ANNONS:
ANNONS:

Gauthiod rycker i LFK-kaptenen Gustav Hellman

Gustav Hellman på gång från Lidköpings FK?
Och ny assisterande tränare med allsvenska meriter.
Det är mycket på gång i IK Gauthiod och Lokalfotboll.se ger dig här en lägesrapport.

IK Gauthiod är efter sin femteplats i division två denna säsong vårt bästa lokala lag på herrsidan. Men årets tabellplacering ligger under klubbens ambitioner och man vill förstås ta klivet upp till division ett.
– Vi har höga målsättningar och det glädjande i år är att vi ligger betydligt längre fram i planeringen inför nästa säsong än vad vi gjorde samma tid förra året, säger Lars Emanuelsson från klubbens fotbollssektion.

Ja, helt klart är att klubben har många bollar i luften just nu och för att få en bättre koll på såväl rykten som klara övergångar så kommer här med hjälp av Lars Emanuelsson en sammanställning lagdel för lagdel.

Tränare:
Joakim Jensen är ny tränare för Gauthiods herrar inför 2016 och vid sin sida är det nu klart att han får Angelo Vega. 30-åringen har meriter från allsvenskan med Örgryte och spel i Superettan med Qviding. I den sistnämda klubben spelade han också med just Joakim Jensen och duon känner också varandra från tiden i IFK Uddevalla då Joakim var tränare och Angelo spelare.
– En perfekt lösning att Angelo kommer. Han vill satsa på tränarkarriären och börja med detta vid Joakims sida hos oss. Han var en gudabenådad innermittfältare som spelare och han kommer att kunna lära våra offensiva spelare mycket, säger Lars Emanuelsson.

angelo
Angelo Vega.

Angelo Vega kommer närmast från IK Svane som vann division fyra Bohuslän, men trots att han bara är 30 år blir årets säsong den sista som spelare och nästa säsong i Gauthiod blir han endast assisterande tränare.

Målvakter:
Niclas Haglundh är klar för en fortsättning i Gauthiod och under året har han delat på ansvaret mellan stolparna med Mattias Hofling.
– Det är vår förhoppning att kunna ha samma fina konkurrenssituation på målvaktsposten som denna säsong, men Mattias har även i år sökt in till en utbildning som sjukgymnast och vi får avvakta och se hur han gör, säger Lars som vet hur lösningen blir om Mattias lämnar.

– Då kliver Anton Larsson (i år utlånad till Elmer-Fåglum) in på den posten. Om Mattias blir kvar talar nog det mesta för att Anton lånas ut igen. Vet att bland annat ENV har hört av sig om Antons tjänster.
Enligt källor till Lokalfotboll.se har även FC Corner fört kontakt med Anton.

Blir Hofling kvar i Gauthiod?
Blir Hofling kvar i Gauthiod?

Försvarare:
Lagets mittback Erik Forsblad har trots knäproblem gjort en riktigt bra säsong vilket uppmärksammats av bland annat FC Trollhättan. En klubb som erbjudit honom ett kontrakt.
– Men det vet jag att han tackat Nej till. Vi får se om de kommer med nya förslag, men vi ska ta ett ordentligt snck med Erik och jag vet att han gillar den nya sammansättningen av tränare, säger Lars.

Erik Forsblad
Erik Forsblad

Oavsett om Erik stannar eller ej så har Gauthiod fått upp vittring för en annan mittback och detta ingen mindre än LFK:s Gustav Hellman.
Ryktena säger att ni kommer att presentera Hellman som ett nyförvärv redan denna veckan. Stämmer det?
– Tänk om det vore så väl. Nej. Så bra är det inte, men vi har tagit kontakt med Hellman och sak sitta ner och snacka längre under veckan. En fantastiskt bra och spelande mittback så det är klart att vi är intresserade.

gustavhellman

I övrigt är det relativt lugnt på backsidan i Gauthiod. Försvarsbjässen Rasmus Johansson ska opereras och klubben är givetvis oroliga hur framtiden ser ut för Rasmus. I övrigt fortsätter som vi tidigare berättat Främmestads (i år LFK Akademi) Filip Fredlund att träna med laget. Något som även gäller för Oskar Johansson. Även han från LFK Akademi. Gustav Ejdestig från Vara kommer även han att träna med Gauthiod framöver.

Mittfältare:
Mest glädjande för Gauthiod när det kommer till mittfältare är att årets succéförvärv Emanuel Adebayo valt att förlänga med klubben. Just nu har ”Emma” åkt hem till Nigeria för att hälsa på familj, men kommer tillbaka lagom till att försäsongen startar i januari.
– Fantastiskt kul att han stannar. Han har varit fenomenal i år, säger Lars Emanuelsson.

5146649

Av de befintliga spelarna är det flest frågetecken kring duon Pelle Ödlund och Alfred Wemmert. Pelle har uppvaktats av bland annat FC Trollhättan, men befinner sig just nu i Australien på semester.
Pelle har kontrakt med Gauthiod, men har i detta en klausul som gör det möjligt att lämna för klubbar högre upp i seriesystemet.

Om Pelle söker sig högre upp, så funderar Alfred Wemmert att göra tvärtom. För även om klubbar högre upp har hört av sig så tvekar Wemmert om fotbollssatsningen. 25-åringen fick nämligen tvillingar under sommaren och frågan är hur mycket tid det finns för fotbollen under 2016?

När det gäller nya namn inför 2016 så är förstås LFK:s trollgubbe Albrim Demaliljaj det mest intressanta. Albrim var som bekant på gång till Gauthiod så sent som i mars i år, innan han och LFK kom överrens om en fortsättning.
Nu är ”Abbe” återigen en av spelarna som står högst upp på Gauthiods önskelista och tanken är att han ska komma och provträna med Gauthiod under denna veckan

albrim

Två spelare som redan tränar med Gauthiod, men som inte är lika kända för den lokala fotbollspubliken är Paul Khajo (Skoftebyn) och Mårten Jäskild (Vänersborgs IF).
– Paul är en duktig innermittfältare som påminner lite om Anders Mogren i spelstilen. Han kommer att fortsätta att träna med oss. Mårten Jäskild är även han mittfältare, men en något mer offensiv sådan. Är fostrad i bland annat Ljungskile och har flyttat till Grästorp. Två intressanta namn helt klart, säger Lars.

Anfallare:
Det var två mittfältare (Pelle Ödlund och Jonathan Nilsson) som gjorde flest mål för Gauthiod i år, men bakom dessa hamnade Emil Olesén som tagit stora kliv under årets säsong. Ändå tvekar Emil om framtiden.
– Han bygger hus och är osäker på tiden. Det står mellan oss och Främmestad, men jag tror och hoppas att det blir Gauthiod, säger Lars som är mer tveksam gällande en annan Emil.

5382315

Emil Larsson som vanligvis tillhör de vassaste målskyttarna har nämligen gått skadad under hösten och tvekar (som vanligt?) över sin fotbollsframtid.
– Med Emil och Emil lite osäkra kollar vi oss såklart runt när det kommer till anfallare och vi har som vanligt någon ”bomb” på gång, säger Lars Emanuelsson med ett skratt.

Någon hemlighet är dock inte att LFK:s Kristoffer Bohrén är ett namn man kollat läget med.
– Men det väntar vi lite med. Kristoffer funderar vad han vill med sin fotboll just nu, men det är klart att en Bohrén som vill köra på är vi förstås sugna på, säger Lars som i alla fall får se ett nytt anfallsansikte på Lunnevi just nu.
Detta då Främmestads skyttekung Johan Fredlund för tillfället tränar med laget. Detsamma kommer även att gälla Varas Jacob Nilsson någon gång under de kommande veckorna.

 

2 tankar på “Gauthiod rycker i LFK-kaptenen Gustav Hellman

Lämna en kommentar