ANNONS:
ANNONS:

Halva ”Derbyfemman” kan stå som seriesegrare

Lokalderbyn i varje omgång.
Men vilka står överst i tabellen när krutröken lagt sig?
Här har du allt om årets ”Derbyfemma” inför fredagens premiär.

Nio av 12 lag med lokal härkomst. Det är förstås grunden till att den mellersta femman har potential att bli en av de mest intressanta under 2015.
Lägg där till mängder med heta känslor och en massa spelare som känner varandra både på och utanför planen.

Men vilket lag står då överst i tabellen när krutröken lagt sig och serien ska sammanfattas. Ja, känslan säger att nästan halva serien skulle ha chans till detta. Så oviss är nämligen den mellersta femman denna säsong.

Så här tror vi dock att division fem mellersta att sluta och givetvis fokuserar vi extra på våra lokala lag.

1. Levene Skogslund

Levene Skogslund seriefavoriter? Det är knappast något som hör till vanligheterna att vi tippar. Precis som alla andra har även vi en tendens att underskatta de rödsvarta från Björkevi. Men allt som oftast åker lagen ifrån den natursköna idrottsplatsen med noll inspelade poäng. Det är helt enkelt dags att en gång för alla slå fast att ”Skör” är ett bra division fem lag.

De har dock långt ifrån den bästa startelvan i den här serien, men via ett ramstarkt försvar där Marcus Haraldsson regerar, en mycket spelskicklig Robin Larsson på mitten och en Alexander Jaballah som aldrig slutar springa på topp lyckas man på något sätt alltid vara med i matcherna och till sist också vinna. Sett över 22 omgångar kan mycket väl ”Skör” vara laget som hamnar överst i tabellen. För var så säkra på att lagen lär underskatta dem även i år…

Silly Season
Tränare: Claes Johansson
Nyförvärv: Gabriel Fahlström (Vara), Oskar Ehn (Trässberg), Simon Jonsson (Emtunga), Oskar Martinsson (Vara)
Förluster: Joel Ekblad (ENV), Rasmus Andersson Möller (Emtunga)

Försäsongen:
Säven/Hol 2-1, Saleby (DM) 8-1, IFK Trollhättan (DM) 2-3, Elmer-Fåglum 1-2, Wargön (DM) 1-1, Trollhättans BoIS 1-2,

Vunna: 2, Oavgjorda: 0, Förluster: 4
Gjorda mål: 15, Insläppta mål: 10
Poängsnitt: 1,00

Levene/Skogslund

 

————————————–

2. Råda BK

Seriens bredaste trupp har definitivt Råda denna säsong. Det kryllar av alternativ som David Milos kan använda sig av och är inte Råda med och krigar i toppen är det förstås ett misslyckande.
Truppen består i år av stommen från förra året, juniorer från egna leden samt nyförvärv med spetskompetens. Eller vad sägs om målfarliga duon Martin Berggren (Trässberg) och Tom Johansson (LFK Akademi). Lägg där till Hampus Eriksson (LFK Akademi) som lär få styra upp försvaret i Jesper Holmbergs frånvaro (benbrott).

Ja, Råda lär definitivt vara att räkna med i år. Det man behöver höja sig emot fjolåret är jämnheten. Laget hade en tendens att falla ihop i vissa matcher förra året. Med det i minne tippar vi Råda som tabelltvåa. Att kvala är nämligen något som ligger i klubbens gener.

Silly Season
Tränare: David Milos, Anders Åkervall, Johan Östlind, Jerker Johansson (NY, ass-tränare Götene)
Nyförvärv: Magnus Bengtsson (Ardala), Jesper Holmberg (Trässberg), Jerker Johansson (Götene), Kim Thorsell (Corner), Martin Berggren (Trässberg), Tim Magnusson (Niagara University), Hampus Eriksson (LFK Akademi), Tom Johansson (LFK Akademi)
Förluster: Petter Lindh (klubb ej klar), Jesper Holmberg (långtidsskadad)

Försäsongen:
Herrljunga 3-3, FC Gauthiod 0-1, Vårgårda IK FK (DM) 7-2, Trollhättans FK (DM) 1-0, Jula 3-1, Rackeby (DM) 8-0, ENV 2-2, Hangelösa (DM) 3-1, Trässberg 4-1, Åsarp-Trädet 2-6

Vunna: 6, Oavgjorda: 2, Förluster: 2
Gjorda mål: 33, Insläppta mål: 17
Poängsnitt: 2,00

Råda herr Lofa 2015
————————————–

3. LFK Akademi

Tränare Patrik ”Plätta” Gustavsson tippar sitt lag som seriesegrare och det var inte långt ifrån att även Lokalfotboll.se gjorde samma sak. Inte minst med tanke på lagets fina uppvisning i DM mot Norrby senast. Till detta bör också tilläggas att Benni Parlic återvänt till Lidköping för spel med Akademin. Det samma gäller även Elias Lindell som varit på resa och dessutom varit skadad.

Med denna duo blir laget ännu bättre och som vanligt är det dessutom inget annat lag i serien som tränar så mycket som LFK Akademi. Sett över en säsong ger förstås detta utslag och kan bara de unga killarna agera moget i försvarsspelet och manövrera ut äldre och tyngre motståndare kan det mycket väl bli tätkänning.

Silly Season
Tränare: Patrik Gustavsson, Fredrik Sixtensson (NY, Kållandsö)
Nyförvärv: Marcus Wernebratt (Vara), Benni Parlic (comeback)
Förluster: Hampus Eriksson (Råda), Andreas Blom (Elmer-Fåglum), Tom Johansson (Råda), Oskar Frändén (klubb ej klar), Axel Fasth (klubb ej klar)

Försäsongen:
Gais U19 1-4, IFK Göteborg P19 0-3, Skövde AIK U19 2-0, Floby (DM) 9-0, Åsarp/Trädet (DM) 0-4, Vinninga 3-2, Lerdala (DM) 7-0, Halvorstorp 1-2, Norrby (DM) 2-0

Vunna: 5, Oavgjorda: 0, Förluster: 4
Gjorda mål: 25, Insläppta mål: 15
Poängsnitt: 1,67

LFK Akademi har lite mer "smygläge" i år

 

4. FC Gauthiod

FC Gauthiod har målsättningen ”att ha roligt” denna säsong. Mycket talar också för att man kommer att få detta. För det ska sägas att trots att laget är nykomling i denna serie så finns det massor av kvalité i detta lag. Ett tag tänkte vi på Lokalfotboll.se sätta FCG som topp 2, men vi fegade ur.

Varför är osäkert. Centrallinjen är urstark med spelare som Sven Johansson och Philip Rigfeldt. Och längst fram kan det mycket väl vara så att vi hittar seriens framtida skyttekung. Pontus Nilsson och Daniel Fredriksson vet nämligen mycket väl var målet är beläget.
Helt klart är att Gauthiod kommer att bli en obehaglig överraskning för många lag i femman. Enda orosmolnet är bredden på truppen. Ett par stöttepelare borta och det känns minst sagt osäkert…

Silly Season
Tränare: Eiwon Robertsson (NY, IK Gauthiod dam)
Nyförvärv: Pontus Nilsson (IK Gauthiod)
Förluster: Christian Luisa (tränare, slutar), Niklas Nyholm (slutar)

Försäsongen:
Råda 1-0, Thn Syrianska (DM) 4-1, Skepplanda (DM) 1-2, Frändefors 3-1, Stora Mellby (DM) 5-2, Säven/Hol 4-3, LFK (DM) 1-5, Nossebro 1-3

Vunna: 5, Oavgjorda: 0, Förluster: 3
Gjorda mål: 20, Insläppta mål: 17
Poängsnitt: 1,88

FC Gauthiod

5. FC Corner

Som vanligt är det stor spelaromsättning i Corner, men till denna säsong känns det som man har fått till sig rätt spelare. Tvillingarna Jacob och Gabrijel Matanovic måste förstås nämnas. De kommer att bli oerhört nyttiga för lagets offensiv som dessutom kryddats med en rad andra bollskickliga spelare.

På förhand känns det som nye tränaren Christer ”Musa” Andersson har mycket att laborera med i truppen och det vore konstigt om inte Corner är ett topplag i denna serie. För att detta ska bli verklighet gäller det emellertid att lagets nyckelspelare håller sig skadefria. För även om det tillkommit många nya namn är det fortfarande namn som Niklas Mellström och Andreas Sundberg som bär detta lag och är själva hjärtat.

Silly Season
Tränare: Christer ”Musa” Andersson (NY, LFK Akademi), Johan Bergmer (NY ass), Mathias Wedebrandt (ass)
Nyförvärv: Fidaim Baftiu (Lidköping United), Oscar Mellgren (Källby), Christoffer Kedén (ÖSIK), Alexander Karlsson (Källby), Johan Christensson (ÖSIK), Jakob Matanovic (Lidköping United), José Luis Gutierrez (Örslösa), Selle Hussein (Lidköping United), Gabrijel Matanovic (Lidköping United), Emir Husic (LFK Akademi)
Förluster: Eric Gustavsson (tränare, slutar), Per Martinsson (Trässberg), Marcus Andersson (Norra Härene), Kim Thorsell (Råda)

Försäsongen:
Sil 0-3, ÖSIK (DM) 3-4, Edet (DM) 0-2, Hangelösa 2-3, Upphärad (DM) 0-3, Lundsbrunn 1-0, Järpås 4-0, Wargön 4-1

Vunna: 3, Oavgjorda: 0, Förluster: 5
Gjorda mål: 14, Insläppta mål: 16
Poängsnitt: 1,13

FC Corner - Niklas Mellström, Victor Lindholm

6. Vinninga

Det var på det berömda håret som Vinninga fixade nytt kontrakt förra året efter en säsong som var allt annat än lyckad.
Nu är det helt andra tongångar ute på Lindvallen och det andas en försiktig optimism inför 2015. Mycket tack vare att laget fått till sig ny energi i laget i form av nya spelare. Några av dessa går direkt in i startelvan, men framför allt har truppen breddats.
Det mest spännande nyförvärvet är kanske ändå Tobias Mörby som sköt ÖSIK till femman fjol. Han hoppas Vinninga mycket på ska vara den renodlade anfallaren man saknade förra året.

Under försäsongen har faktiskt Vinninga gjort fler mål än på hela förra säsongen och även om man har en blygsam målsättning utåt så hoppas man förstås att man kan överraska och störa topplagen i denna serie. Tror faktiskt inte att vi ska bli förvånade om Vinninga faktiskt blir ett topplag i år.

Silly Season
Tränare: Henrik Brodén, Tomas Larm
Nyförvärv: Claes German (comeback), Andreas Erkenborn (Kållandsö), Joakim Synnergren (Kållandsö), Tobias Mörby (ÖSIK), Simon Sunnerkrantz (Mariestad), Patrik Pettersson (Järpås), Jonas Robinsson (LFK Akademi A2), Johan Djup (Vinninga)
Förluster: Christopher Byrne (Järpås), Viktor Roos (Järpås), Robert Lundgren (Rackeby), Martin Johansson (flyttar)

Försäsongen:
Kinnarp/Slutarp (DM) 5-1, Sandhem (DM) 5-1, LFK Akademi 2-3, Tidavad (DM) 6-0, Ekedalen (DM) 2-2 (3-2 ef), Mellby 2-0, Sil 1-1

Vunna: 4, Oavgjorda: 2, Förluster: 1
Gjorda mål: 23, Insläppta mål: 8
Poängsnitt: 2,00

Vinninga

7. Herrljunga

Herrljunga har varit ett stabilt mittenlag i denna serie de senaste åren. Aldrig inbladade i bottenstrid, men heller aldrig riktigt med och hugger i toppen. I år har man förstärkt offensiven och hoppas kunna jaga topplagen. Aldrig lätta att möta, men det räcker inte längre än ännu en mittenplacering.

8. Tråvad/Larv

Långa stunder förra året spelade Tråvad/Larv en mycket underhållande fotboll. Framför allt var man vassa framåt där Johannes Johansson och Marcus Nilsson var heta. Under hösten kunde man dock inte följa upp samma fina spel och allt för många insläppta mål gjorde att laget skönt i tabellen.

Detta andra år i division fem vill laget vara med hela vägen och i sina bästa stunder kan man absolut slå alla lag i denna serie. Som vanligt har man presterat lite knackigt under försäsongen. Mycket beroende på att lagets alla innebandyspelare anslutit till truppen sent.
Till seriestart är de emellertid på plats och med farten i benen är Tråvad Larv ett lag att räkna med. Vi tror dock att man får nöja sig med att sluta i mitten av tabellen.

Silly Season
Tränare: Michael Ejdestig
Nyförvärv: Elias Fogel (Arentorp/Helås), Joakim Karlsson (JK10)
Förluster: Anders Roos (slutar), Alexander Ellhage (Tråvad/Larv)

Försäsongen:
Axvall (DM) 5-1, Herrljunga (DM) 2-0, JK10 (DM) 0-1, Anderslöv 6-4, Vedum 3-3, Främmestad 0-4, Vara U 0-2, Vänersborgs FK (DM) 1-3

Vunna: 3, Oavgjorda: 1, Förluster: 4
Gjorda mål: 17, Insläppta mål: 18
Poängsnitt: 1,25

IMG_7185

9. Örslösa Söne

Efter en succéartad säsong ska nu ÖSIK fortsätta klubbens framgångssaga i division fem. Laget består också av många bollskickliga spelare som definitivt håller i femman. Turbulens under hösten gjorde dock att ÖSIK hade svårt att locka till sig nya spelare och kanske hade man behövt ett par rutinerade namn. Truppen ser nämligen något tunn ut och skador på nyckelspelare behöver man undvika.

En av dessa får man dock klara sig utan ett tag. Filip Andersson har opererat sig och missar serieinledningen. I hans och även Tobias Mörbys (Vinninga) frånvaro måste spelare Mattias Johansson, Elias Jaldenius och Anders Koski kliva fram och visa klassen.
Gör man detta plus att truppen får vara frisk kommer man att fixa nytt kontrakt. Men man kommer känna flåset från bottenstriden hela säsongen.

Silly Season
Tränare: Roland Karlsson (NY, Sil), Peter ”Colten” Andersson (NY, Kållandsö), Henrik ”Pajen” Nilsson, Petter Lindh (Råda)
Nyförvärv: Roland Gustavsson (Norra Härene), Mattias Ohlin Ek (Rackeby)
Förluster: Mikael Andrén (tränare), Ken Rönnqvist (tränare), Christoffer Kedén (Corner), Johan Christensson (ÖSIK), Jesper Dahlin (Järpås), Tobias Mörby (Vinninga)

Försäsongen:
Hällekis/Trolmen 2-1, Corner (DM) 4-3, Upphärad (DM) 1-1, Kinne Vedum 2-0, Edet (DM) 0-4, Trässberg 1-0, Källby 2-1, Hangelösa 1-6,

Vunna: 5, Oavgjorda: 1, Förluster: 2
Gjorda mål: 13, Insläppta mål: 16
Poängsnitt: 2,00

ÖSIK - Trässberg Mattias Johansson

————————————–

10. Grolanda

Grolanda slutade nia i den nordöstra femman förra året och två år i rad har man lyckats undvika de tre nedersta platserna just i de sista omgångarna. Nu möter man tuffare motstånd och känslan är att laget kommer att få kämpa för nytt kontrakt.

————————————–

11. Sandhem

Vann 2014 division sex och ska enligt uppgift ha högre mål än så. Hoppas kunna tillhöra toppen i denna serie och har fått ett par spelare med meriter från spel i högre divisioner. Försäsongen har dock inte skvallrat om några toppinsatser och vi tror att Sandhem får vända åter till sexan med svansen mellan benen.

12. IFK Emtunga

En gratisplats på övertid. Det var vad Emtunga fick när Kållandsö valde att dra sig ur denna serie. Då hade redan en rad nyckelspelare valt att lämna klubben. Trots detta tog Emtunga chansen att spela i division fem och motbevisa alla som tvivlat.

Denna säsong blir det således en enda lång kamp att fixa ett nytt kontrakt. Och man måste säga att om Marijan Bosnjakovic lyckas med detta bör han få en gata uppkallad efter sig i centrala Emtunga. Så tufft ser nämligen läget ut på förhand. Men det finns gott om eldsjälar både på och utanför Mossbrotts gräsmattor och kanske, kanske kan laget lyckas med det omöjliga…
Ska det ske lär hur som helst målfarlige Alfred Larsson vara frisk och sätta upp emot 20 bollar.

Silly Season
Tränare: Marijan Bosnjakovic (NY)
Nyförvärv: Joanthan Broberg (ENV), Philip Elander (ENV) och Alexander Ellhage (Tråvad/Larv)
Förluster: Oscar Bergh (tränare, slutar), Anders Hötomt (ENV), Linus Hötomt (ENV), Jesper Kvist (Vara), Adam Jansson (Vara), Johan Adolfsson (Vara), Christian Persson (Vara), Oskar Lidén (Gerdsken), Adam Vilhelmsson (flyttat), Sebastian Persson (slutat)

Försäsongen:
Källby (DM) 0-4, Främmestad (DM) 1-4, JK10 2-1, Trollhättans BoIS (DM) 0-5, Arentorp/Helås 3-0

Vunna: 2, Oavgjorda: 0, Förluster: 3
Gjorda mål: 6, Insläppta mål: 14
Poängsnitt: 1,20

Emtunga Vinninga

 

3 tankar på “Halva ”Derbyfemman” kan stå som seriesegrare

 1. Har lite annorlunda idéer om hur sluttabellen kommer att se ut. Så här ser min gissning ut.

  1. Corner
  2. Råda
  3. Akademin
  4. FC Gauthiod
  5. Skör
  6. Vinninga
  7. Tråvad/Larv
  8. Herrljunga
  9. Sandhem
  10. ÖSIK
  11. Grolanda
  12. Emtunga

 2. Så här tror jag:

  1. Råda
  2. LFK Akademi
  3. Levene/Skogslund
  4. Corner
  5. FC Gauthiod
  6. Herrljunga
  7. Tråvad/Larv
  8. Vinninga
  9. Grolanda
  10. Örslösa/Söne
  11. Sandhem
  12. Emtunga

 3. 1. Råda BK
  ————————-
  2. Lidköpings FK Akademi
  – – – – – – – – – – – – –
  3. Levene-Skogslunds IF
  4. Vinninga AIF
  5. FC Gauthiod
  6. FC Corner
  7. Tråvad/Larv
  8. Herrljunga SK FK
  9. Örslösa-Söne IK
  – – – – – – – – – – – – –
  10. Sandhems IF
  ————————-
  11. Grolanda IF
  12. IFK Emtunga

Lämna en kommentar