ANNONS:
ANNONS:

Häng med Lidköping FK P16 på Gothia Cup

Idag startar världens största ungdomsturnering Gothia Cup.
Ett av lagen som deltar är 16-åringarna i Lidköpings FK.
Och här på Lokalfotboll.se kommer du att kunna följa dem under veckan som går.

Denna vecka är det återigen dags för Gothia Cup i Göteborg. Världens största ungdomscup bara växer och växer och även många lokala ungdomslag tar chansen att åka på cupen. Ett av dessa är Lidköpings FK och när Lokalfotboll.se i förra veckan skickade ut frågan om vi fick haka på något lokalt lag på cupen så nappade man. Därför kommer du som följare nu kunna ha koll på hur det går för LFK under veckan och vad man egentligen pysslar med på Gothia Cup på och utanför planen.

Grabbarna i laget på sista träningen innan avresan.
Grabbarna i laget på sista träningen innan avresan.

En gång om dagen kommer killarna i laget skriva resedagbok och dela med sig av bilder från cupen som publiceras här på sajten. Lokalfotboll.se ringde också upp lagets ledare Roger Florén för att hör om förväntningarna inför avresan på måndag morgon.

Gothia Cup alltså. Har ert deltagande varit planerat länge?
– Ja, LFK har som ny policy att försöka skicka ett P16-lag varje år och vi fick reda på det redan innan vi gick in i denna säsong. Sedan dess har vi i laget gjort flera föreningsjobb för att samla in pengar till resan. Så vi har varit taggade under en lång tid.

Hur många är ni som åker till Göteborg?
– Vi är 16 utespelare och 2 målvakter som åker på cupen. Sedan är vi tre ledare som ska serva grabbarna och hålla ordning på dem.

Vad ser ni i laget mest fram emot med cupen?
– Det är ju en häftig grej att vara en del av något så stort och vi har verkligen fått en spännande lottning där vi möter lag från Marocko, Ghana och Ryssland. Att få möta nya och annorlunda lag är en upplevelse vi ser fram emot och lär minnas.

Har ni någon speciell målsättning nu när ni åker på Gothia?
– Resultatmässigt har vi inte det, utan det handlar mest om att vi ytterligare ska komma ihop som grupp. Vi har jobbat mycket på det i år och detta blir ytterligare en viktig grej. Att ge killarna erfarnhet och få dem växa som spelare och personer är det viktigaste.

Ni kommer att rapportera en gång om dagen från er vistelse på cupen. Vad kommer ni dela med er av?
– Det är en rolig upplevelse som vi vill berätta om för de som inte är på cupen. Sedan hoppas vi förstås det händer oväntade grejer som vi kan rapportera om.

Lämna en kommentar