ANNONS:
ANNONS:

Främmestad tillbaka i fyran efter 48 långa år

Division fyra har varit nära i många år.
Men under söndagen blev avancemanget äntligen klart.
Främmestad kryssade mot Lundsbrunn och spelar nästa år i fyran.

Alla tre lag i gruppen hade inför mötet på Bergevi chansen till en division fyra-plats. För hemmalaget Främmestad räckte det med minst oavgjort mot Lundsbrunn, medan gästerna behövde vinna.
För gruppens tredje lag Skepplanda fanns det bara ett enda resultat som innebar gruppseger. Nämligen 1-0 till Lundsbrunn.

Den chansen försvann i den 25:e matchminuten då hemmalagets John Edvardsson lobbnickade in 1-0. Ett resultat som verkligen satte Främmestad i gruppens förarsäte.
Spänningen återkom dock när Noah Tesfaye kvitterade direkt på hörna just innan halvtidsvilan (se målet här). Ett mål som innebar att Ulf Bergkvists mannar bara var ett enda mål från division fyra.

fullsizerender

Lundsbrunn startade också den andra halvleken bäst, men ett Främmestad med duktige Fredrik Smith mellan stolparna kunde reda ut stormen. Och efter den inledande kvarten av andra halvleken jämnade spelet ut sig och när domare Tobias Hane blåste av matchen utbröt segerjubel i hemmalägret. För även om det varit nära under många säsonger nu så är et faktiskt hela 48 år sedan som det spelades division fyra-fotboll på Bergevi.

– Att få vinna så här känns hur underbart som helst. Var tårar i ögonen efter slutsignalen på mig. Det här var bättre än att vinna serien känns det som, säger lagets innermittfältare Robin Larsson som nu lägger skorna på hyllan.
Knappast ett bättre avslut på en karriär än den som skedde på Bergevi under söndagen.

Lämna en kommentar