ANNONS:
ANNONS:

Första april-värvning klar för LFK

Ny amerikanska till LFK den första april.
Nej, det är inget aprilskämt.
– Jag hoppas kunna bidra i vilken roll jag än får, säger Shannon Horgan.

Att de etablerade och rutinerade elitspelarna inte står på kö för att spela i en nykomling i Elitettan har säkert de flesta förstått. Sportchef Daniel Nordmark har kämpat hårt under vintern för att spetsa sin trupp. Synpunkterna kring om han än så länge har lyckats går isär, men det är som bekant en bra stund kvar till seriepremiären och så sent som i veckan berättade tränare Kjell Larsson att han inte var orolig för truppläget.

Och nu står det också klart att LFK under en längre tid blickat västerut över Atlanten för att leta nyförvärv-
– Vi blir kontaktade av agenter hela tiden och det gäller att sålla, Visst är det lite lotto, men tjejerna från USA är i regel välskolade och har en inställning att vilja lyckas i Europa, säger Kjell Larsson som tittat mycket på video det senaste.

– Ja, spelarna ”där borta” sätter ihop sina CV i form av videoklipp och det är desa man tittar främst på. Visst har de valt ut det bästa, men man får en bra uppfattning av spelartypen, säger Kjell Larsson som nu kan glädja sig åt ett amerikanskt nyförvärv.

Det är 21-åriga Shannon Horgan från Clemson Tigers som ansluter till LFK den första april.
– Visst är det inte optimalt att hon kommer så sent, men det är så det måste fungera. Först gäller tre månader och så kan man förlänga vistelsen i Sverige ytterligare tre månader för att fixa hela säsongen, förklarar Larsson.

Nyförvärvet själv är spänd på resan till Sverige och Lidköping.
– Älskar att resa och har haft förmånen att resa med ungdomslandslaget här i USA. Ser fram emot att lära mig mer om en ny kultur, träffa nya människor och göra det jag älskar mest, säger Shannon Horgan.

Vad kan publiken förvänta sig av dig på planen?
– Hårt jobb. Jag ger alltid 100 procent och älskar att spela fysiskt. Är vänsterfotad och gillar att attackera längs med vänsterkanten och hitta in med inspel. Min målsättning med fotbollen är att fortsätta spela proffesionellt och få fler uppdrag för landslaget.

Vad känner du till om ditt nya lag i Sverige?
– Jag har hört att laget spelar på en hög nivå i Sverige och att det finns ytterligare en amerikanska i laget. Jag hoppas kunna bidra i vilken roll jag än får, avslutar LFK:s senaste nyförvärv

Lämna en kommentar