ANNONS:
ANNONS:

Gräspremiären får vänta ytterligare någon vecka

Tidiga gräspremiärer två år på raken.
Men i år får de lokala fotbollsspelarna vänta ytterligare ett par veckor.
– Blir det matcher på gräs i påsk får vi vara nöjda, säger Anders Ekdén från IFK Emtunga.

Våren 2014 kunde Lokalfotboll.se rapportera om en rekordtidig matchpremiär för våra lokala lag. Redan den andra helgen i mars bjöds det på spel i bland annat Vedum. Ett härligt vårtecken förstås, men faktum var att våren var ännu tidigare förra året när det bjöds på spel i Emtunga redan första helgen i mars. (läs här)
Har hållit på med fotboll i många år, men jag vet i sjutton om jag har varit med om en så här tidig gräspremiär någon gång.  Det är nästan så att gräset kan upplevas lite långt, berättade Anders Ekdén från Emtunga då.

Två tidiga gräspremiärer de senaste åren alltså, men hur står det egentligen till med detta 2016? Lokalfotboll.se ringde upp Anders Ekdén igen för att kolla statusen på gräset ute på Mossbrott och möttes tyvärr av ett kyligt besked.
– Hade du frågat mig för tio dagar sedan hade jag varit positiv till spel denna helgen på vår C-plan, men sedan det blev kallare så är det kört. Det är väldigt kallt på nätterna nu och tjälen har inte släppt.

Så när tror du att det kan bli spel på gräs ute i Mossbrott?
– Blir det till påskhelgen så får vi vara glada, men väderprognoserna ser väl inte jättekul ut, säger Anders som också får medhåll från Mikael Larsson från Kållandsö. En annan förening känd för att gå på gräs tidigt på sin hemmaplan Hagavallen.
– Det blir inget till helgen och jag är tveksam även till nästa helg, säger ”Grobbe” när vi kollar läget.

Tråvad/Larv tränade på gräs.
Tråvad/Larv tränade på gräs.

Ja, det verkar som sagt som att det blir spel på jämna konstgräsplaner ytterligare ett par veckor, men i början av denna veckan kunde vi ändå se att Tråvad/Larv för första gången tränat på naturgräs. Och hos division fem-laget var det något mer positiva tongångar när frågan stäldes hur långt det är kvar till en match på naturgräs.
– Skulle säga att det beror på ifall det kommer mer snö. Annars är det nog inte så långt bort. A-laget är spellediga till helgen och U-lagets match blir med all förmodan på konstgräs trots allt, säger klubben på Twitter.

 

Lämna en kommentar