ANNONS:
ANNONS:

Fredagspanelen vecka 22

Vilka är de värsta ”benknäckarna” inom den lokala fotbollen och vilka lag sitter egentligen inne på de minst snygga dräkterna? Fredagspanelen tycker som vanligt till och får dessutom berätta vilken lokal tränare de skulle vilja se i kombination med ett nytt spännande lag.

Fredagspanelen

Många har synpunkter och åsikter om vår lokala fotboll. Men inte alla vågar uttala sig annat än på kafferasten eller lite tyst vid sidan av pågående match.

Det gäller inte trion Lars Emanuelsson, Jimmie Stridh och Jakob Matanovic. Dessa tre herrar står för sina åsikter till fullo och räds inte en diskussion.

Lars Emanuelsson: Mångårig erfarnhet av som spelare och ledare inom lokalfotbollen. Hjärtat i IK Gauthiod där han nu är med  i klubbens Sportsektion

Jimmie Stridh: Källbykille med hjärtat på Eolsborg. La de egna skorna på hyllan tidigt, men har varit involverad i och kring klubbens A-lag sedan avslutad karriär. Ser massor av lokal fotboll!

Jakob Matanovic: Bolltalang som rör upp starka känslor både med sitt tekniska spel och sina starka åsikter. En av grundarna till Lidköping United. Spelar denna säsong i Trässberg.
——————————————————–

VECKANS FRÅGOR TILL PANELEN

1. Lite pussel. Om du skulle få sätta ihop valfri lokal fotbollstränare med valfritt lokalt lag för att nå framgång. Hur skulle den spännande kombinationen se ut och varför?

Lars Emanuelsson: – Spontant säger jag Rolf Johannson och LFK. Om Rolf med en ”sämre” trupp kunde…

Jakob Matanovic: – Förutom mig själv som tränare för LFK så ser jag det här som den mest spännande kombinationen. Jag tänker såhär. FC Corner med Fritz pengar & Anders Svensson (Förra Skaratränaren) skulle nog vara rätt så perfekt. Anders Svensson har ett bra rykte & skulle därför kunna rekrytera bra spelare. Jag hade Anders Svensson som tränare i västgöta-laget när vi gick & vann SM-Guld. Sällan har jag egentligen haft en bättre tränare. Av alla tränare så rankar jag Jan Mak som etta sen ligger Jörgen Sjöberg & Anders Svensson på en delad andraplats. Därför tror jag att med Anders rykte, kompetens & Fritz pengar hade mycket väl kunna lyckas rätt så bra samtidigt som det vore mycket spännande.

Jimmie Stridh: – Känns som att vissa klubbar och tränare hör ihop litegrann. Skulle vilja se att Rolf Johansson någon gång i framtiden tränade Vinninga igen. Tycker Rolfs tränarfilosofi passar utmärkt på Lindvallen och i Vinninga som klubb. Det hade varit fint.

——————————————————–

2. Fysiska spelare finns det gott om i den lokala fotbollen. Vem eller vilka spelare är de tuffaste spelarna eller benknäckarna som existerar i dagens lokalfotboll. Samt minns någon gammal go benknäckare från svunna tider inom lokalfotbollen?

Lars Emanuelsson: – Får bli tre spelare med Gauthiodanknytning.
Patrik Thorsmyr: Varvade grym teknik och speluppfattning med mycket tufft spel.
Morgan Lagerstrand (Främmestad/Gauthiod): Fick uppgiften att punkta Bojan Zarkovic (grym lirare i olika lokala klubbar på 90-talet) en match. Efter ett antal kapningar av Morgan på Bojan så fick en i publiken nog. Med orden ”det här är ju för fn barnförbjudet” lämnade han/hon planen med raska steg. Kan säga att det hände mer än en gång…
Johan Carlsson: För de flesta var Johan mest känd för sina grymma vänsterfot. MEN ett år i femman hade Johan det mindre smickrande rekordet på 16 gula och 2 röda vill jag minnas (inga ackumulerade avstängningar gällde då).

Jakob Matanovic: – Det finns få spelare på en fotbollsplan som skrämmer mig direkt. Men det finns en hel del tuffa spelare. Anders Mogren & Viktor Wersén är alltid jobbiga att möta. Rille Johansson i Vinninga är trots sin storlek också en tuff spelare. Jag försöker att lista ut någon benknäckare & hittar bara en. Haris Jusovic i United. Ser absolut ofarlig ut men är en benknäckare utan dess like. Det är ungefär 50/50 i varje glidtackling om han ska träffa boll eller ett ben.
Men det finns en som jag faktiskt när jag var ung var rädd för. Marcus Svensson #7 IF Heimer. När jag kom från Borås så spelade jag höstssäsongen med IF Heimer. Varje träning gick jag runt & var rädd för ”Mackan.” Jag var helt säker på att någon gång kommer han skada mig & jag hade inte fel. Veckan efter vår 2-2 match mot Gautihod så spelade vi någon form att smålagsspel & i en 50/50 situation så kom ”Mackan” med full fart & jag tänkte att jag satsar vafan.. Resultatet blev 2 veckor på kryckor.

Jimmie Stridh: – Det här är ju en av mina favoriter bland spelartyper. Såg seriefinalen mellan ENV och Främmestad i tisdags. Daniel ”Ögårn” Johansson i ENV var bäst på plan. Han lägger inga fingrar emellan direkt. Sen gillar jag Kållandsös lagkapten Andreas Erkenborn. Han spelar med hjärtat utanpå tröjan och viker inte en tum i mittfältskampen. Ska jag ta en gammal hårding får det bli min kusin Fredrik Stridh. Tror han (kanske) börjat trappa ner nu efter typ 25 säsonger i Vinningas A-lag. Frille kunde också gå dit i närkamperna. Ordentligt.

——————————————————–

3. Förra veckan snackade vi om lagen med de snyggaste dräkterna. Om du skulle välja ut de tre lag med de minst snygga dräkterna inom den lokala fotbollen. Vilka skulle det vara och varför?

Lars Emanuelsson: – Utan rangordning. Gauthiods dress säsongen -99: Snygga Adidas tröjor MEN tröjorna var tom för stora för Thorsmyr (+90) tänk er då mig på 65kg… Finns inget fulare än tröjor utan passform eller anpassade storlekar.
Essunga: Tråkig gul färg med samma problem som Gauthiod anno -99.
Arentorp: Helfärgad orange fungerar bara på Robbens moderland.

Jakob Matanovic: – Som sagt.Jjag är så väldigt dålig på vad som är snyggt för tröjor eller inte, men Corners tröjor har alldeles för många sponsorer på tröjan. Tänk om de bara hade kört med helsvart & vit krage, ojoj! Men Corner får för mig vara den minst snygga tröjan. Säger inte att den är ful, men minst snygg. Örslösas tröjor tillhör också bland de minst snygga.

Jimmie Stridh: – Arentorp. Orange/Vit randiga tröjor går helt enkelt inte få snygga. Sen tar jag Kållandsö. Det är  kombinationen med vita shorts till gula tröjor jag har svårt för. Skulle vara mycket snyggare med blåa eller ännu hellre gula shorts. Helgult som Sverige hade mot Trinidad. Det hade varit grymt. Tycker i och för sig att det är en dödssynd när klubbar byter färger för mycket. Så man har dom förutsättningar man har.

——————————————————–

4. Om du skulle tipsa om något lokalfotbollsaktigt som händer i helgen. Vad skulle det vara?

Lars Emanuelsson: – Självklar derbyt på söndag (kl.14) mellan IK Gauthiod och Vara SK.
Derby som betyder något smäller alltid högt. Flera spelare i Vara har tidigare spelat i Gauthiod så det blir nog mycket känslor på planen.

Jakob Matanovic: – Derbyt på söndag. LFK – Vara SK. Behöver inte säga mer.

Jimmie Stridh: –  Om det var derbyvecka i allsvenskan är inte vår lokala fotboll sämre. Vinninga-Råda och Kinne-Vedum-Sil på lördag. LFK- Vara på söndag och inte minst Götene-Gautiod på onsdag. Bara att välja och vraka.

Håller du med paneldeltagarna? Kommentera gärna!

Lämna en kommentar