ANNONS:
ANNONS:

Götenes fina säsong fick ett trist slut

Tre snabba mål i baken.
Då var kvalfesten över för Götene.
Vänersborg avancerade i kvalet via totalt 7-4 på två matcher.

Götene skulle göra allt i sin makt för att vända underläge 2-4 mot Vänersborgs IF och få fram avgörande kvalmatcher mot Lidköpings FK.
För att det skulle bli verklighet behövde man vinna med minst två bollar hemma på Västerby.

Men den offensiva jakten kom av sig direkt. Istället var det gästerna som först brände ett friläge, men som efter tio minuter mycket snyggt satte 0-1.
När sedan 0-2 kom på en frisparksretur tre minuter senare var det ”tack och godnatt” för Götene som då behövde göra fem mål för att vända på steken. Givetvis en omöjlig uppgift som blev än mer omöjlig när gästerna dessutom gjorde 0-3 efter knappa halvtimmen.

Visserligen reducerade Götene två gånger om just innan halvtidsvilan, men den andra halvleken blev en transportsträcka för Vänersborg. Götene flyttade upp allt man hade (spelade 2-4-4) i Christoffer Apells frånvaro, men närmare än ett vasst volleyskott från John Eriksson kom man inte.

Förlusten innebär att Götenes säsong nu är till ända. Man kan emellertid se tillbaka på en säsong som överträffat de flestas förväntningar. En på förhand tunn trupp har med Rolf Johanssons starka hand och röst tagit ett kliv framåt och får man behålla sin trupp har nye tränaren Andreas ”Lill-Plätta” Gustavsson något bra att bygga ifrån.

För Vänersborg väntar nu ett dubbelmöte med Lidköpings FK. Första matchen spelas på Vänersvallens konstgräs nästa helg och returen på Framnäs helgen efter detta. Vinnaren spelar i division två 2017.

Matchfakta:
Götene – Vänersborg 2-3 (2-3)
0-1 Nils Berner (10), 0-2 Emil Gullbrandsen (13), 0-3 (28), 1-3 John Eriksson (44), 2-3 Robin Johansson (45)
Publik: 420
Vänersborg vidare med totalt 7-4

 

Lämna en kommentar