ANNONS:
ANNONS:

Gauthiods damer återigen bäst inomhus

Inget snack om att Gauthiod bäst i distriket på Futsal.
I lördags kom tredje DM-titeln på fyra år.
Och det utan att släppa in ett enda mål under hela turneringen.

Seger 2013 och seger 2014. Men förra året fick Gauthiods damer nöja sig med en andraplats när Holmalund vann finalen i Futsal DM.
Under lördagen var ordningen återställd igen, när Gauthiods tjejer tog tillbaka DM-titeln efter att besegrat just Holmalund i finalen.

Men om vi tar det från början så var det åtta lag som fanns i Åse-Vistehallen i Grästorp under lördagen för att göra upp om DM-titeln i futsal. Hemmalaget Gauthiod och LFK hade hamnat i samma grupp och förhoppningar fanns förstås på att båda lagen skulle ta sig vidare till semifinal.

Det blev dock bara ett av lagen som verkligen fick till det. Gauthiod med ”väggen” Hilma Lundqvist i mål vann tre raka matcher och släppte inte in ett enda mål. 1-0 blev det i mötet med rivalen LFK och när lidköpingslaget bara mäktade med två kryss i de övriga två matcherna blev man delade tvåor med Falköpings FC.
Straffar avgjorde andraplatsen i gruppen och här var Falköping kyligast. LFK alltså trea i gruppen.

Hilma Lundqvist i mitten var turneringens bästa spelare.

För Gauthiod väntade Lödöse Nygård i semifinal och matchen gick till straffar efter mållösa 20 minuter. Återigen visade Hilma Lundqvist klassen och räddade samtliga straffar.
Repris på fjolårets final mellan Holmalund och Gauthiod och det var alingsåsarna som började klart bäst. Skapade chanser, men det var ändå Gauthiod som gjorde 1-0.

När man sedan snyggt gjorde 2-0 gick luften ur Holmalund och Gauthiod rann ifrån till 4-0 och kan nu titulera sig väldigt värdiga distriksmästare. Nu väntar SM för grästorpstjejerna. En turnering där man precis som i DM har en förmåga att ta sig långt. Hur långt? Ja, det får vi se i början av 2017.

Nedan kan du se samtliga resultat och tabeller från helgens DM-spel.


Grupp 4
Hemsjö, Holmalund, Lödöse Nygård, Skövde KIK

 

Grupp 5
Falköpings KIK, IK Gauthiod, Lidköpings FK, Mariestads BoIS

 

Semifinal & Final

 

Lämna en kommentar