ANNONS:
ANNONS:

Förändringar i LFK:s trupp in i det sista

Gustav Nordmark lånas ut till Rackeby.
Och Hampus Eriksson väljer spel i Råda.
Just innan transferfönstrets stängning händer det grejer i Lidköpings FK.

I veckan kunde vi berätta att Albrim Demaliljaj och LFK inte kommit överens om ett nytt kontrakt. Mittfältaren är således på glid till lokalkonkurrenten IK Gauthiod.
Om detta blir verklighet är i skrivande stund inte klart, men vad som nu är klart är att LFK ändå blir av med minst en trio spelare inför årets seriespel som startar om bara två veckor.

4527373

Största tappet är ytterbacken Gustav Nordmark som kommer att lånas ut till division sex-klubben Rackeby.
– Huvudorsaken är motivationsbrist. Jag flyttade hem för att kunna umgås mer med familj och vänner och då vill jag inte binda upp mig med fotboll hela veckan. Det tar för mycket tid, säger Gustav Nordmark till NLT.

Minns att 29-åringen flyttade hem till Lidköping så sent som inför säsongen. Detta efter spel i de båda Boråslagen Norrby och Dalstorp. Redan innan fjolåret var Gustav tveksam till att göra en satsning på fotbollen, men valde till sist LFK.
Under fjolåret var han också varit en av lagets bästa spelare, men nu blir det alltså en utlåning till Rackeby. Ett Rackeby som därmed förstås ökade sina chanser rejält till en fin placering i divison sex.

Näste man som tränat med LFK under vintern, men som nu bestämt sig för spel i annan klubb är Hampus Eriksson. Mittbacken som inför året kom från LFK Akademi har spelat de flesta av lagets träningsmatcher under våren, men blev ändå inte erbjuden kontrakt med division två-klubben.
Därför väljer 22-åringen nu spel med sin gamla klubb Råda BK som han lämnade inför 2013.
– Var ett självklart val när det inte blev LFK. Är ju min gamla klubb och jag trivs jättebra i Råda. Samtidigt vill jag tacka alla i LFK för de här åren. Har lärt mig massor, berättar Hampus.

IMG_6977

En tredje spelare som inte kommer att spela med Lidköpings FK under året är Tom Johansson. 22-åringen vann skytteligan i LFK Akademi förra året och har under våren tränat och spelat med division två-laget.
Så jättemycket speltid har det dock inte blivit, men trots detta har Tom erbjudits ett kontrakt med klubben. Ett kontrakt som han valt att tacka Nej till.
Var Tom kommer att spela fotboll denna säsong är ännu inte klart, men anfallaren fanns med på planen när Råda spelade internmatch under lördagen.

————————————-

Övrigt värt att notera i LFK-truppen är att JC Aikenhead är på väg tillbaka från skada. Mittbacken tränar nu med laget och beräknas att kunna spela i lagets nästa träningsmatch.

En annan mittback som det dock går trögare för är Martin Edman. 
Edman överraskade rejält med att spela till sig en ordinarie mittbacksplats förra året, men en knäskada innebär lång rehabtid och spel kan troligtvis vara aktuellt först till hösten.

Martin Edman har en lång väg tillbaka.
Martin Edman har en lång väg tillbaka.

Ytterligare två spelare i truppen som inte synts till på sistone är Axel Bohrén och Axel Lindahl. Bohrén beräknas vara tillbaka från skada om ett par veckor och detsamma kan gälla även Lindahl som i höstas opererade höften och som nu är på väg tillbaka.

2 tankar på “Förändringar i LFK:s trupp in i det sista

  1. Råda har väl minst 3-4 duktiga anfallare. Blir svårt för Tom med garanterad speltid där i jämförelse med andra klubbar i trakten!

  2. Råda har väl minst 3-4 duktiga anfallare. Blir svårt för Tom med garanterad speltid där i jämförelse med andra klubbar i trakten!

Lämna en kommentar