ANNONS:
ANNONS:

Flera lokala lag på väg mot serieseger

Serieseger i kavaj för Ardala.
Men också ett par lokala lag som så gott som avgjorde sina serier.
Här har du allt från helgens lokala fotboll.

5 av 16 lokala serier har nu fått sin seriesegrare. I helgen kan vi lägga till Ardals herrar som vann division fem mellersta och IFK Värsås damer som vann den norra fyran. I övrigt kan vi dock konstatera att flera lokala lag är ytterst nära att vinna sina divisioner och under den kommande helgen kan det bli firande på flera håll runt om i trakten.

Vi på Lokalfotboll.se har som vanligt gjort vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som hänt under helgen och nedan hittar du resultat, intervjuer, målskyttar, bilder och referat.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

IK Gauthiod – Nordvärmland 3-1 (referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Jacob Berg 2, Kristijan Nikolla

Lidköpings FK – Grebbestad 1-3 (referat LFK) (referat Grebbestad)
Mål LFK: Rasmus Arvidsson

Kommentar:
Det krävdes nio raka segrar för Gauthiod att avancera i tabellen. En stabil seger hemma mot Nordvärmland gör att man nu är tabelltrea – på samma poäng som KBK och bara tre efter Grebbestad.

Ett Grebbestad som hade ett LFK i poängbehov på andra sidan. Hemmalaget var också länge med i matchen, men serieledarna blev till sist för svåra. När samtidigt Skoftebyn besegrade Uddevalla innebar detta att LFK nu är nio poäng efter trollhättelaget med bara fyra matcher som återstår. Det lär således bli omstart i trean nästa år för Patrik ”Plätta” Gustavsson och hans lag.


DIVISION 3 MELLERSTA

Götene – IFK Tidaholm 1-2
Mål Götene: Patric Norismaa

Kommentar:
Götene hade så gott som chansen att säkra division tre-kontraktet hemma mot toppjagande IFK Tidaholm. Kapten Patric Norismaa satte också en sedvanlig sen strut för sitt lag. Men kanske var 86:e minuten för tidigt för Götene. Gästerna hann nämligen med att avgöra några sekunder senare och Götene fick lämna planen utan några poäng.


DIVISION 4 NORRA

Skara – Skultorp 5-1
Mål Skara: Jacob Söderberg 4, Rasmus Holmqvist

Vara – Falköpings FK 4-3 (referat Vara)
Mål Vara: William Strömfeldt 2, Robert Barkin, Sebastian Bahnemann

IFK Mariestad – ENV 6-4
Mål ENV: Per Westerberg 2, Viktor Forsblad, Philip Karlsson

IFK Hjo – Lundsbrunn 2-2
Mål Lundsbrunn: Fanus Desalegn 2

Kommentar:
Då står det klart att både Skara och Vara spelar kvar i fyran även nästa säsong. I Skara hade Jacob Söderberg show när han satte fyra mål mot Skultorp. För Varas del blev det visserligen bara 4-3 mot Falköping, men laget ledde hela vägen och segern var aldrig hotad.

ENV och Lundsbrunn är nu lagen som får kämpa om att slippa kvar. Just nu är det en målskillnadshistoria mellan lagen. Lundsbrunn nog laget med bäst höstform och i helgen tog man en stark poäng borta mot IFK Hjo.


DIVISION 4 SÖDRA

Främmestad – Borås AIK 1-1
Mål Främmestad: Emil Olesen

Kommentar:
Hemma mot tabelljumbon Borås skulle det ju bara bli tre poäng för Främmestad. När Emil Olesen satte 1-0 efter 66 minuter såg det bra ut, men gästerna kvitterade i slutminuterna.
Ett oerhört tungt poängtapp för Främmestad som kan ha tappat direktplatsen till divison tre med detta resultat.

Krysset innebär också att man nu bjöd in lag under i tabellen att utmana om kvalplatsen. Främmestad har som bekant både Skene och Kinna i de två sista omgångarna av serien.


DIVISION 5 VÄSTRA

Arentorp/Helås – Trollhättans FK 1-3 (referat TFK)
Mål A/H: Alexander Johansson

Nossebro – Råda 2-3 (referat Nossebro) (referat Råda)
Mål Nossebro: Philip Guntherberg, självmål
Mål Råda: Jonathan Florén, Tobias Johansson, Tom Johansson

Sollebrunn – Corner 0-0 (referat Corner)

Trollhättan Syrianska – Mellby 1-0

Levene Skogslund – Lödöse Nygård 3-1
Mål LS: Karl Hermansson 2, Viktor Robertsson

Trässberg – Edet 0-3 (referat Trässberg)

Kommentar:
Botten mot toppen på Stallaholms konstgräs när Nossebro tog emot Råda. Det såg emellertid ut som att hemmalaget skulle ta alla tre poäng då man gjorde 2-1 iden 83:e minuten. Men på något sätt kom Råda ur greppet. Kvitterade i 88:e och avgjorde genom Tom Johansson i den 91:a minuten. Ett resultat som gör att man behåller försprånget ner till Trollhättan på fem poäng.

Blytungt för Nossebro som kämpar vidare kring kvalstrecket. Likaså får Arentorp/Helås, Mellby, Trässberg och Corner också göra då inget av lagen tog full pott i helgen. Mycket lär dock kunna avgöras redan nästa helg.


DIVISION 5 ÖSTRA

Axvall – Sil 1-2
Mål Axvall: Hugo Hammar
Mål Sil: Emil Åkesson, Edgar Espinoza

Kinne Vedum – Ekedalen 0-4

Kommentar:
Den östra femman är så gott som avgjord. Ekedalen besegrade Kinne Vedum med 4-0 samtidigt som Fagersanna tappade poäng. Något som innebär sex poängs försprång ner till nya tabelltvåan Sil.
Ja, Sil är faktiskt tillbaka på kvalplatsen efter 2-1 borta mot Axvall. En poäng före Fagersanna som laget dessutom möter i den allra sista omgången.

Även i botten lever serien och Axvall får fortsätta kämpa i underläge. Matcher hemma mot Ekedalen och borta mot Valtorp återstår för Linus Stjärnklars mannar.


DIVISION 5 MELLERSTA

Toarp – Vedum 3-8
Mål Vedum: Kristoffer Dahlberg 3, Joel Lavén 2, Johan Lundmark, Gustav Lundquist, Gustav Westfelt

Kommentar:
Vedum tillbaka på tredjeplatsen i tabellen efter en bortakross mot tabelljumbon Toarp. Dock har man inte någon möjlighet att nå kvalplatsen som kommer att tillhöra Brämhult.
Annars kontaterar vi än en gång att Ardala nästa år spelar i division fyra. Laget spelar ikväll måndag mot Rångedala, men då Brämhult tappade poäng mot Annelund fick laget fira i kavaj under lördagskvällen.


DIVISION 6 VARA

JK10 – Elmer-Fåglum 2-0
Mål JK10: Hampus Svensson, Najib Ibrahimi

Tråvad/Larv – Östadkulle 2-0
Mål TL: Oliver Strömfeldt, Anton Mellegård

Mjörn – IFK Emtunga 2-1
Mål Emtunga: William Karlsson

Kommentar:
Tråvad/Larv är inne på vinnarspåret och under lördagen gav man seriesuveränen Östadkulle sin första förlust. Segern innebär att T/L nu har ett gyllene läge att få kvala till femman senare i höst. Tuffast emot är JK10 och Mjörn. JK10 har gjort en fin säsong, men ser alltså ändå ut att sluta strax bakom de bästa lagen i serien.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Vinninga – Källby 2-1
Mål Vinninga: Christoffer Lidberg, Tobias Mörby
Mål Källby: Rickard Nylander

Saleby – Kållandsö 0-0 (referat Saleby)

ÖSIK – Varnhem 2-1 (referat ÖSIK)
Mål ÖSIK: Staffan Arkelöv 2
Mål Varnhem: Fadi Issa

Hangelösa – Järpås 4-1 (referat Hangelösa)
Mål Hangelösa: Andreas Nyblom 2, Simon Nygren, Mathias Englund
Mål Järpås: Henrik Alfredsson

Trollekis – Rackeby 15-0
Mål Trollekis: Anders Johansson 3, Anton Gustavsson 2, Jimmie Olausson 2, Liam Allen 2, Viktor Wessman, Markus Melander, Alexander Tasevski, Kevin Blomkvist, Erik Jonåker, Edward Gullbrandsson

Kommentar:
Vinninga kan nästa helg avgöra serien på bortaplan mot Järpås. Seger och division fem-platsen är klar.
Bakom jagar Trollekis och Hangelösa. Trollekis tog dock ett hårdare grepp om kvalplatsen tack vare förkrossande 15-0 mot Rackeby. Hangelösa har dock chans att göra om bedriften nästa helg då man själva möter just Rackeby.
I den sista omgången sedan möts just Trollekis och Hangelösa i ett helt avgörande möte om andraplatsen i serien.


DIVISION 6 TROLLHÄTTAN

Trollhättans IF – FC Gauthiod 3-2
Mål Gauthiod: Gustav Hyrenius, Alexander Miller

Kommentar:
Det blir av allt att döma en niondeplats för FC Gauthiod i division 6-omstarten. Det unga laget har haft en tung säsong efter vinterns turbulens och inte fått med sig resultaten på planen, utan mest fått vara med för att se och lära inför framtiden.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND DAM

Rävåsen – Lidköpings FK 0-4 (referat Rävåsen)
Mål LFK: Marie Sandberg, Sandra Lagerbratt, Heather Williams, Maria Johansson

Kommentar:
LFK åkte till Karlskoga och fixade seriesegern. Ja, i alla fall till 99% så man har sex poäng ner till tabelltvåan och dessutom en riktigt bra målskillnad. Laget preseterade en riktigt fin fotboll och visade att man är seriens bästa lag. Dessutom tog man revasch på Rävåsen efter förlusten i våras.
Nu får LFK jobba på att behålla den fina höstformen, fira en lugn serieseger nästa helg och sedan fokusera på årets två viktigaste matcher mot Brommapojkarna i kvalet till Elitettan.


DIVISION 2 NORRA DAM

Råda – Holmalund Akademi 2-1
Mål Råda: Malin Andersson, Lina Larsson

Arentorp/Helås – Mariestads BoIS 0-0

IFK Tidaholm – Sil 2-1
Mål Sil: Klara Ahlström

Hörnebo – Skara 0-2
Mål Skara: Emma Häggström, Jennie Wennerdahl

Kommentar:
Vi börjar med att konstatera att Skaras tjejer äntligen fick vinna en seriematch denna säsong. 2-0 borta mot nästjumbon Hörnebo och vilda glädjescener efter match.
Segern innebär också att duon Sil och Arentorp/Helås definitivt spelar i division två även 2018. Arentorp/Helås gjorde för övrigt en riktigt fin insats genom att kryssa mot Mariestad och ge Sjömarken en lättare resa mot division ett.

Noterbart också att Råda tog ännu en skalp mot ett lag framför i tabellen. Ett sent avgörande gav laget tre poäng mot Holmalund.


DIVISION 3 ÖSTRA DAM

LHK – Gullspång/Hova/Weimer 8-0
Mål LHK: Mill Eriksen 4, Jennie Dahlqvist, Hanna Isaksson, Lina Ander

Valtorp – Axvall 0-3
Mål Axvall: Nellan Hagman 2, Anna Milton

Kommentar:
LHK ångar på i den östra trean och är nu bara tre mål från fantastiska 100. Skultorp väntar i sista omgången och då lär LHK gå för tre fullträffar. Rutinerade Nellan Hagman sköt också Axvall till fortsatt division två-spel även nästa säsong. Seger mot jumbon Valtorp och Axvall kan nu se tillbaka på en fullt godkänd säsong.


DIVISION 3 VÄSTRA DAM

Vedum – Sollebrunn/Stora Mellby 5-2
Mål Vedum: Matilda Fransson 4, Anni Närhi

Mellby – Levene Skogslund 0-0

Wargön – Saleby/Järpås 11-0

Vänersborg – Kållandsö 8-0 (referat Vänersborg)

Kommentar:
Många lag i den västra serien som redan verkar ha gått på vintervila. Saleby/Järpås och Kållandsö stod knappast för några lysande insatser i helgen och mycket talar för att båda lagen nästa år spelar i division fyra.
Bara en omgång återstår av serien.


DIVISION 4 NORRA

Rackeby – Igelstorp 2-2
Mål Rackeby: Sabina Westerling, Marlene Andersson

JK10 – Moholm 1-1
Mål JK10: Kajsa Carlsson

Kommentar:
JK10 hade länge Moholm i brygga, men fick se gästerna kvittera till 1-1. JK10 har dock fortfarande kvalplatsen i egna händer när laget har två matcher kvar att spela. En av dessa matcher spelas mot Rackeby. Ett Rackeby som i helgen kryssade mot tabelljumbon Igelstorp.

Vi gratulerar också IFK Värsås som i och med krysset mellan JK10 och Moholm är klara för division tre nästa säsong.DIVISION 4 VÄSTRA

FIK/EF/Nossebro – Sjuntorp 8-1
Mål FIK/EF/N:

Kommentar:
Storseger för FIK/EF/Nossebro mot Sjuntorp. Ändå måste man förlita sig på att Göta tappar poäng mot just Sjuntorp i den sista omgången för att man ska kunna ta sig förbi och upp på kvalplatsen. IFK Trollhättan väntar i den sista omgången för tabelltrean.

Lämna en kommentar