ANNONS:
ANNONS:

Fem lag kan vinna Skarasexan

Fem lag kan alla vinna årets Skarasexa.
Men som vanligt kan bara ett lag stå överst i denna superjämna serie.
Kolla in hur Lokalfotboll.se tippat sluttabellen.

Källby IF
Om våra division fem serier på förhand är ovissa historier kan vi nog säga precis samma sak om våra division sex serier.
Är det något som förbundet lyckats med i sin serieomläggning så är det att skapa serier som i alla fall på förhand känns jämnare än någonsin.

I Skarasexan är det i år bara tio lag som deltar, men så här bara några timmar innan avspark känns i alla fall fem lag som möjliga seriesegrare.
Nu kan som bekant bara ett lag vinna serien och så här tror vi på Lokalfotboll.se att serien slutar när vi summerar den i början av oktober.

1. Hangelösa
Har en offensiv som hör hemma i högre divisioner och tidigare år har det varit lite väl offensivt för att gå vinnande ur division sex. I år verkar dock killarna bestämt sig för att man vill vinna serien och eftersom laget till stor del består av spelare som ständigt måste känna glädje för att prestera så är nog detta året som Hangelösa tar hem sexan. Det blir inte med många poäng, men en stark offensiv avgör.
—————————————–
2. Axvall
Stefan Ehn har dragit på sig skorna igen och Yonas Tsegay finns på topp för att göra mål. Lägg där till en bred trupp med många bra spelare. Axvalls unga trupp har blivit ett år äldre och man har som vana att slåss i toppen av sexan. Som vanligt innebär en andraplats ett hyfsat enkelt kval. Detta år kniper Axvall denna åtråvärda plats.
—————————————–
3. JK10
JK10 var defenitivt inte dåligt under fjolårssäsongen, men det var en tuff utslagssäsong i femman förra året och det fick laget lida för. Man har ett bra grundspel och de flesta killarna i laget vet vad som krävs för att vinna sexan. Tror dock inte man har tillräckligt med kvalite för att nå Topp-2, men man kommer vara med och hugga där uppe.

4. Varnhem
Gör debut i division sex och det är en mycket intressant nykomling som lär göra livet surt för många lag Skarasexan. Unge Jesper Rydh vet vad han vill med sitt lag och nu har man dessutom värvat Karuan Ahmed som ifjol gjorde 28 mål i IFK Nyköping (pluggar i Skövde).
Varnhem kommer inte bara vara med för att se och lära i denna serie. Man är med och slåss för uppflyttning direkt.

5. Källby
Ifjol föll man på målsnöret i kampen med Kinne Vedum. Tyvärr för laget tror jag att årets konkurrens är något tuffare än 2012. Det gör att Källby som är lite för beroende av ett par spelare inte slutar bättre än femma denna säsong. Johan Apell måste göra över 20 mål i år samtidigt som firma Michael Möller / Jimmy Andersson håller bomtätt bakåt och slipper skador.

6. Hällekis/Trolmen
Hade klubbarna jobbat enskilt i år hade man varit två bottenlag, men efter genidraget att jobba ihop är man återigen slagkraftigt. Man har gjort det väldigt bra på försäsongen, men i seriespel tror jag att man får det tuffare. Man komer att kunna rå på alla lag i denna serie, men de fem lag som tippats ovan känns på förhand starkare.

7. Saleby
Saleby är långt ifrån ett lag som borde sluta så dåligt som sjua i denna serie, men i år är helt enkelt konkurrensen stentuff. Patrik Arvidsson och Jimmie Svantesson kommer behöva göra drygt 20 mål vardera för att ändra på detta. Precis som Hällekis/Trolmen kommer man att kunna slå alla lag i denna serie, men över 18 omgångar blir man inte bättre än sjua.

8. Lerdala

9. Bosna

10. Våmb

Håller du med om tabelltipset, eller hur hade du tippat denna serie? Kommentera gärna!

Lämna en kommentar