ANNONS:
ANNONS:

Här är Corners ledarstab inför 2015

Källorna till Lokalfotboll.se hade rätt.
Det blir Christer ”Musa” Andersson som tar över Corner.
– Efter 12 år i Heimer och LFK ska det bli kul att testa något nytt, säger ”Musa”.

I tisdags kunde man läsa på Lokalfotboll.se om spekulationerna kring hur utseendet på Corners tränarstab 2015 skulle se ut. Vi fick dock vänta tills onsdagskvällen innan uppgifterna blev bekräftade. Och då fick vi dessutom syna den nya staben på nära håll när vi inbjöds att vara med när man träffades för allra första gången inför kommande jobb tillsammans.

Hela sex personer är det som kommer att ingå i staben kring klubbens A-lag nästa säsong.
– Det stämmer. Vi har tänkt att fler ska dela på uppgifterna så att inte bara en personen sliter ut sig, säger Niklas Mellström som kommer att fungera som en slags ”General Manager” i staben. Det vill säga en länk mellan tränarna och styrelsen. Dessutom ska förstås ”Mellis” också dra på sig skorna nästa säsong, så räkna med att det blir många arbetsuppgifter i klubben för 32-åringen som snart börjar att ta upp kampen om ”Mr Corner” med grundaren Jan Fritz.

Huvudtränare för Corner nästa år är annars som tidigare berättat Christer ”Musa” Andersson som närmast kommer från Lidköpings FK där han de senaste åren tränat klubbens A2-lag.
– Efter 12 år i Heimers och LFK:s ungdomssektioner sak det bli kul att testa något nytt, säger 55-åringen som nu hoppar på sitt första senioruppdrag. Men att det skulle bli ett tränarjobb 2015 var långt ifrån självklart.
– Nej, jag hade tänkt att ta ett sabbatsår från fotbollen, men så hörde Corner nyligen av sig och det lät intressant. Hoppas bara vi har fler personer på träning än vad ryktena säger, skrattar ”Musa” som är väldigt nöjd med att ingå i ett större ledarteam.

Mathias Wedebrand, Peter Gustavsson, Niklas Mellström, Johan Bergmer och Christer Andersson.
Mathias Wedebrand, Peter Gustavsson, Niklas Mellström, Johan Bergmer och Christer Andersson.

För Corners spelare blir det också ett nytt ansikte som assisterande tränare. Eller nytt och nytt? Johan Bergmer har som bekant spelat i Corner de senaste säsongerna, men just ledarbiten har han aldrig tidigare testat på.
– Vet inte vad jag ska förvänta mig. Har ju inte så mycket att jämföra med, men detta ska bli intressant, säger 26-åringen som även ska fortsätta att springa ikapp motståndarforwards även 2015.
En som dock kan jämföra denna tränarkonstellation med tidigare är Mathias Wedebrand. ”Wedos” har denna säsong varit assisterande tränare i Corner bakom avgående Eric Gustavsson.
– Kul att jag fick vara med. Sedan du skrev om nya ledarstaben igår har jag fått massor av frågor om jag skulle sluta i Corner, skrattar Mathias och fortsätter:
– Detta känns riktigt roligt, men nästa år kanske vi inte ska sticka ut hakan lika mycket. Vi var kanske lite för kaxiga innan denna säsong.

Övriga i Corners ledarstab är Peter ”PG” Gustavsson som är målvaktstränare samt Niklas Bengtsson som fortsätter som lagledare.

Lämna en kommentar