ANNONS:
ANNONS:

Gauthiod värvar anfallare från Oddevold

Jacob Berg från Oddevold.
Det ska bli Gauthiods nya målspruta.
– Jag har gillat honom och hans fotbollsegenskaper sedan länge, säger tränare Joakim Jensen till klubbens hemsida.

Med målfarliga spelare som Alfred Wemmert och Emil Olesen borta har Gauthiod letat ersättare på anfallssidan. Ska laget bli ett topplag i nästa års stentuffa division 2-serie lär det krävas att någon i laget gör närmare 20 mål.

Nu har laget hittat en spelare som kan vara den mannen. Åsebrofostrade 22-åringen Jacob Berg, med ett förflutet i Elfsborg och Oddevold är nämligen klar för spel med Gauthiod.
Anfallaren är skolad i Elfsborg, men har de två senaste åren spelat division 1-fotboll med Oddevold. I år har det dock blivit knappt med speltid och Jacob fick inget nytt kontrakt med Uddevallaklubben.

Därför ett hett jagat villebråd inför 2017 och Gauthiod är förstås helnöjda med nyförvärvet. Till klubbens hemsida säger lagets tränare Joakim Jensen:

”Jacob Berg är en väldigt intressant spelare. Stor rejäl kille som har bra fötter och en livsfarlig avslutare, samt väldigt bra skolad. Jag har gillat honom och hans fotbollsegenskaper sedan länge. När jag var radioexpert på SR såg jag Jacob live många gånger. Och när jag fick höra att IK Oddevold inte ville satsa på Jacob så togs kontakten upp direkt.

En ung duktig spelare var fri och inget vi ville missa. Nu efter några veckors samtal valde han oss framför ett flertal andra klubbar, och som han själv säger så tror han på den satsning vi nu gör i Grästorp. Vi har några pusselbitar till att lösa men Jacob med sitt spel är en viktig bit i pusslet. Här har Sportgruppen gjort det riktigt bra.”


Gauthiods truppförändringar inför 2017:

Tränare: Joakim Jensen, Rikard Nilsson (NY ass, Levanger)
Nyförvärv: 
David Svensson (FC Gauthiod), Rikard Nilsson (Levanger), Jacob Berg (Oddevold)
Förluster: Angelo Vega (ass-tränare), Alfred Wemmert (ENV), Emil Olesen (Främmestad), Rasmus Johansson (Vara), Sebastian Bahnemann (Vara)

Lämna en kommentar