ANNONS:
ANNONS:

Gauthiods damer missade finalspelet i Futsal-SM

SM-medaljen får vänta ett år till.
Gauthiods damer missade finalspelet i årets Futsal-DM.
– Senaste tidens skador, sjukdomar och magsjuka på två spelare på väg ner gör att vi inte riktigt orkar, skriver tränare Stefan Kristensson på klubbens hemsida.

Under söndagen åkte Gauthiod damer till Malmö för sista gruppspelet i Futsal-SM. Målet med resan var solklart. Gruppvinst och en plats i finalspelet i Uddevalla.
Då laget hade fördelen av att stå över den första omgången i gruppen fick man istället titta på när Holmalund besegrade Malmö City FC med 10-7.

Futsal-SM

Således blev det Malmö i den första matchen för Gauthiod som sin vana trogen spelade stabilt med snabba omställningar. Något som också gav resultat och en ledning i halvlek med 5-3. För att sätta sig i förarsätet behövde dock Gauthiod vinna med fler än tre mål och det såg länge ut som om man hade goda chanser till detta. Med bara minuter kvar hade man 6-4-ledning och hemmalaget tog ut målvakten. Dock unyttjade man detta på bästa sätt och kunde reducera och dessutom kvittera matchen till 6-6 med bara två sekunder kvar att spela.

Ingen större ”ko på isen” för Gauthiod som trots detta ”bara” behövde besegra Holmalund för att ta sig vidare till finalspel. Desto tyngre då att man var tvungna att göra det utan kaptenen och målvakten Malin Björkman som efter två gula kort mot Malmö blivit utvisad.

Trots detta började Gauthiod bäst och tog ledningen genom Hanna Österberg. I den 15:e minuten kom dock kvitteringen för Alingsåslaget och 1-1 stod sig halvleken ut.
Då hade Gauthiod också haft en rad chanser att ta ledningen, men inte lyckats. I den andra halvleken tröt emellertid orken för de rödblå tjejerna och Holmalund kunde gå ifrån till 3-1. Gauthiod behövde alltså gå framåt, men detta starffade sig och Elitettanlaget Holmalund kunde rättvist vinna med 5-1.
– Senaste tidens skador, sjukdomar och magsjuka på två spelare på väg ner gör att vi inte riktigt orkar. Vi tar oss till de 12 bästa men målsättningen var givetvis finalspelet i Uddevalla, skriver tränare Stefan Kristensson på lagets hemsida.

Lämna en kommentar