ANNONS:
ANNONS:

Hagavallen är värt den långa resan ut på Kållandsö

Hagavallen ute på Kållandsö är för många en favoritarena.
Men hur står den sig egentligen i den lokala konkurrensen?
Lokalfotboll.se har hårdgranskat idyllen på ”öna” under rubriken ”Arenakollen”.

I vårt senaste upptåg här på Lokalfotboll.se gör vi nedslag i den västgötska myllan. Detta i form av att vi hårdgranskar våra lokala fotbollsarenor.
Målet är förstås att på sikt kunna kora den allra bästa anläggningen sett ur publiksynpunkt och som vanligt när det gäller denna sida är bedömningen subjektiv.
Sanningen finns som bekant alltid i betraktarens ögon och eftersom det är just vi som besöker arenorna är det alltså vår bedömning som gäller. Like it or not!

 

Varje kategori bedöms på en skala från 1 till 5 och maxpoäng är 45. Nedan finner ni vad betygssättningen egentligen betyder.

 

Bedömningsskala:
1 – Ruttet
2 – Inte godkänt
3 – Helt OK. Det funkar
4 – Bra jobbat!
5 – Lokal världsklass!

 

Korta fakta:
Arena: Hagavallen
Hemmaarena för: Kållandsö GoIF
Tid för bedömning: Söndagen den 15 juni 17:00 (Soligt väder)
Match: Kållandsö GoIF – Vedum 3-2  (Division 6)
Hagavallen
Inramning
Insprängd mellan ett par bergsknallar ligger natursköna Hagavallen på Kållandsö utanför Lidköping. Visst tar det ett tag att åka ut till anläggningen, men det är väl värt resan. För frågan är om någon lokal arena kan utmana Hagavallen när det kommer till inramningen?
En solig sommarkväll som denna är det bedårande vackert och för en lokalfotbollsintresserad är det som balsam för själen att besöka denna plats.
Betyg: 5 poäng av 5 möjliga
Hagavallen
En filt på en bergsknalle får fungera som naturskön åskådarplats.

——————————–

Inträde:
Insläppet på Hagavallen går knappast att missa. En vacker entré som vid riktiga publikfester kan hålla två kassor öppna. Dagen till ära är det dock bara en öppen och i denna sitter en trevlig, äldre herre som hälsar välkommen. Man känner sig helt klart välkommen via denna entré.
40 kronor kostar det att titta på division sex-fotboll på Hagavallen och har du passerat 65-årsstrecket räcker det med en tjuga och en guldtia för att få komma in.
Ett plus i denna kategori också för att mannen i inträdet försökte att sälja på oss en ”50/50-lott”. Merförsäljning kan ge extra kronor till klubbkassan och bör premieras!
Betyg: 4 poäng av 5 möjliga

Hagavallen
Ser du ut som över 65 år kommer du in för en tia billigare.


——————————–
Programblad

Eftersom vi inte kan hitta något programblad i inträdet ställer vi förstås frågan om ett sådant. Vi är trots allt ett par minuter sena och kanske har det varit strykande åtgång på dessa.
Till svar får vi dock ”att något programblad har de minsann inte fått fram”. Givetvis tråkigt då vi ärlighetens namn inte har koll på alla nya Kållandsöjuniorer eller vem som spelar vänsterback i gästande Vedum.
Nej, detta blir självklart lägsta tänkbara betyg, men eftersom vi alltid är snälla och ger poäng i alla kategorier blir det en löst pumpad läderkula av fem möjliga. Skärpning!
Betyg: 1 poäng av 5 möjliga

 

——————————–
Speaker och resultatrapportering
Hagavallen stoltserar med en fin resultattavla i ena hörnet av planen. En elektronisk sådan dessutom där du på ett bra sätt kan se resultatet i dagens match samt i vilken matchminut vi just nu spelar. Något oturligt är det något dåligt med ”kräm” i tavlan och i starkt solljus är det lite problem att se siffrorna på tavlan. Tur då att de flesta svenska sommardagarna bjuder på mulet väder…

Speaker då? Ja, innan match och även under den samma så får man intrycket av att det inte existerar någon sådan på Hagavallen. Inga laguppställningar redovisas och när bollen sparkats i mål får man istället gissa vem det var som var sist på bollen.
Döm då av vår förvåning när Folke Brings stämma hörs i högtalaranläggningen i mitten av den andra halvleken. Vinnaren av ”50/50-lotteriet” ska tillkännages.
Högtalaranläggningen fungerar alltså, men används inte till det viktigaste! Bakläxa Kållandsö!
Betyg: 2,5 poäng av 5 möjliga

Hagavallen
Svårt att se siffrorna?

 

——————————–
Läktaren
Inte nog med att det är vackert på Hagavallen. Man sitter också och kan följa fotbollen på ett bekvämt sätt. Dessutom från en mycket behaglig höjd med fin överblick.
Nästan samtliga sittplatser befinner sig nämligen ett par meter ovanför spelplanen och kan du bara låta bli att trilla över stupet ner mot planen för en säker död så kan du verkligen njuta av fotbollen.

Träbänkarna kring Hagavallen bjuder dessutom på komfort för ryggen vilket är väldigt ovanligt i lokala fotbollssammanhang. Ja, som åskådare på Hagavallen kan du sitta riktigt fint under hela matchen. Enda som saknas för full pott är platser under tak vid eventuellt regn.
Betyg: 4,5 poäng av 5 möjliga

Hagavallen
På Hagavallen sitter man kungligt.

——————————–

Målen
Hagavallen är en sådan vacker anläggning som definitivt förtjänar mål av högsta klass. Kanske till och med ett par klassiska fasta mål hade gjort sig fint.
Men tyvärr bjuder inte Hagavallens A-plan på några ”nätet står som en strut-mål”. Istället är det ett par halvtråkiga ”rullmål” som står på respektive kortsida. De är förvisso fräscha, men mer än ett godkänt betyg blir det knappast.
Betyg: 3 poäng av 5 möjliga

Hagavallen
Målen är inte värdiga vackra Hagavallen.

 

——————————–
Kiosken

Många sugna på något sött i halvtid och kön ringlar sig till en början lång när domaren blåst av efter 45 minuter. Vi på Lokalfotboll.se tar det lite lugnare och besöker kiosken just efter halvtid för att få bästa möjliga uppsikt över utbudet.
Vi blir väl bemötta av bland annat Fredrik Sixtenssons fru Camilla (”Plättornas” syrra förresten) som står i kiosken och vi beställer den klassiska fotbollskorven.
För endast 15 kronor får vi den enkla körven och för en tjuga den dubbla. Något som får anses som prisvärt. När vi dessutom får den i klassiskt korvpapper förväntar vi oss stordåd och smaksensationer. Men icke…
Korven får knappt godkänt, men brödet har sett sina bästa dagar och känns nästan lite frysskadat. Men detta ska förstås inte spegla hela kioskbetyget och när man faktiskt kan bjuda gästerna på såväl glass som smågodis når man upp till ett godkänt betyg.
Betyg: 3 poäng av 5 möjliga

Hagavallen
Hungriga kioskbesökare.
Hagavallen
Ett ”Nja” blir korvens betyg.

 

——————————–
Kul kring matchen
Vi har redan nämnt matchens ”50/50-lotteri” och detta bidrar förstås med lite extra spänning vid sidan av matchen. Dessutom visar det sig att fler personer ur klanen Sixtensson är engagerade kring planen. Tillsammans med en lagkompis säljer nämligen tvillingarna Sixtensson lotter under matchen. Godis är vinsten vid rätt slutsiffra och via en bra ”sälj-pitch” lyckas de få de flesta ur publiken att leta kontanter i byxfickorna.
Betyg: 3,5 poäng av 5 möjliga

Hagavallen
Systrarna Sixtensson går i pappas fotspår som säljare.

 

——————————–
Grejer för kidsen
Den vackra miljön på Hagavallen med bland annat höga bergsknallar gör tyvärr också platsen till en riktig dödsfälla för barn. Lite sockerspeed på en redan vild fyraåring, lite oaktsamhet från en fotbollstokig förälder och närmaste ambulans en knapp halvtimme bort kan skapa tragedier betydligt värre än en uddamålsförlust…

Tur då att Hagavallen faktiskt bjuder på ett helt okej utbud för kidsen. Två stycken gungor, en rutschkana modell mindre och en sandlåda är bra attribut när föräldrarna vill titta på fotboll. Man kan faktiskt putta på en gunga och se på matchen samtidigt. Bara det höjer poängen i denna mycket underskattade kategori.
Betyg: 3,5 poäng av 5 möjliga

HagavallenHagavallen

——————————–

Summering
Att slå Hagavallens vackra inramning är mycket svårt. Känslan ute på anläggningen är något extra och när man som åskådare dessutom sitter bra när man ser på matchen blir det förstås höga betyg. Många ”personifierar” dessutom Hagavallen med det vi älskar så med lokala fotbollen. Ja, det är något varmt och härligt med den där platsen ute på Kållandsö.

Med detta fastställt så finns det ändå många förbättringsmöjligheter för Hagavallen och dess matcharrangemang. En speaker och ett programblad av klass skulle kunna vara snabba förbättringsåtgärder och något som skulle kunna ge Hagavallen ännu fler poäng.
Betyg: 30 poäng av 45 möjliga

Vad tycker du om Hagavallen? Kommentera gärna!

Tidigare Arenakollen
1. Hagavallen – 30 poäng
2. Mossbrott – 26 poäng
3. Lindvallen – 21 poäng
4. Ardala IP – 20 poäng

Betygen på Lindvallen och Ardala IP gjordes under tiden som Fotbollsbloggare på NLT och klickar du på länkarna hittar du dessa bedömningar.

Lämna en kommentar