ANNONS:
ANNONS:

Fredagspanelen vecka 26

På grund av semester tar en något modifierad Fredagspanel tag i veckans frågor.
Men som vanligt handlar det om raka svar på frågor om vår kära lokalfotboll.
Denna vecka om önskerubriker, ouppfyllda profetior och sommarturenringar.

Fredagspanelen26Veckans Fredagspanel

Oskar Hektor: Mittfältsmotor i Vinninga med hjärtat på Lindvallen. Håller ständig ”låda” på planen och har ett stort intresse för den lokala fotbollen

Emma Bankemyhr: Spelarfru med ett förflutet som playmaker i Skara FC. Tvingas se på mer lokal fotboll än önskat.

Jimmie Stridh: Källbykille med hjärtat på Eolsborg. La de egna skorna på hyllan tidigt, men har varit involverad i och kring klubbens A-lag sedan avslutad karriär. Ser massor av lokal fotboll!

——————————————————–

VECKANS FRÅGOR TILL PANELEN

1. Vilken eller vilka grejer blev INTE som du tänkt dig inför årets vårsäsong i den lokala fotbollen?

Oskar Hektor: – Vår seriepremiär! Att spela premiär nere på Framnäs konstgräs istället för att vara på Lindvallen kändes sådär. Sen att det blev förlust 1-5 hjälper inte direkt till med något positivt.

Emma Bankemyhr:
– Trodde väl aldrig att Götene skulle ta sina flesta poäng under seriens första matcher och att LFK-dam skulle leda serien efter våren. Kanske ett topplag, men inte en imponerande förstaplats. Eftersom jag följer Råda på närmare håll trodde jag heller inte att Jerker Johansson skulle hålla sig skadefri under våren. Inte en enda sträckning än så länge…

Jimmie Stridh:
 – Jag tippade ju Kållandsö som seriesegrare i den nordvästra femman. Det ser ju inte riktigt ut som att den kommer sitta. Sen trodde jag  även på mitt egna lag Källby i Skara- sexan. Det har väl inte heller gått så bra.
——————————————————–

2. Visserligen sommaruppehåll från seriespel på gång nu, men det arrangeras också sommarturneringar (typ Lofa Sommarcup m.m.) Tillför dessa något, eller borde vi istället ta ett break helt från all lokal fotboll i juli?

Oskar Hektor: – Tycker det är kul att turneringarna finns. Lite yngre förmågor får oftast chansenatt visa upp sig plus att de kanske får möta lite bättre lag högre upp i seriesystemet. Sedan kanske inte sommarturneringarna håller någon högre klassdå många ”ordinarie” spelare är borta. Men för att sammanfatta det så tycker jag att de fyller sin funktion.

Emma Bankemyhr:
 Inget fel att se sin man ett par extra dagar under sommaren… Nej, skämt åsido så tycker jag det är kul med lite sommarjippon, men just Lofa utomhus känns sådär. Jag älskar inomhus-Lofa där det är intensivt under två dagar och man håller uppe intresset. Varför inte göra något liknande med Lofa på sommaren?

Jimmie Stridh: – Jag tycker LOFA och liknande turneringar är bra. Gillar när det är lite blandade lag i klubbarna med några c-lagspelare här och några a- lagspelare där och några juniorer. Sen är det alltid kul med cupformat och att lag från olika divisoner möter varandra. Rätt gött att hänga på en lokal arena en skön semesterkväll i juli.
——————————————————–

3. Vilken rubrik i lokala medier hoppas du mest på att få läsa under hösten?

Oskar Hektor: – ”LFK KLART FÖR TVÅAN” Lidköping borde ha ett lag höfre upp i seriesystemet och jag tror det är viktigt för LFK-satsningen att de tar sig upp snarast i tvåan för att inte alla tvivlare ska ”få vatten på sin kvarn.” Vore sedan kul om Götene höll sig kvar så att vi får lite härliga derbyn 2014. 

Emma Bankemyhr:
 – ”DUBBELT FIRANDE FÖR LFK”  Gillar verkligen att man satsat i Lidköping och jag unnar verkligen lagen all framgång. Tänk om vi kunde få glädjas med att både herrar och damer avancerar uppåt i seriesystemet.

Jimmie Stridh:
 – ”KLART MED NYTT KONSTGRÄS I RÅDA. SPADEN I MARKEN IMORGON”. 
——————————————————–

4. Sista helgen med lokalfotboll för denna vårsäsongen. Vad får vi inte missa?

Oskar Hektor: – Akademin mot Corner är väl det stora dragplåstret tillsammans med Kållandsö mot Råda. Måstematch för Akademin och Corner kan ta sig över kvalstrecket. I matchen mellan Kållandsö och Råda handlar det mycket om vilket lag som ska hålla till på övre- respektive undre halvan av tabellen.

Emma Bankemyhr:
 – Självklart får man inte missa LFK Akademin mot Corner på Lockörn. En spännande match på en barnvänlig arena. Det är ett plus. Av förståeliga skäl besöker jag även Hagavallen för Kållandsö mot Råda. Svårare att fokusera på själva matchen bara då vackra Hagavallen är en potentiell dödsfälla för rörliga barn… 🙂

Jimmie Stridh: – Kållandsö- Råda på söndag.

Håller du med paneldeltagarna? Kommentera gärna!

Lämna en kommentar