ANNONS:
ANNONS:

Glad Midsommar från lagen i Damettan

Damettan är igång för fullt på Lokalfotboll.se
Serien där vi följer Sil, LFK, Vara och Gauthiod på nära håll.
Denna gång om benskyddsproblem, derbykänslor och revansch.


IMG_9460

Omgång 9 & 10 av 22

2. (2) Lidköpings FK, 23 poäng

Skribent: Amanda Reinhardt

Detta inlägg kommer pga otroligt dålig planering att bli av det kortare slaget, men ska försöka att få med det väsentliga i alla fall. Vi har spelat två matcher sedan förra torsdagen, och det har blivit maximala sex poäng. Matchen mot Rössö är en av våra bättre den här säsongen, där går vi segrande ur striden med hela 9-2 och levererar en riktigt fin fotboll. Matchen mot Vallen igår är däremot en av våra sämre, men ändå vinner vi till slut med 4-3. Vi ser det som en styrka att vi lyckas vinna även de dagarna då allt inte stämmer till hundra procent.

IMG 8443

Vi har nu endast en match kvar innan vi går på ett par veckors sommarvila, och det känns som att den vårsäsongen har gått helt otroligt snabbt. Den sista matchen spelas borta mot Skövde på onsdag, och nog vore det bra trevligt att gå på sommarvila med fem raka segrar i bagaget!

BqmGZ5DCAAELhQG

En trevlig midsommar önskar vi er alla! Ha det gött och Forza LFK dam!

———————————————

3. (3) Sils IF, 19 poäng

Skribent: Frida Persson & Sofia Emanuelsson

Då har det återigen gått en vecka och det är bara en kvar innan det väntas lite välförtjänt ledighet.
Pappersplock, helgträning och 25-årsfest har denna härliga helg bjudit på och som avslutning på den, grädden på moset, så kammade vi hem 3 pinnar när vi gästade Vara i måndags.

Matchen började lite knackigt för våra del. Vi blev långa mellan lagdelarna och låg inte riktigt nära. Men som tur är så ordnade vi upp detta och fick med oss 1-0 in i paus. Vi stuvade om lite i andra halvlek och blev betydligt bättre, vi hitta mer vårt egna spel. Tillslut kom både 2:an och 3:an. Och återigen jobbar vi alla för varandra.

IMG 8386

Veckans heting går såklart till den hetaste spelaren i trakten just nu. Spelaren som pytsade in alla våra 3 bollar, nämligen Caroline Olsson! Våra slitvarg och vinnarskalle i laget. Även en stor eloge till Kajsa Morin som fick ersätta Hanna bredvid mig på mittbacken.

I tisdags var vi i Skultorp med U-laget. Det börjar mindre bra för Lina Larsson ”larsa” då hon drar på sig en böter det första hon gör när vi kommer dit genom att ha glömt benskydden.

Vi löste det genom att hon fick låna någons på bänken så länge. Men vilket projekt det blev eftersom det är fria byten i den serien så blir det en del byten under matchen. Jag vet inte hur många benskydd som gick runt i laget under matchen men många olika blev det. Har nog aldrig skådat så många olika varianter av benskydd.  Jag själv avslutar matchen med Maria Ljungs (den äldsta i laget) benskydd. Det var speciellt, jag gillar något mindre benskydd men huxflux kändes det som att jag hade vingar på benen. Dom var lite större än vad jag är van vid.

Matchen i sig var svårspelad. Skultorp var bra och gjorde oss stressade och vi fick inte alls igång vårt spel. Resultatet blir slutligen 3-3. Mill kvitterar i de sista sekunderna genom att…. ja.. hon vet knappt själv men vi tror att hon både nickade och knäade in bollen på en hörna. Det kändes ändå skönt att få med 1 pinne där ifrån.

Efter helgen tar vi emot Rössö på hemmaplan på måndag för att sedan åka ner och gästa Vallen på fredag. För U-lagets del väntar ett hett derby på Silbohof på tisdag då Skara kommer på besök.

Men först tar vi lite ledigt och firar midsommar!

Simma lugnt!  //EttRödVittHjärta

———————————————

7.(6) Vara SK, 11 poäng

Skribent: Sandra Jaballah

Suck, suck, suck… Denna veckan började inte direkt som vi i VSK hade hoppats. I måndags var det återigen dags för ett derby & denna gången gästades vi av Sils IF. Ett tufft lag som vi tidigare i år hade spelat en jämn träningsmatch mot. Vi i Vara var rejält taggade och poängsugna och det syntes tydligt i redan i första halvlek. Jag kan stolt säga att det var den bästa halvleken som vi än så länge lyckats bjuda på. Trots detta, trots en stark insats var Sil med Caroline Olsson snäppet vassare.

IMG 8418

Vi hade ett bra spel och det var en rolig match att spela ända fram till att vår mittback Sofia Hagman blev utvisad. Utvisningen resulterade i att vi i VSK tappade fokus och även spelglädjen. Sil pressade allt hårdare och det syntes tydligt att vi var en man mindre på plan. Andra halvlek var otroligt rörig – lik en hönsgård. Matchen slutade 3-0 till Sil och det var med en stor frustration som vi i Vara lämnade Torsvallen.
Vi har hamnat i en mörk spiral och fokuset i veckan har legat på att försöka ta oss ur den. Vi har tränat extra på inlägg och avslut mot mål. Efter två mållösa matcher från vår sida var det läget att börja fokusera mer på vår offensiv. Någon som varit mycket vass och kirrat ett antal godingar under träningarna är Ida Sallander – och vem vet det kanske är dags att flytta vår stabila mittback till en forwards-roll.
Hetast i veckan eller iallfall mest het på gröten har varit ingen mindre än självaste Sofia Hagman. Hon visar gång på gång en otrolig kvalité och mot Sil var hon definitivt en av våra bästa spelare. Hagman har en otroligt hög, lägsta nivå och tråkigt nog p.g.a. utvisningen kommer det att bli en tuff match på måndag när vi gästas av IK Gauthiod.
På måndag är det alltså dags igen för ännu ett derby. Jag anar att Gauthiod är minst lika poängsugna som vi är och kan alltså redan nu säga att det kommer bli en mycket spännande match. Förhoppningsvis kommer vi att på matchen kunna tillämpa det vi har tränat på och göra det kämpigt för Malin Björkman i mål.
Hoppas att så många som möjligt kommer till Torsvallen kl 19.00 på måndag och stöttar oss.
Varmt välkomna! /VSK

———————————————

11. (8) IK Gauthiod, 8 poäng

Skribent: Malin Björkman

Nu var det dags för ett litet gästspel här då Ida Mörk har fullt upp med alla kidsen på jobbet.
Förra matchen är väl inte så mycket att säga om, vi var inte riktigt där kan man säga. Stångenäs startade riktigt bra, 2-0 efter 7 min säger väl det mesta.
Men med två förluster i bagaget kan jag lova att revanschlusten lyser i ögonen på oss, och vad passar då bättre än ett derby nästa omgång? Vara SK är det som står för motståndet och som alltid lär det bli en jämn och tuff match. Så på måndag kan jag starkt rekommendera att ni styr stegen mot Torsvallen.

Veckans träningar har varit ganska lugna, många passningsövningar och avslut, precis som det brukar vara med andra ord. Efter kvällens träning får vi lite ledigt över midsommar och har inte träning förrän söndag, lyx!
Hetast i veckan är utan tvekan räcer-Hilma. Det är alltså en av våra målvakter, smeknamnet har hon fått efter att hon gång på gång går in och fullständigt tokspringer runt när vi spelar 3-zon, och vi gamla tycker ju det är lite roligt så det brukar bli ett par extra pass innan vi slår över bollen (om vi lyckas dvs). Jag har nog inte så mycket mer att säga utan kan bara påpeka igen att på måndag kommer det vara ett riktigt taggat Gauthiod som kommer till Torsvallen och vi tänker inte åka hem utan 3 pinnar.

Tack för mig! / Björkman

Lämna en kommentar