ANNONS:
ANNONS:

FC Gauthiod tar klivet upp i division fem

Ensamt är stark sägs det.
Och som ensamt lokalt lag ska FC Gauthiod kämpa i Trollhättesexan.
Något som går alldeles utmärkt enligt Lokalfotboll.se.

Trollhättesexan är den mest ”avlägsna” sexan sett med lokala mått mätt. Hä hittar vi nämligen bara ett enda lokalt lag i form av FC Gauthiod. Ett Gauthiod som med största sannolikhet lär vara med i toppen och strida. På grund av att FCG är enda lokala lag blir denna seriesammanfattning något kort. För mer ingående läsning av övriga lag i serien rekommenderas Martin Ahlins Fotbollsblogg på TTEla.se. (HÄR)

1. FC Gauthiod

Inför 2013 bildades FC Gauthiod. Laget med målsättningen att kliva upp i det ”riktiga” seriesystemet gjorde också det man skulle och vann Reservlagsserien förra året. Det innebar uppflyttning till divison sex och i år gör man alltså debut i dessa sammanhang. Men man lär knappast göra det som en nykomling med förhoppning att rädda kontraktet. Enda risken att lämna sexan till nästa år är snarare att göra det via uppflyttning till division fem. Så bra är nämligen FCG. Laget består till mestadels av unga killar, men Philip Rigfeldts och Jonas Larssons intåg i laget ger välbehövlig rutin. För även om laget kanske är det mest spelskickliga i serien så krävs en viss rutin när det ska kämpas om en topplacering i division sex.
FC Gauthiod spelar nästa år i femman. Oavsett om det blir via serieseger eller kvalspel. Men vi tippar FCG som etta och att laget får fira andra raka seriesegern när hösten nalkas.

Silly Season
Tränare: Christian Luisa, Jonas Larsson (NY, IK Gauthiod)
Nyförvärv: Philip Rigfeldt (Levene/Skogslund), Oscar Johansson (ENV), Kristoffer Jansson (Brännbergs IF), Jonas Larsson (IK Gauthiod)
Förluster: –

FC Gauthiod
————————————–

2. Wargön

 

————————————–

3. Trollhättans IF

 

4. Sjuntorp

 

5. Hjärtum

6. Lödöse/Nygård

 

7. Trollhättan Syrianska

8. Upphärad

9. Alvhem

————————————–

10. Trollhättans FF

 

Lämna en kommentar