ANNONS:
ANNONS:

Har FC Trollhättan redan avgjort den norra tvåan?

Har FC Trollhättan redan avgjort tvåan?
Och kan Elmer-Fåglum rädda nytt kontrakt i fyran?
Lokalfotboll.se granskar tabellerna efter en tredjedel av årets säsong.

Att våren och kanske framför allt maj varit riktigt usel vädermässigt kan vi nog alla vara överrens om. Men hur har egentligen den lokala fotbollen varit? Hastigt och lustigt har ju nu ungefär en tredjedel av säsongen spelats och det är hög tid att stämma av läget i de lokala serierna.

Vilka lag motsvarar förväntningarna och vilka är årets negativa överraskningar i respektive serie? Lokalfotboll.se tänkte gå igenom samtliga lokala serier för att ge dig en lägeskoll.
Vi börjar med herrarnas division två, tre och fyra.

DIVISION 2 NORRA GÖTALAND

Division2norra
Serieledaren:
Att FC Trollhättan var bra visste de flesta och att man var en lågoddsare till att vinna denna serie stod tidigt klart. Men att laget skulle ha nio raka segrar i bagaget efter nio spelade var det nog inte många som trodde. Lär krävas ett litet mirakel om laget inte ska avancera till division ett.

Den positiva överraskningen:
Serien har delat upp sig efter nio omgångar och serien är egentligen utan direkta skrällar så här långt. Mest positivt än så länge måste ändå vara IK Gauthiod. Laget var obesegrat ända tills förra helgen och har hållit jämna steg med seriesuveränen FC Trollhättan. Att Gauthiod skulle tillhöra toppskiktet var nog de flesta överrens om, men att man skulle vara så här bra var överrasknade.

Den negativa överaskningen:
Efter fyra omgångar var svaret på denna fråga Lidköpings FK. Laget har dock avancerat och är nu uppe på förväntade tabellpositioner. Just nu är det faktiskt svårt att ta ut en negativ överraskning då serien just nu ser rätt så förväntad ut sett till förhandstipsen. Skulle i så fall vara Skövde AIK som nog hade önskat fler än 16 poäng på nio matcher.

Våra lokala lag:
Både Gauthiod och LFK ligger just nu på relativt förväntade tabellplaceringar. Gauthiod är laget som visat högst klass och kommer i år att få lida för att det inte finns någon kvalplats till division ett. LFK har efter en usel start nu en placering man kan förvänta sig av detta lag. Når man topp 5 har man gjort det väldigt bra.

Har FC Trollhättan ryckt ifrån för gått?
Har FC Trollhättan redan avgjort serien?

——————————————–

DIVISION 3 MELLERSTA GÖTALAND

Division3mellersta
Serieledaren:
Redan under försäsongen pratades det serieseger i Gunnilselägret och man måste säga att laget motsvarat förväntningarna. Dock kom första förlusten i förra imgången och bakom göteborgslaget lurar duon Vårgårda och IFK Falköping. Känslan är dock att Gunnilsekommer att vara det starkaste laget över tid.

Den positiva överraskningen:
Laget som överrraskat mest positivt i denna serie måste ändå vara Vårgårda. Det tippade mittenlaget har vann ett par jämna matcher i början och har sedan ridit på den framgångsvågen. Vann senast mot obesegrade Gunnilse och har plötsligt seglat upp som en av de riktiga utmanarna.

Den negativa överaskningen:
Fjolårets division två-laget Sävedalen började som förväntat serien bra, men har de senaste omgångarna inte fått spelet att stämma. Att man skulle vara hela åtta poäng bakom serieledarna efter bara sju omgångar är förstås en besvikelse.

Våra lokala lag:
Götene är det lokala lag som gått bättre än vad många väntade sig på förhand. Nyförvärven verkar ha kommit bra in i spelet och GIF är ett lag för övre halvan. Skara och Vara lär få slåss om nytt kontrakt med näbbar och klor. Dock ingen krisstämpel på något av lagen efter sju omgångar. Undre halvan av serien är otroligt jämn och det kommer att handla om att ta ett par tunga trepoängare under resten av seriespelet.

Götene har börjat stabilt.
Götene har börjat stabilt.

——————————————–

DIVISION 4 NORRA VÄSTERGÖTLAND

Division4norra
Serieledaren:
Hand upp på alla som trodde Falköpings FK skulle vara serieledare efter åtta omgångar. Laget har verkligen övertygat och framåt har man öst in mål. En jämn serie är det dock och skulle FFK hålla undan är det inget annat än en rejäl skräll!

Den positiva överraskningen:
Ovan nämnda Falköpings FK är förstås den norra fyrans stora överrraskning. Vi på Lokalfotboll.se tippade faktiskt laget i botten. Snacka om dåligt pålästa! Ett stort plus bör även sättas bakom nykomlingen Skultorp som följt upp fjolårets överlägsna serieseger i femman med stabilt division fyra-spel.

Den negativa överaskningen:
Tyvärr är det nog Elmer-Fåglum som får vara seriens mest negativa överraskning. Att laget skulle få kämpa i tabellens nedre regioner var nog väntat, men bara en poäng på åtta matcher var nog inget någon förväntade sig. Bara sju gjorda mål framåt, men värst är defensiven. 32 insläppta mål är hela 15 stycken fler än laget som släppt in näst flest mål.

Våra lokala lag:
Just nu är tabellen ingen trevlig läsning för oss som håller på våra lokala lag. Vi pratade redan innan säsongen om att detta scenario kunde inträffa. Det vill säga att vi skulle hitta både ENV och Elmer-Fåglum under nedflyttningsstrecket. Känslan är dock att ENV har för många krigare i laget för att missa nytt kontrakt. Hittills har man faktiskt visat att man spelar jämt med de flesta lag i denna serie. Värre är det för Elmer-Fåglum. Snart har nämligen tåget lämnat stationen…

 

 

Lämna en kommentar