ANNONS:
ANNONS:

Främmestad är inget ”skrällgäng” längre

I två år har andra lag underskattat dem.
Men nu är det slut med att kalla Främmestads herrar för ”skrällgäng”.
I år är de nämligen en av seriefavoriterna i den västra femman.

Främmestad - Robin Larsson
Främmestads IK är laget som andra har
en tendens att underskatta. De två senaste säsongerna har många lag trott att det ska gå att springa hem tre relativt enkla poäng mot FIK, men oftast har de fått vända hem sönderkontrade av ett smart spelande motståndarlag.
Ifjol stod Främmestad för en mycket prestation och tog sig ända till kvalspel till division fyra där dock Corner blev en för tuff nöt att knäcka.

Besvikelse förstås, men laget kunde titta tillbaka på en mycket bra säsong där man via en urstark centrallinje och ett fyndigt anfallsspel kunde överraska gång på gång.
Årets säsong började dock med en riktig besvikelse för de vitsvarta. Laget hamnade inte i den nordvästra femman och trots vädjanden till förbundet fick man finna sig i att spela i den i vår region klart mer anonyma division 5 västra.
Men nu har man lämnat detta bakom sig och fullt fokus är nu på att kunna återupprepa fjolårets framgångsrika spel. Enligt egen utsago har tränare Daniel Olsen fokuserat än mer på anfallsspelet och det har verkligen märkts under försäsongen där laget har stått för den ena imponerande insatsen efter den andra.

Hur långt det räcker i seriespel återstår dock att se, men klart är att Främmestad inte längre är ett ”skrällgäng”. Man är absolut tillräckligt bra för att tillhöra den absoluta toppen i serien.
Lokalfotboll.se har gjort ett försök att tippa den västra femman. En serie som kryllar med lag som man i våra trakter inte har allt för stor koll på. Men efter en research ser resultatet ut som följer.

1. Mariedal

————————————–

2. Främmestad

Daniel Olsén är viktig framåt.
Daniel Olsén är viktig framåt.

Givetvis svårt att sätta in Främmestad i denna serie. Hur står de sig egentligen? Magkänslan säger att Främmestad knappast blivit sämre än förra året och det kommer räcka till att man är med och slåss i den absoluta toppen. Mariedal som åkte ur fyran förra året och har spelat ännu högre upp blir nog för tuffa, men där bakom ska Främmestad kunna vara.

Visserligen har man tappat duktige Fredrik Smith mellan stolparna, men Pontus Waltersson från Gauthiod är en fullgod ersättare. Främmestads utmaning blir att föra matcherna. Det behärskade man inte riktigt förra året, utan trivdes bättre med att ställa om med kontringar. Framåt måste duon Daniel Olsen och Johan Fredlund fortsätta att producera.

Silly Season:
Tränare: Daniel Olsén, Mikael Falk, Pontus Waltersson (NY, Gauthiod)
Nyförvärv: Rasmus Andersson (Nossebro), John Edvardsson (Nossebro), Andy Holmström (Tollered) Jim Abrahamsson (Åsaka), Nako Yallow (Essunga) Pontus Waltersson (IK Gauthiod), Sebastian Sahlin (Corner)
Förluster: Fredrik Smith (Elmer/Fåglum), Philip Apell (Nossebro)

Försäsongen: Matcher: 7, Segrar: 4, Oavgjorda: 1, Förluster: 2, Gjorda mål: 19, Insläppta: 8

Matcher: Corner (DM) 1-1, Levene/Skogslund 2-3, Lerdala (DM) 5-0, Trollhättans FF (DM) 3-0 w.o., Halvorstorp 5-2, Rångedala (DM) 0-1, Annelund 3-1

————————————–

3. Sandared/Sjömarken

 

4. Östadskulle

 

5. Herrljunga

 

6. Skepplanda

 

7. Sparsör

 

8. Sollebrunn

 

9. Dardania

————————————–

10. Hedared

————————————–

11. Stora Mellby

 

12. Säven/Hol

 

1 tanke på “Främmestad är inget ”skrällgäng” längre

Lämna en kommentar