ANNONS:
ANNONS:

Götene tog hem segern i Kinnekullealliansen

Götenes herrar tog återigen hem segern i Kinnekullealliansen.
I finalen besegrades Hangelösa med klara 4-0.
Totalt hade division två-laget 12-0 i målskillnad på sina fem matcher vilket var imponerande.

Prestigefyllda inomhusturneringen Kinnekullealliansen avgjordes under lördagen och som vanligt var det Götenes herrar som stod överst på prispallen när dagen var slut. För vilken gång i ordningen?
Totalt hade man 12-0 i målskillnad på sina fem matcher så det var svårt att hitta en mer värdig vinnare i Västerbyhallen.
I det inledande gruppspelet ”städade” man i tur och ordning av Trolmen (2-0), Hangelösa (1-0) och Källby (2-0)

Därefter väntade semifinal mot Hällekis som slutat tvåa i den andra gruppen. 3-0 blev det till sist för de blåvitrandiga som i finalen fick möta gruppkollegan Hangelösa.
Hangelösa som i sin tur besegrat Sil i sin semifinal efter förlängning. (1-1 efter full tid) Just Sil var det lag som kanske överraskade allra mest positivt under gruppspelet där man vann sin grupp på ett övertygande sätt. Därför inte helt orättvist att det var Sil som knep bronspengen efter att ha besegrat Hällekis med 3-2 efter förlängning i matchen om 3:e-pris.

Åter till finalen där publiken fick se turneringens bästa fight. Flera heta chanser från båda lagen under matchens inledning och det var länge ovisst vem som skulle ta ledningen i matchen.
Det blev dock Götenes Johan Höjer som spräckte nollan och efter detta var det ”proppen ur” för Västerbygänget. Robin Johansson, Jakob Söderberg och Mikael Mörk såg till att snabbt göra ställningen till 4-0 och Hangelösa var ett slaget lag.
Med detta återtog alltså Götene titeln i turneringen som överraskande vanns av Trolmen förra året.

———————————————————-

I vanliga fall spelas också en damturnering, men på grund av för få lag så fick inte de 204 betalande se någon damfotboll i år. Kanske blir det ändring på det under nästa år?

1 tanke på “Götene tog hem segern i Kinnekullealliansen

Lämna en kommentar