ANNONS:
ANNONS:

”Fick verkligen springa midsommaren ur benen”

Vi närmar oss sommaruppehåll i Damettan.
Men en sista gång får vi hälsa på hos de lokala klubbarna innan det blir sol och bad.
Kolla in vad våra spelar-rapportörer berättar om veckan som har gått.

Damettan

DAMETTAN – OMGÅNG 10 & 11 av 22

1:a (1:a) Lidköpings FK, 27 poäng
Skribent: Amanda Reinhardt


Så var det torsdag igen, och vi är inne på säsongens sista vecka under vårkanten. Detta inlägg kommer inte att bli av det längre slaget, anledningen till detta stavas planering. Ett ämne jag inte hade fått högsta betyg i om det hade betygsatts. Men några rader ska jag allt kunna få ihop.

I helgen tog vi emot Eda IF hemma på Lockörn, en match som slutade med en seger och slutsiffrorna 3-1. Siffrorna hade kunnat bli de dubbla om vi hade haft bättre skärpa i våra avslut, men en seger är alltid en seger och tre poäng är alltid lika viktiga att ta. Spelmässigt så gör vi vår bästa match för säsongen där det är mycket rörelse och många som är inblandade i anfallen. Lägg där till ett Eda som spelade ett väldigt lågt försvarsspel och vi tilläts att ha ett väldigt stort bollinnehav.
 
I veckan så har det sett bra ut med träningar och matcher, det märks att det är en viktig match som vi avslutar vårsäsongen med ikväll. Det är nämligen dags att åka till Falköping, laget som ligger tvåa i tabellen och för tillfället fem poäng bakom oss. Utgången av matchen säger hur många poäng vi kommer att gå till sommarvila som serieledare med. Det blir antingen med två, fem, eller åtta poäng. Så nog är det en viktig match alltid och lita på att Falköping kommer att vara precis lika laddade.
 
Vill avsluta med en sen midsommarhälsning till våra läsare där ute!
 
Ha det gött och Forza LFK dam!

LFK-dam midsommar

—————————————————
3:a (4:a) Sils IF, 21 poäng

Skribent: Angelica Bäckström

Nu är det sista veckan innan sommaruppehållet.
Sen är det semester, men tro inte att vi kommer ligga på latsidan för det, utan då är det Emma Vidarssons berömda träningsschema som kommer att gälla och ingen kommer att komma undan det.

Matchen i tisdags hemma mot IK Rösse hade två helt olika halvlekar. Första halvlek var inte den bästa vi har presterat och vi gick in i pausvila med 0-1 underläge.
Andra halvlek kom ett helt nytt lag ut på plan och bevisade varför det var sjunde raka matchen utan förlust.
Lisa Johansson sätter en frispark och kvitterar till 1-1. Lina Larsson nickar in segermålet efter ett fint inlägg av Elin Nordmark.
Vi har många fler lägen att göra mer mål på men det ville sig inte och jag trodde nästan Rolf skulle få en hjärtattack dom sista minuterna av matchen.

I veckan nu som varit har det varit mycket lek och massor av tävlingar.
Jag ser framemot Rolfs berömda genomgång på fredag. Då hans matchanalys antagligen kommer ta hela kvällen men det är alltid lika kul att lyssna på honom när han står där framme vid tavlan. Ni som inte har fått vara med på dessa genomgångar har verkligen missat något.

På Lördag åker vi till Uddevalla och återigen möter vi IK Rösse.

/EttRödVittHjärta

————————————————–

5:a (5:a) IK Gauthiod, 17 poäng
Skribent: Malin Ahlstedt

Då var det torsdag och dags att skriva sista inlägget för denna vårsäsong, mycket har hänt och nu inväntar vi hösten. Till och börja med så vill jag nämna lite om vår match i måndags, en match där vi vinner med en solklar 4-0 seger. Alla hade nog tagit sig en funderare på vad det var som egentligen hände förra matchen och tagit sig i kragen. Riktigt viktigt för oss att ta en seger för att vi skulle ha chans att hänga på lagen som ligger över oss. Det finns inte så mycket att säga om matchen mer än att vi gör det vi ska och en perfekt avslutning på vårsäsongen.

Igår hade vi också sista träningen innan vi tar ledigt i drygt två veckor innan vi drar igång igen. På grund av vädret så höll vi oss inne och smygtränande lite inför DM till hösten. De gamla rutinerade mot ynglingarna var lagens indelning. Trots åldern och erfarenheten så blev det allt svettigt ett tag för gamlingarna när förlusten var nära. Matchen slutade till slut 6-5 till de rutinerade som kanske tur var. Efter träningen åkte vi alla hem till lagledaren Loppan och käkade fantastiskt goda hamburgare. Som avslutning på kvällen fick vi delta i en frågesport som handlade om allt mellan fotboll och rymden. Tårta hann vi också med och denna gång var det Ida Mörk som stod för kalaset. Verkar bli tårta varje månad denna säsong om vi fortsätter så här.

För att sammanfatta vår vårsäsong så kan jag säga att vi är nöjda, självklart har vi plumpat på några matcher men vem går igenom en serie utan några misstag. Vi fick en gratischans och satte upp ett mål för vårsäsongen och ett för höstsäsongen, inga större förhoppningar men vi har nått vårt mål och lite till för våren vilket känns mycket positivt. Jag vill också nämna vårt U-lag som är riktigt bra och är med och krigar och sätter högre press på oss i A-laget och gör att vi alla blir bättre. Många lovande talanger finns där och ger Gauthiod en ljus framtid inom damfotbollen. Det vi ser fram emot nu är såklart höstsäsongen men vi längtar nog mest efter matchen mot Kopparberg/Göteborg FC i Svenska cupen i slutet av juli. Hoppas ni alla kan komma och kolla på den då det ryktas om att de skickar ett riktigt bra lag till Lunnevi.

Ha en riktigt bra sommar allihopa och hoppas att ni kommer och kollar på oss till hösten! J

Gauthiod dam

————————————————–
12:a (12:a) Vara SK, 6 poäng
Skribent: Lisa Bjelkholm

Ytterligare en vecka att lägga bakom sig och den här gången har jag ingen match att rapportera ifrån. Vår nästa match är inte förrän på lördag och det har nog gjort våra kroppar gott att kurera sig lite under veckan som har gått. Med tanke på den otur vi har haft med skador hittills under säsongen så satte naturligtvis även matchen mot Mossen sina spår. Vi fick lägga till en kraftigt stukad fot och en revbensskada på listan så de här extra dagarna var varmt välkomna. Träningarna har dock fortlöpt som vanligt och tyvärr (?) missade jag måndagens träning men har fått höra att man verkligen fick springa midsommaren ur benen.

Det hetaste samtalsämnet i omklädningsrummet den senaste tiden har varit vad vi ska ha för aktiviteter under bussresan till och från Eda. Vi har ju minst sagt några timmars restid framför oss och förslagen som har kommit har varit av oerhört blandad karaktär. Det var bl.a. någon som ville spela beer pong på vägen hem men jag tror att samtliga röstade nej på just den punkten. Själv hoppas jag just nu enbart på att man ska slippa sitta och sura i ett hörn hela vägen tillbaka till Vara. Jag hoppas på seger med andra ord.

Som jag nämnt tidigare vet vi inte jättemycket om Eda men jag var uppe i deras trakter nu i helgen och om de är lika ettriga och envisa som de där satans myggen så ligger vi risigt till. Enligt vad som rapporterats från deras match mot LFK är det någon slags värmländsk försvarsmur vi ska möta. Det var förvisso serieledarna de mötte så det är svårt att säga om de alltid spelar på det viset. Vi får helt enkelt hoppas att de öppnar upp sig lite mer mot oss. Avslutningsvis måste jag naturligtvis nämna deras matchdräkter. Extremt snyggt färgval!

Ha det gott allihopa!

 

 

Lämna en kommentar