ANNONS:
ANNONS:

Gauthiod besegrade LFK – klara för SM-semi

Gauthiods damer får slåss om en SM-medalj.
Det efter att bland annat besegrat LFK i helgens gruppspel.
– När vi gått så här långt siktar vi förstås på att vinna, säger tränare Stefan Kristensson till NLT.

Tolv lag återstod i damernas futsal-SM inför helgens avslutande gruppspel. Två av dessa var Lidköpings FK och Gauthiod. Duon hade dessutom lottats i samma trelagsgrupp där endast vinnaren skulle ta sig till SM-semifinal.
Tredje och sista lag i gruppen var hårdsatsande Göteborgs FC som också hade hemmaplansfördelen under lördagen.

Gauthiod var första lokala lag att ge sig in i gruppspelet när man mötte just GFC i match nummer ett. Efter 0-0 i halvtid började Gauthiod så sakteliga ta över i den andra halvleken och via två mål tog man greppet om matchen. GFC reducerade visserligen, men 2-1 slutade matchen och Gauthiod hade satt sig själva i en fin position.

Den andra matchen spelades således mellan LFK och Göteborg. Lidköpingslaget gick upp i en tvåmålsledning, men GFC som var piskade att vinna matchen (och gärna stort) både kom ikapp och förbi. Det såg också ut som att man skulle ta alla tre poängen, men först reducerade LFK och med bara tre sekunder kvar att spela kvitterade Amanda Reinhardt till 4-4.
Ett resultat som innebar att antingen Gauthiod eller LFK skulle vinna gruppen.

Då LFK ”bara” fått oavgjort mot Göteborg krävdes vinst för deras del, medan Gauthiod kunde spela oavgjort. Ledning också för LFK genom förre Gauthiodspelaren Helene Dahl, men Gauthiod tänkte inte dock inte låta ”släkten vara värst” och via två snabba mål innan halvtidsvilan tog man också och vände matchen.

LFK behövde alltså då göra minst två mål i den andra halvleken, men när Moa Heinulf satte 3-1 en bit i den andra halvleken var det klart.
Ebba Handfast kunde visserligen reducera till 3-2, men Gauthiod var det bättre laget och via en stark defensiv och en storspelande Malin Björkman i målet höll man undan och vann både matchen och gruppen.

B8sWvCqCEAAhYP7

Gruppsegern innebär inte bara att man för andra gången i årets futsal-spel besegrade LFK, utan också att man nu är ett av fyra kvarvarande lag i årets SM-spel.
Semifinalerna och medaljmatcherna spelas på Hammarö den 14-15 februari och förutom Gauthiod är i skrivande stund Skövde KIK och IFK Åkullsjön klara för semifinal.
Trion Täby, QBIK och Smedby gör upp om den sista platsen.

IK Gauthiod–Göteborg FC  3–1 (0–0)
Gauthiod: Ida Mörk 2, Hanna Österberg.

Lidköpings FK–Göteborg FC 4–4 (1–0)
LFK: Elin Frej, Julia Bryngelfors, Amanda Reinhardt.

Gauthiod–Lidköpings FK 3–2 (2–1)
Gauthiod: Moa Heinulf 2, Lotten Persson. LFK: Helen Dahl, Ebba Handfast.

Slutställning: 1) IK Gauthiod, 6 poäng, 2) LFK, 1 poäng, 3) Göteborgs FC, 1 poäng

Lämna en kommentar