som gick. Och det var väl heller inte så konstigt då man också tappat en rad nyckelspelare till Skara (se ovan). Yonas Tsegay (Hangelösa), Ajdin Vizlin (Hangelösa), Armin Vizlin (JK10), Kauran Ahmed (Varnhem), Albin Nordström (Hangelösa) och Alfons Andersson (Axvall) är namnen som presenterades i veckan och av dessa sticker förstås Yonas Tsegay ut. En spelare som om han får vara skadefri får ses som ersättare till Ekrem Ibrasimovic på topp.

lundsbrunn

Corner var laget som var näst värst med antalet nyförvärv av division fem-klubbarna under veckan som passerade. Förutom redan nämda Rådaduon Kanyo och Thorsell så valde i helgen Rasmus Ajnestål (ÖSIK) och Filip Bustad (Rackeby) Stenportsplanen som hemmaplan 2016.

Ruljans även klubbar som Sil och Hangelösa. De förstnämda fyllde på truppen med Peter Stjerna (Götene), Maumer Talic (Lidköping United), Marcus Lundgren (Kinne Vedum), Rene Göthe (comeback) och Jasmin Jusovic (Lidköping United). Noterbart där är att Peter Stjerna är tänkt som utespelare!

I Hangelösa kallar nye tränaren Jörgen Sjöberg på sina gamla adepter från Lidköping United. Duon Haris Jusovic och Dino Husic (Trässberg) är klara för laget och det ryktas att Jörgen även vill ha in målvakten Semir Mesic i laget. Klart är också att årets spelande tränare Andreas Nyblom kommer att fortsätta ute på Skogevi som spelare 2016. En rad spelare har också valt att lämna (se ovan).

Dino Husic i Hangelösatröjan.
Dino Husic i Hangelösatröjan.

Mest anmärkningsvärt i andra division fem-klubbar är att man stärkt upp på ledarsidan. I Nossebro har man äntligen gjort klart med ny huvudtränare i form av Emtungas Johan Adolfsson som också kommer att spela. Han assisteras också av spelaren Rickard Gunnarsson.

Nya spelande-ledare även i Främmestad där rutinerade målvakten Fredrik Smith återvänder till Bergevi efter två år i Elmer-Fåglum och Gerdsken. Han assisterar nye tränaren Magnus Zackrisson, men kommer samtidigt att vakta målet istället för Pontus Waltersson som lämnat för FC Gauthiod. Ett FC Gauthiod som i veckan också fick 100 procent klart med en fortsättning för tränare Eivon Robertsson.

Rutinerade Smith tillbaka på Bergevi.
Rutinerade Smith tillbaka på Bergevi.


—————————-
DIVISION 6
Uppenbart är att de flesta lagen från Götene kommun inte ligger på latsidan. Kinne Vedum är definitivt på hugget och vill tillbaka till femman snarast möjligt. Senast i raden av namnkunniga nyförvärv är Pontus Kirkhoff. Målvakten från Skara tog ett sabbatsår från fotbollen under 2015, men kommer nästa år ersätta Fredrik Bergqvist som lägger handskarna på hyllan.

Nästa år boxar Kirhoff bort bollar på Kinnevallen.
Nästa år boxar Kirhoff bort bollar på Kinnevallen.

Två lag i sexan har också fått klart med tränare inför 2016. Först ut var Emtunga som plockar in anfallaren Alfred Larssons pappa, Torbjörn Larsson som huvudtränare. Torbjörn har även tränat A-laget tidigare för ett antal år sedan. Även Elmer-Fåglum som startar om i sexan har fått klart med Vårgårdabon Eivaz Varghaei som har ett förlutet i både Vårgårda IK och Södra Härene. Klubben tappade dock trion Adam Landquist (Arentorp/Helås), Martin Härnälv (Nossebro) och Fredrik Berggren (Arentorp/Helås) under veckan som gick.

I övrigt rapporterades det inte om så mycket spektakulärt i division 6. Vi har redan nämt Daniel Svenssons övergång från Skara till Ardala. Ett Ardala som verkligen rustar för en topplacering i serien 2016.

—————————-
DAMER

DIVISION 1
Lidköpings FK tränar på för nästa säsong under Kjell Larssons ledning. Än så länge är det dock bara Skaras Malin Andersson som är klart nyförvärv inför 2016. Men laget har fortfarande ett par krokar ute. En av dem är Gauthiods Lotten Persson som enligt egen utsago till NLT är intresserad av en flytt.
Frågetecken finns också fortfarande för Caroline Berling som håller kontakten med Holmalund.

Lotten Persson på gång till LFK?
Lotten Persson på gång till LFK?

Seriekollegan Gauthiod ligger också lågt med nya spelare inför 2016. Sofia Ohlsson från Vänersborgs FK är hittills det enda nyförvärvet som skrivit på, men precis som LFK så finns det fortfarande en hel del namn som fortfarande är aktuella från lokala klubbar i lägre divisioner.
—————————-
DIVISION 2
Under veckan som gick kunde äntligen Råda presentera en efterträdare till Zackarias Svensson. Ny tränare för laget blir nästa år Andreas Andersson som närmast kommer från JK10. I övrigt rapporteras det inte så mycket från Rådas spelartrupp inför kommande säsong.

Desto mer aktivitet då i Skara som kunde presentera två nya namn under helgen. Annie Björk (senast Lundsbrunn) och Mikaela Wallgren (Sil) stärker upp truppen i en tuff division två-serie under nästa år. Tjejerna blir Skaras första nyförvärv inför 2016.

Annie Björk och Mikaela Wallgren.
Annie Björk och Mikaela Wallgren.

—————————-

Detta var bara en kort sammanfattning av vad som hänt den senaste veckan i våra lokala klubbar. För en aktuell sammanställning så tittar du in vår Silly Season-sida till höger.


 

Lämna en kommentar