ANNONS:
ANNONS:

Flera lokala lag klara för kvalspel

Sista serieomgången för många lag.
Men tack vare fina insatser väntar nu kvalspel för flera gäng.
Här har du allt och lite till från helgens lokala fotboll.

Inga lokala firande av avancemang denna helg, men däremot ett par lokala lag som fixade kvalplatser tack vare fina insatser. Lag som Främmestad, Trollekis och Nossebro får dock vänta med att fira.
Det kan däremot lag som bland annat ENV, Götene och Axvall som i helgen fixade nytt kontrakt utan att behöva kvalspela.

Helgen bjöd som sagt på en massa spänning och nedan har vi på Lokalfotboll.se gjort vårt bästa för att sammanfatta helgen för våra lokala lag.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Grebbestad – IK Gauthiod 3-4 (referat Grebbestad) (referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Jacob Berg 2, Jonatan Nilsson 2


Lerum – Lidköpings FK 1-2 (referat LFK)
Mål LFK: Elias Lindell 2, Gustaf Norlin

Kommentar:
I en minst sagt svängig toppmatch lyckades till sist Gauthiod dra det längsta strået borta mot Grebbestad. Under den första halvleken hade Gauthiod matchen under kontroll, men trots spel med en man mer i den andra var hemmalaget hetare och kunde kvittera flera gånger om. Jacob Berg blev dock matchvinnare för Gauthiod med mål på övertid.
Räcker att kolla in tabellen nedan för att se hur viktig den segern var för Gauthiods fortsatta chanser på uppflyttning.

Samma tabell visar också att LFK, trots två raka segrar kommer att få spela division tre-fotboll 2018. Detta då Skoftebyn och Nordvärmland vann sina matcher. Nu har LFK sex poäng och 26 plusmål att ta igen på två matcher vilket förstås är orealistiskt.


DIVISION 3 MELLERSTA

Götene – IFK Skövde 2-0
Mål Götene: Johan Karlsson, Patric Norismaa
Mål Götene: John Eriksson, Patric Norismaa

Kommentar:
Det kunde blivit negativ kvalplats för Götene efter helgens spel, men laget hade allt i egna händer och visade också styrka mot IFK Skövde. Segern med 2-0 innebär att laget till sist slutade sexa i den mellersta trean. På förhand förstås en besvikelse, men med tanke på tabellplacering kring sommaren så får hösten anses som fullt godkänd. Laget hade chansen att säkra kontraktet tidigare, men nu blev det som sagt i den allra sista omgången.

Värt att notera är att det blev Gerdsken som får kvala uppåt. Detta trots förlust med 4-0 i sista matchen och totalt minus åtta (!) i målskillnad.


DIVISION 4 NORRA

Skara – Lundsbrunn 2-2
Mål Skara: Jakob Söderberg 2
Mål Lundsbrunn: Goran Pupcevic 2

IFK Hjo – ENV 2-4 (referat ENV)
Mål ENV: Alfred Wemmert 2, Per Westerberg, Anders Hötomt, Linus Hötomt

Vara – Tibro 3-4 (referat Vara)
Mål Vara: Rasmus Johansson, Robert Barkin, Jesper Kvist

Kommentar:
ENV avslutade serien på bästa sätt genom att besegra ännu ett topplag. IFK Hjo kunde tagit en direktplats till trean, men ENV var starkare och tog tre poäng vilket innebar nytt kontrakt med fyra poäng till godo till Lundsbrunn. Ett Lundsbrunn som fick med sig en poäng borta mot Skara i derbyt. Nu väntar kval för Tommie Björks annars formstarka mannar.

Vara avslutade året med en förlust mot tabelljumbon Tibro. Rasmus Johansson som gjorde sin sista match innan det väntar enbart tränarsysslor fick avrunda spelarkarriären med en fullträff. Från denna serie noterar vi även att Åsarp/Trädet blev ”bästa tvåa” och följer med Tidaholms G&IF till division tre.


DIVISION 4 SÖDRA

Kinna – Främmestad 2-5  (referat Främmestad)
Mål Främmestad: Johan Fredlund 3, Philip Enström, John Edwardsson

Kommentar:
Ett heltaggat Främmestad for till Kinna med flera olika utgångar beroende på slutresultatet. Efter en trög start var man dock det klart bättre laget i den andra halvleken och kunde gå ifrån till en övertygande seger. De tre poängen innebar dock ingen direktplats till trean, men väl en imponerande andraplats i tabellen vilket innebär kvalspel de kommande veckorna.
För Främmestad väntar nu Holmalund, IFK Hjo och Waggeryd i en fyralagsgrupp där vinnaren spelar i division tre 2018.


DIVISION 5 VÄSTRA

Levene Skogslund – Triollhättans FK 1-1
Mål LS: Robin Larsson

Trässberg – Råda 1-3 (referat Trässberg) (referat Råda)
Mål Trässberg: Jacob Sjöberg
Mål Råda: Robin Kvick 2, Joakim Olsson


Corner – Mellby 1-0 (referat Corner)
Mål Corner: Rikard Kanyo

Arentorp/Helås – Nossebro 2-2
Mål A/H: Victor Lindelöf, Albin Rengström
Mål Nossebro: Viktor Widell, Peter Mogren

Kommentar:
Sju poäng blev till sist segermarginalen för Råda som tar steget upp till fyran. Dock var den sista omgången i den västra femman mest av akademisk betydelse – med ett undantag. Matchen Arentorp/Helås mot Nossebro avgjorde helt vilket av lagen som skulle få respass till sexan och vilket lag som skulle få kvala sig kvar. 2-2 slutade matchen vilket innebar att Nossebro får kvala vidare och att Arentorp/Helås sejour i femman blev ettårig denna gång.


DIVISION 5 ÖSTRA

Valtorp – Axvall 2-4 (referat Axvall)
Mål Axvall: Marcus Erlingfors, Simon Storm, Hugo Hammar, Sebastian Hammar

Fagersanna – Sil 4-0

Kinne Vedum – Norra Fågelås 0-5

Kommentar:
Glädje på Brovalla i Valtorp när Axvall klättrade över både nedflyttning- och kvalsträck i den sista omgången. Via 4-2-segern fick både Tymer och Jula se sig förbipasserade av Axvall som hastigt och lustigt slutade nia i tabellen efter att ha legat under alla sträck i stort sett hela hösten.

Sil var dock inte lika lycksamma som Axvall i sin jakt på att avancera. Borta i en helt avgörande match mot Fagersanna föll man med klara 4-0 och får nöja sig med en tredjeplats i tabellen. Trots en lite tyngre höst förlorade man faktiskt bara två matcher och generationsskiftet laget har genomgått har fallit mycket väl ut. Tredje lokala lag Kinne Vedum avslutade väl inte hösten på bästa sätt, men kan ändå titta tillbaka på en fullt godkänd säsong som slutade med en sjätteplats.


DIVISION 5 MELLERSTA

Säven/Hol – Vedum 2-2
Mål Vedum: Gustav Westfeldt, Viktor Dahlberg

Ardala – Hössna/Timmele 4-3
Mål Ardala: Johan Ståhl 2, Peter Linde, Mikael Mörk

Kommentar:
Ardala vann till sist serien med hela 12 poäng före tvåan och man kan inget annat än ge laget högsta betyg för genomförandet av säsongen. Seger i sista matchen mot Hössna/Timmele i en målrik historia.
Vårt andra lokala lag Vedum slutade fyra i tabellen. Även denna nykomling kvitterar förstås ut ett högt betyg från årets säsong.


DIVISION 6 VARA

Tråvad/Larv – JK10 0-0

Friscopojkarna – IFK Emtunga 1-4
Mål Emtunga: Jakob Hedén 2, Albin Fritz Lundell, Emil Johansson

Kommentar:
Det kunde blivit ett stekhett derby med en kvalplats i potten. Men Tråvad/Larv mot JK10 blev en snäll och inte så spännande historia. Tråvad/Larv hade som bekant redan säkrat andraplatsen och JK10 hade inget mer än äran att spela för. 0-0 innebar att JK10 slutade fyra och man kan absolut titta tillbaka på en säsong när man var med och nosade på toppen. Ett steg i rätt riktning.

Emtunga avslutade med seger mot tabelljumbon och inkasserade till sist en plats som nästjumbo. Vårt sista lokala lag i serien Elmer-Fåglum hade redan avslutat sin säsong och slutade på placeringen ovanför.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Trollekis – Hangelösa 4-1
Mål Trollekis: Anders Johansson, Erik Jonåker, Anton Gustavsson, självmål
Mål Hangelösa: Andreas Nyblom

Kållandsö – Varnhem 5-2
Mål Kållandsö: Jesper Karlsson, Alfred Johansson, Gustav Westman, Simon Jonsson, Knut Magnusson
Mål Varnhem: Fadi Issa, Mattias Ganning

Saleby – Källby 0-3
Mål Källby: Jonatan Sandén, Marcus Olsson, Oskar Polzer

ÖSIK – Järpås 2-2 (referat ÖSIK)
Mål ÖSIK: Anders Koski, Oskar Friman
Mål Järpås: Dennis Ahlstrand, Patrik Peterson

Vinninga – Rackeby 5-1
Mål Vinninga: Johan Malmgren 2, Jerker Karlgren, Fredrik Caspersson, självmål
Mål Rackeby: Filip Bustad

Kommentar:
Vinninga klara seriesegrare redan innan slutomgången, men bakom dessa var det full kamp mellan Trollekis och Hangelösa om kvalplatsen. Hemmalaget tog kommandot direkt i den första halvleken och eftersom Hangelösa behövde vinna matchen med fyra mpål kändes det avgjort redan i halvlek.
Trollekis således till kval och Hangelösa på tredjeplats.


DIVISION 6 TROLLHÄTTAN

Halvorstorp – FC Gauthiod 4-2
Mål Gauthiod: Gustav Hyrenius, Libaan Santunik

Kommentar:
Sista matchen mot tabelltrean Halvorstorp för FC Gauthiod. Man hade också ledningen en bit in i den andra halvleken, men hemmalaget var tyngre och kunde vända till seger med 4-2. Förlusten innebär att Gauthiod efter en något tyngre säsong slutar nia i tabellen.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND DAM

Lidköpings FK – Rössö
Mål LFK: Maria Johansson 3, Sandra Lagerbratt 2


IK Gauthiod – Ämtervik 1-2 (referat Ämtervik)
Mål Gauthiod: självmål

Kommentar:
5-1 hemma mot Rössö innebar att LFK vann serien med sex poäng före Rävåsen. En imponerande insats från favorittippade LFK som visat klassen framför allt under hösten när det aldrig varit något snack om vilket lag som varit seriens bästa.
Nu stundar kval till Elitettan med start till helgen när laget ska till Grimsta IP för möte med Brommapojkarna.

Gauthiod då? Ja, laget slutade till sist femma i tabellen efter förlust mot sexan Ämtervik. Gauthiod reducerade på slutet, men kom inte riktigt upp till normal nivå i matchen. En bra höstsäsong gör ändå att laget kan se optimistiskt på framtiden.


DIVISION 2 NORRA DAM

Hörnebo – Råda 2-5
Mål Råda: Sofia Karlsson 2, Wilma Gustafsson, Lina Larson, Malin Andersson

Sil – Mariestads BoIS 0-3


Arentorp/Helås – Friscopojkarna 3-12
Mål AH: Stina Högemark, Emma Johansson, Malin Leijer

Fristad/Borgstena/Sparsör – Skara 4-1
Mål Skara: Arafo Joundy Baker

Kommentar:
Näst sista omgången i Damtvåan spelades i helgen. Råda var det lokala lag som fixade poäng. Stabil seger med 5-2 borta mot Hörnebo för de grönvita som kommer att sluta femma i tabellen.
I övrigt var det inte lika glädjande resultat och värst var det för Arentorp/Helås som stod för säsongens bottennapp när man föll med hela 3-12 hemma mot Frisco.
Även duon Sil och Skara kammade noll, men med betydligt mer normala siffror.


KVAL TILL DIVISION 3 DAM

Östadkulle – JK10 2-2
Mål JK10: Emma Berntsson, Kajsa Carlsson

Kommentar:
2-2 i den första kvalmatchen för JK10. Detta efter en jämn match där det mesta hände i den första halvleken. Spelmässigt liten fördel för JK10 som nu får vila en vecka innan man möter Toarpsalliansen på hemmaplan om två veckor. Chansen till division tre lever i allra högsta grad.


 

Lämna en kommentar