ANNONS:
ANNONS:

Gynnsamt kval väntar lokala lag

Säsongens ”elfte timme” är här.
Och det ska som vanligt kvalas runt om i distriktet.
Lokalfotboll.se har gjort sitt bästa för att reda ut kvalspelets alla ”om och men”.

Serierna är färdigspelade och nu väntar en kvalfylld oktober för några av våra lokala fotbollslag. Som vanligt i dessa sammanhang är det en massa ”om och men”. Vi på Lokalfotboll.se gör dock ett tappert försök att lotsa dig igenom hur höstens kvalspel egentligen är uppbyggt och vilka lag som deltar.


KVAL TILL DIVISION 3


Som vanligt så påverkas resterande herrlag som kvalar i distriket av hur det går i division tre-kvalet för våra lag från Västergötland. Kvartetten Kinna, Främmestads, Holmalund och IFK Hjo är lagen man bör hålla tummarna för och dessa är inplacerade i två olika kvalgrupper där vinnaren av varje grupp går upp till division tre.
Eftersom det också finns tre stycken extraplatser i trean 2018 så kommer också de tre bästa grupptvvåorna (av 12 grupper i Sverige) att avancera till division tre. Således kan alltså som mest tre västgötalag ta sig till division tre.

Utfallet i övriga kval blir alltså som följer om…

Båda grupperna ovan vinns av västgötalag samt att ett västgötalag blir en av de bästa tvåorna:
Division 4-kvalet: Gruppsegrarna och grupptvåorna flyttas upp. Grupptreorna spelar en skiljematch om sista platsen.
Division 5-kvalet: Gruppsegrarna flyttas upp samt de två bästa grupptvåorna. De två sämsta grupptvåorna spelar en skiljematch om sista platsen.

Två västgötalag i grupperna ovan fixar uppflyttning:
Division 4-kvalet: Gruppsegrarna och grupptvåorna flyttas upp.
Division 5-kvalet: Gruppsegrarna flyttas upp. Grupptvåorna spelar parvis om resterande två platser.

Ett västgötalag i grupperna ovan fixar uppflyttning:
Division 4-kvalet: Gruppsegrarna flyttas upp. Grupptvåorna spelar en skiljematch om sista platsen.
Division 5-kvalet: Gruppsegrarna flyttas upp. De två bästa grupptvåorna spelar en skiljematch om den sista platsen.

Inget västgötalag fixar uppflyttning:
Division 4-kvalet: Gruppsegrarna flyttas upp.
Division 5-kvalet: Gruppsegrarna flyttas upp.


Ur lokal synvinkel är förstås Främmestads herrar av största intresse. Laget inleder nu till helgen med match hemma mot Holmalund. Därefter väntar två stycken bortamatcher. Först mot IFK Hjo innan man helgen 21-22 oktober gästar småländska Waggeryd.


KVAL TILL DIVISION FYRA


Kvalet till division fyra består av två stycken trelagsgrupper och hur många som flyttas upp beror på det du just läste ovan. Av de lag vi här på sajten följer är det Lundsbrunn som vi fäster blicken vid.

Laget ska försvara sin plats i division fyra och möter i den första omgången Fagersanna som slutade tvåa i division fem östra. Tvåan i den västra femman Trollhättans FK är också med i gruppen.


KVAL TILL DIVISION FEM

Kvalet till division fem består av fyra stycken trelagsgrupper och antalet lag som tar sig till femman beror som redan skrivit av hur det går för västgötalagen i division tre-kvalet.

Tre lokala lag finns bland de 12 lag som ska kvala. I grupp 1 hittar vi både Nossebro och Tråvad/Larv. De sistnämnda står över första omgången. En omgång då Nossebro ska åka till Gullspång för match.

Tredje lokala laget är Trollekis som fått en tuff kvalgrupp när man möter division fem-laget Jula samt Dardania. Trollekis startar sitt kvalande nu på lördag när Jula väntar på bortaplan.

Lämna en kommentar