ANNONS:
ANNONS:

Hangelösa begär sig ner till division sex

Vild glädje efter serieseger i september.
Men bara månader efter är det deppigt i Hangelösa.
Laget begär sig nu ner till division sex kommande säsong.

2015 föll Hangelösa i kvalet till division fyra. Besvikna mannar då, men bara ett år senare fick man sin revansch. Som de seriefavoriter man var innan årets säsong så höll man för trycket och tog hem division fem flera omgångar innan slutet.

Avgörandet kom borta på Sörbovallen i Lundsbrunn och skumpa sprutades som aldrig förr. Just därför kom förra veckans negativa signaler som en stor överraskning.
– Ja, vi är väldigt förvånade. Vi trodde att det blåste positiva vindar kring oss och att folk skulle vara sugna på att spela division fyra med Hangelösa, berättar klubbens ordförande Henrik Sommarström som tillsammans med sina klubbkollegor jobbat hårt under Frimånaden.

Drygt 20 spelare har kontaktats. Närmare 15 har provtränat, men ingen har valt att skriva på inför nästa säsong.
– Vi erbjuder inga pengar till spelarna, utan ett gött gäng och division fyra. Men det räcker tydligen inte. Känns inte som att några vill ”satsa” i division fyra, säger Henrik.
Ja, spelarbrist är alltså Hangelösas problem. I dagsläget förfogar man bara över cirka 14 spelare och redan i år har det varit en tunn trupp som spelat ute på Skogevi.

Under måndagskvällen togs så det definitiva beslutet att begära sig ner i sexan kommande säsong. Spelarna, tillsammans med folk kring laget fick ta beslutet.
– Ja, det var rejält trist stämning under mötet. Känner så otroligt mycket för de 12-13 spelare som vann serien och inte får spela i fyran tillsammans, säger en nedstämd Henrik Sommarström som nu både tror och hoppas att klubben kan mobilisera kraft och ställa ett riktigt slagkraftigt lag på benen i sexan kommande säsong.

————————————
Hur det definitiva spelarläget ser ut i Hangelösa kommande säsong är fortfarande inte klart. Kristoffer Blom väljer dock att byta till Lundsbrunn. Trion Markus Sundén, Fredrik Larsson och Dino Husic har aviserat att de lägger skorna på hyllan och  Stefan Ehn har flyttat till Göteborg.

På pluskontot kan man dock räkna in Johannes Tesfai och Martin Johansson från Skara

Lämna en kommentar