ANNONS:
ANNONS:

Gauthiod och LFK får chansen att kvala till ettan

Det har efterfrågats länge.
Och under fredagen blev det äntligen klubbat.
Nästa år införs kvalspel för det lag som slutar tvåa i division två.

Under fredagen var det dags för Svenska Fotbollsförbundets Representantskapsmöte i Stockholm och som vanligt beslutades det i en rad olika frågor som alla kommer att påverka även den lokala fotbollen hos oss i västra Skaraborg.

En av de frågor som det beslutades om var en punkt som Västergötlands FF hade kommit in med en motion kring. Det handlade om att införa en kvalplats för det lag som slutar tvåa i division två.
Något som efterfrågats av såväl klubbar som LFK och Gauthiod, men även av media och andra fotbollsintresserade.

Glädjande nog gick också motionen igenom och redan nästa år har både LFK och Gauthiod chansen att få kvala till division ett om man skulle sluta tvåa i serien. För motståndet står då 11:an i division ett.
– Det är bra, jag ser bara positiva effekter. Vi får en längre tävlingssäsong och mera publicitet, säger Peter Karlsson från Västergötlands FF som var den som kom in med motionen.

En annan fråga som även den påverkar division två-lag som LFK och Gauthiod är det faktum att det från och med nästa år inte är ett måste att skriva kontrakt med sina spelare i division två.
Som det är nu har detta nämligen vara ett måste att göra, men från och med 2016 är det först i division ett som detta kommer att gälla.

I samband med detta beslutade Representantskapsmötet också att man från och med nästa år också räknas som amatör om man uppbär en lön (eller annan skattepliktig ersättning) från föreningen på upp till 10 000 kronor. Tidigare var denna summa 3 000 kronor.

Lämna en kommentar