ANNONS:
ANNONS:

Hällekis och Trolmen slår även ihop sina A-lag

U-lagen har redan gjort det.
Men nu väljer även Hällekis och Trolmens A-lag att gå samman.
Spelarunderlaget räcker helt enkelt inte till för två lag i division sex.

Att västra Skaraborg har många seniorlag i seriespel kan nog alla vara överrens om.
Men det verkar nu som att vi kommit ”till vägs ände” då allt fler föreningar inte får ihop till ett seniorlag. Alternativen är då ganska självklara. Antingen får man lägga ner sin seniorverksamhet, eller gå samman med en annan klubb i samma situation.

Exemplen på det sistnämnda är många. Bara i vår region hittar vi på herrsidan Elmer/Fåglum, Edsvära/Norra Vånga, Levene/Skogslund, JK10, Tråvad/Larv och Arentorp/Helås.
Nästa år väntar dessutom en sammanslagning mellan Örslösa och Söne.

Men redan till denna säsong blir det alltså en sammanslagning mellan Kinnekullelagen Hällekis och Trolmen.
I helgen förlorade Hällekis mot Örslösa med 4-1.
Den matchen kan alltså ha varit den allra sista matchen för ett A-lag från Hällekis.
Spelarunderlaget räcker helt enkelt inte till och redan tidigare har klubbarnas U-lag valt att spela under ”gemensam flagg”

– Vi har pratat om det länge och vi märker redan nu under våra träningsmatcher att vi har alldeles för tunna trupper. Att vi slår ihop A-lagen kom vi fram till tidigt i förra veckan och spelarna ser inte heller några bekymmer, berättar Per-Anders Spetz, ordförande i Hällekis för NLT.

Hällekis/Trolmen som laget kommer att heta kommer att ta över Hällekis spelschema i Skarasexan. Trolmens matcher utgår ur serien som nu kommer att består av endast tio lag.

4 tankar på “Hällekis och Trolmen slår även ihop sina A-lag

  1. Är väl bara att betona att detta bara är ett samarbete och ingen sammanslagning. Utan föreningarna Hällekis IF och Trolmens SK finns fortfarande kvar som separata klubbar!

  2. Är väl bara att betona att detta bara är ett samarbete och ingen sammanslagning. Utan föreningarna Hällekis IF och Trolmens SK finns fortfarande kvar som separata klubbar!

Lämna en kommentar