ANNONS:
ANNONS:

Guldhattar i överflöd efter helgen

Guldhattar till både höger och vänster.
Det stod klart efter att flera lokala lag vunnit serien i helgen
Här har du allt och lite till från helgens lokala fotboll.

Damerna i LFK och herrarna i Råda och Vinninga. Där har ni tre lokala seriesegrare från helgen som gick.
Men det hände förstås mycket annat i vår lokala fotboll och vi har som vanligt gjort vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som hänt under helgen och nedan hittar du resultat, intervjuer, målskyttar, bilder och referat.


DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Vänersborgs FK – IK Gauthiod 2-1 (referat VFK) (referat Gauthiod)
Mål Gauthiod: Jacob Berg

Valon Gashi satte båda målen mot sitt gamla lag.

IFK Uddevalla – Lidköpings FK 1-2 (referat LFK)
Mål LFK: Gustav Norlin 2

Kommentar:
”Liket lever” som någon LFK-spelare skrev på Twitter. Ja, Lidköpings FK grep det sista halmstrået till fortsatt division två-spel via seger borta mot Uddevalla. Två snabba Gustav Norlin-mål la grunden till segern. LFK just nu ”bara” sex poäng bakom Skoftebyn med tre matcher kvar att spela.

Gauthiods toppstrid då? Ja, det blev inte tionde raka för Rikard Nilssons gäng. Laget stod för en blek insats borta mot Vänersborgs FK. Ett resultat som innebär att man nog behöver besegra både Grebbestad och FC Trollhättan under slutomgångarna för att ens nå kvalspel. Tufft i toppen med andra ord!


DIVISION 3 MELLERSTA

Ulricehamn – Götene
Mål Götene: John Eriksson, Patric Norismaa

Kommentar:
Ett insläppt mål på stopptid innebär att Götene inte kunde säkra kontraktet i helgen. Man hade tabelljumbon Ulricehamn på gaffeln långa stunder, men det var förstås ett besviket Götene som fick lämna Lassalyckan i lördags.
Det ser dock bra ut för Götenes del inför den sista omgången. Tre andra resultat för lag bakom i tabellen måste gå ”fel väg” samtidigt som Götene tappar poäng hemma mot IFK Skövde. Man har således allt i egna händer och fötter nästa helg.


DIVISION 4 NORRA

Falköpings FK – Skara 3-0

ENV – Tidaholms G&IF 4-1 (referat ENV) (referat TG&IF)
Mål ENV: Alfred Wemmert, Per Westerberg, Anders Hötomt, Linus Hötomt

Lundsbrunn – Vara 0-0

Kommentar:
Guldhattarna fram på Edsvallen under söndagen. Detta då Tidaholms G&IF fick fira seriesegern framför ögonen på ENV-spelarna. Det var dock inga besvikna ENV-spelare efter slutsignalen. Efter en fin insats hade man lagt seriesegrarna på rygg och vunnit med 4-1. Ett resultat som gör att man nu är två poäng före Lundsbrunn på kvalplatsen.

En poäng lär räcka borta mot IFK Hjo för ENV. För Lundsbrunn är det bara seger som räknas i den sista omgången mot Skara. Storebror Skara har visserligen aggerat omotiverat på slutet, men mot lillebror Lundsbrunn lär man vara heltaggat.


DIVISION 4 SÖDRA

Främmestad – Skene 1-3 (referat Främmestad)
Mål Främmestad: Johan Fredlund

Kommentar:
Det har varit ett tungt år för Skene IF utanför planen. Nedbrunnen klubbstuga och ännu värre ; en bussolycka med dödlig utgång uppe i fjällen med ungdomar spelandes i föreningen. På planen har det dock varit glädje och under lördagen fick man fira seriesegern på Bergevi mot Främmestad.

Drömstart dock för FIK när Johan Fredlund gjorde 1-0. Men spelvändningar blev Skenes segerrecept och segern med 3-1 innebär alltså serieseger. För Främmestad innebär detta att man nu är tabelltrea. Chansen till en direktplats till trean finns fortfarande, men i första hand handlar det om att försvara kvalplatsen från jagande Kronäng. Kinna på bortaplan väntar i sista omgången…


DIVISION 5 VÄSTRA

Råda – Arentorp/Helås 5-2
Mål Råda: Joakim Olsson 2, Joel Rådberg, Tobias Johansson, Andreas Blom
Mål A/H: Tommy Karlsson, Arvid Lundgren

Mellby – Sollebrunn 1-0
Mål Mellby: Aldin Mesic

Nossebro – Corner 0-1 (referat Nossebro)
Mål Corner: Marcus Eriksson

Trollhättans FK – Trässberg 7-0 (referat TFK) (referat Trässberg)

Edet – Levene Skogslund
Mål LS: Philip Rigfeldt

Kommentar:
Det blev Råda som til sist vann den västra femman. 5-2 hemma mot Arentorp/Helås innebär serieseger med en match kvar att spela av serien. Kvalplatsen tas av Trollhättans FK som körde över Trässberg med 7-0. Trässberg får ändå väl godkänt betyg på årets säsong då man förvaltade gratisplatsen med att fixa nytt kontrakt. Även den lokala duon Mellby och Corner fixade nytt kontrakt i helgen i en serie som bara har en match av spänning nästa helg. Då möts nämligen Arentorp/Helås och Nossebro i en helt avgörande match i botten va tabellen.


DIVISION 5 ÖSTRA

Axvall – Ekedalen 0-4 (referat Axvall)

Sil – Valtorp 0-0

Tymer – Kinne Vedum 1-6

Kommentar:
Kampen om kvalplatserna i denna serie lever vidare efter helgens spel. Axvall förlorade inte oväntat mot Ekedalen. Ett Ekedalen som därmed fick fira serieseger och en plats i division fyra nästa säsong.
För Axvalls del lever dock chansen till kvalspel för att hålla sig kvar. Valtorp på bortaplan väntar för laget i sista omgången.

Även Sil har fortsatt chans på kvalspel uppåt. Läget försämrades dock efter att laget bara fått oavgjort mot ”broderföreningen” Valtorp. 0-0 innebär att det krävs seger i den helt avgörande matchen borta mot Fagersanna nästa helg.


DIVISION 5 MELLERSTA

Vedum – Ardala 4-4
Mål Vedum: Gustav Westfeldt 2, Joel Lavén, Johan Lundmark
Mål Ardala:

Kommentar:
Derby i den mellersta femmans näst sista omgång. Och det blev öppna spjäll i en match där bara prestigen stod på spel. 4-4 innebär att Vedum fortfarande kan bli trea i serien. Avgörande match mot Säven/Hol kommande helg.
Ardala som bekant seriesegrare sedan tidigare.


DIVISION 6 VARA

Elmer-Fåglum – Tråvad/Larv 0-7
Mål TL: Oliver Strömfeldt 3, Oscar Hofling 2, Jacob Nilsson, Johannes Johansson

IFK Emtunga – Södra Härene 1-5
Mål Emtunga: Jonatan Lund

 

Kommentar:
Tråvad/Larv är klara att få kvala till division fem. Elmer-Fåglum hade ingen chans mot ett Tråvad/Larv som verkar vara på gång. Något som förstås är lovande inför kommande utmaningar. Glädjande också för laget att Johannes Johansson är tillbaka i målprotokollet. Anfallaren har som bekant inte funnits med i laget de senaste säsosngerna pga sviterna från sjukdomen Tvar.


DIVISION 6 LIDKÖPING

Järpås – Vinninga 0-5
Mål Vinninga: Baco Inci 2, Jakob Johansson, Jerker Karlgren, Tobias Mörby

Varnhem – Saleby 3-1
Mål Varnhem: Damian Dorawa, Vahidollah Naseri, Jesse Svensson Jackson
Mål Saleby: Niklas Svensson

Rackeby – Hangelösa 2-6 (referat Hangelösa)
Mål Rackeby: Edvin Nyström, Jonas Haller
Mål Hangelösa: Mathias Englund 2, Andreas Nyblom, Simon Nygren, Marcus Persson, Carl Olofsson

Källby – ÖSIK 1-2 (referat ÖSIK)
Mål Källby: Joanthan Sandén
Mål ÖSIK: Fidaim Baftiu, Emil von Knorring

Kommentar:
På Järpåsvallen blev det vilt segerfirande när Vinninga vann Lidköpingssexan. Målen kom i strid ström och var aldrig hotad. Sejouren i sexan blev således bara ettårig. Bakom Vinninga är det fortfarande Trollekis och Hangelösa som gör upp om kvalplatsen. Lagen möts nästa helg och Hangelösa måste vinna med minst fyra mål för att ta sig förbi Trollekis. ÖSIK klar fyra i serien efter bortasegern mot Källby.


DIVISION 6 TROLLHÄTTAN

FC Gauthiod – Hjärtum 0-5

Kommentar:
FC Gauthiod besegrade Alvhem i vecka med klara 4-0. Men segersviten stannade där. Hemma mot Hjärtum blev det storförlust och FC Gauthiod kommer att sluta nia i Trollhättesexan denna säsong.


DIVISION 1 NORRA GÖTALAND DAM

Ämtervik – Lidköpings FK 0-1 (referat Ämtervik)
Mål LFK: Maria Johansson

Orust – IK Gauthiod 3-2 (referat Orust)
Mål Gauthiod: Sigrid Verngren, Stina Österberg

Kommentar:
En poäng var det som LFK behövde för att säkra seriesegern i den norra damettan. Med sig från Ämtervik tog man alla tre. Maria ”Marre” Johansson segermålade för LFK som vann tredje seriesegern i division ett på fem år. Nu väntar Brommapojkarna i kvalet till Elitettan.
Gauthiod med fin höstform tog inte chansen att gå upp på fjärdeplatsen. Orust hade mest att spela för och lyckades vända underläge två gånger till seger med 3-2.


DIVISION 2 NORRA DAM

Mariestads BoIS – Råda 2-0 (referat MBoIS)

SilArentorp/Helås 1-1
Mål Sil: Amanda Staberg
Mål AH: Annie Nejdvik

IFK Tidaholm – Sil 2-1
Mål Sil: Klara Ahlström

Skara – Ulvåker 2-6 (referat Ulvåker)
Mål Skara: Sandra Randberg, Jennie Wennerdahl

Kommentar:
Två omgångar återstår av damtvåan och Sjömarken kommer som bekant att ta hem serien. Nästa vecka kommer man få ta på sig guldhattarna. Det kunde blivit redan denna helg, men Råda kunde inte mäkta med tabelltvåan Mariestad.
Övrigt vi noterar är att Sil och Arentorp/Helås delade på poängen i derbyt och att Skaras segersvit stannade vid en match.


DIVISION 3 ÖSTRA DAM

Skultorp – LHK 3-4
Mål LHK: Malin LInder, Mill Eriksen, Jennie Dahlqvist, Malin Kall

Axvall – Norra Fågelås 2-1
Mål Axvall: Nellan Hagman, Andrea Verona Grönberg

Kommentar:
101 fantastiska fullträffar blev det till sist för LHK som slutade tvåa i den östra trean. Snittet på 5,6 mål per match kan man förstås glädja sig åt och nu gäller det för laget att hålla sina tummar för att det eventutellt dyker upp en gratisplats till division två. Poängen och målskillnaden lär göra att man ligger bra till i turordningen i alla fall.
Axvall avancerade en tabellplacering och slutade till sist på en fullt godkänd femteplats.


DIVISION 3 VÄSTRA DAM

Levene Skogslund – Vedum 7-2 (referat Vedum)
Mål LS: Moa Andersson 3, Alva Andersson, Anna Ivehag, Malin Ahlstedt, Ellinor Svensson
Mål Vedum: Matilda Fransson 4, Anni Närhi


Saleby/Järpås – Mellby 1-4 (referat S/J)
Mål SJ: Maja Stenberg
Mål Mellby: Ida Kristoffersson Ström 2, Klara Renholm, Åsa Svensson


Vinninga – Wargön 3-1
Mål Vinninga: Lisa Johansson, Sara Larsson, Ida Hedberg

Kommentar:
Vinningas damer förblev obesegrade och på lördagen fick man plocka på sig guldhattarna och fira på allvar. Nästa år spelar laget mycket välförtjänt i division två. Levene Skogslund blev något överraskande näst bästa lokala lag via en fjärdeplats. Seger mot Vedum bäddade för detta.
Kållandsö sedan tidigare klara för division fyra och det återstår nu att se om Saleby/Järpås gör dem sällskap.


DIVISION 4 NORRA

Moholm – Rackeby 1-0

Tidavad – JK10 0-4
Mål JK10: Kajsa Carlsson 3, Emma Berntsson

Kommentar:
Glädje i JK10-lägret. På bättre målskillnad än Moholm fixade JK10 kvalplatsen till division tre. Nu väntar Östadkulle och Toarpsalliansen för laget i en trelagsgrupp de närmsta veckorna. För Rackebys del blev det till sist en femteplats efter en fin höstsäsong.

 DIVISION 4 VÄSTRA

IFK Trollhättan – FIK/EF/Nossebro 0-4
Mål FIK/EF/N: Elin Strömdahl 2, Frida Enström, Julia Smith

Södra Härene – IFK Emtunga 1-3
Mål Emtunga: Linnea Magnusson 2, Maja Larsson

Kommentar:
Bara två poäng från serieseger och en från kvalplatsen. FIK/EF/Nossebro var verkligen nära avancemang till trean. Men trots en fin avslutning blev det en tredjeplats i serien för ett väl kämpande lag. Bra prestation också av Emtunga som till sist slutade fyra i serien.

Lämna en kommentar