ANNONS:
ANNONS:

Helgens fem hetaste hemmamatcher

De lokala serierna är på väg mot sommaruppehåll.
I helgen spelas också de sista matcherna innan vilan.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.
HH-540x216

Fredag 19:00
Råda – Vara (Division 4 norra)
Tabelljumbon Råda har radat upp hedersamma förluster i den norra fyran. Laget som hade höga förhoppningar inför säsongen har därför fått jobba mycket med självförtroendet för att repa mod. Nu kommer snart ett välbehövligt sommaruppehåll, men innan dess har man skrällchans hemma mot tabelltrean Vara. Senast lagen lirade derby hade de grönvita ingen chans på Torsvallen. Även denna match får gästerna vara storfavoriter. Seger under fredagen gör att man kan gå upp i serieledning – om än en tillfällig sådan.
Förutpm derby och fredagskväll finns det ännu en krydda i denna match. Och det är att Vara lånat in LFK-målvakten Anton Lidholm till mötet mot Råda. Detta då det råder stora målvaktsbekymmer i laget (Anton blir femte spelare mellan stolparna i år). Anton har lirat derby förut mot Råda och har nog inget emot att sätta käppar i hjulet för hemmalaget.
Tips: Allt annat än tre poäng för Vara vore en skräll. 1-2 låter som ett rimligt tips.

image3

 

………………………………………..
Fredag 19:00
Arentorp Helås  – Fristad/Borgstena/Sparsör (division 2 västra dam)
Damerna i Arentorp/Helås har kravlat sig över nedflyttningsstrecket, men är fortfarande illa ute. Man är nämligen bara två poäng från sistaplatsen och det ser ut som att det är fyra lag som gör upp om en plats som innebär nytt kontrakt i division två. AHFK har dock en sista (?) chans att haka på lagen ovanför, men då krävs det seger redan under fredagen. Då gästar nämligen Fristad/Borgstena/Sparsör som har 14 poäng (AHFK 8 poäng) och ligger på platsen ovanför. Seger och man har häng, medan förlust innebär att man kommer att få titta nedår under hösten. Spänning att vänta på Kedumsvallen!
Tips: Vi tror faktskt att ett hemmastarkt AHFK kan skrälla och ta tre poäng. 3-1 slutar matchen.

………………………………………..
Lördag 15:00
Sil – Skara (division 2 östra dam)
Derby i den östra damtvåan och här pratar vi om en riktig streckmatch. Båda lagen är nämligen inblandade i kampen kring nedflyttningsstrecket. Detta i nuläget tillsammans med ytterligare ett par lag. Skara är laget som just nu är på säker mark med sina tio poäng. Sil är just nu under strecket på sina åtta. Matchen på Silbohof är således en ”sexpoängsmatch” som mycket väl kan avgöra vilket av de båda lagen som tvingas ner i trean nästa år.
Förra mötet lagen emellan slutade med seger 4-0 för Skara. Sil lär vara revanschsuget och matchen lär bli sevärd!
Tips: Skara är det något vassare laget och tar hem tre poäng. Seger med 2-0.

DSC_0901

 

………………………………………..
Lördag 16:00
Gauthiod – Gunnilse (division 2 norra Götaland)
Efter en hel drös med förlustfria matcher åkte Gauthiod på stryk i derbyt mot Skövde AIK. Man är dock fortfarande med i toppstriden, men nya trepoängare är ett måste i en serie där alla verkar slå alla. På lördag kommer Gauthiod vara storfavorit då tabelljumbon Gunnilse står på andra sidan mittlinjen. Rapporter talar dock om ett Gunnilse som är bättre än tabellen visar, men allt annat än tre poäng för Grästorpslaget vore förstås en besvikelse för Joakim Jensen och hans mannar.
Efter lördagens hemmamatch är det en månads uppehåll för Gauthiod och man vill med all säkerhet ha ytterligare en segersvit att jobba vidare med då.
Tips: Gauthiod missar inte läget att ta en trepoängare innan uppehållet. 3-0 slutar matchen.

 ik4

………………………………………..
Söndag 17:00
Saleby/Järpås – Åsaka (division 4 västra dam)
Mycket talar för att det blir en lokal serieseger i den västra damfyran denna säsong. Vedum och Saleby/Järpås gör för tillfället upp om seriesegern och just nu är det fördel Vedum. Detta kan dock söndagens hemmalag Saleby/Järpås snabbt ändra så man har två matcher mindre spelade än ledande Vedum. Segrar i dessa två och man är i topp. På söndag spelar man sista matchen innan uppehållet mot ett svårspelat Åsaka. Gästerna är ett stabilt mittenlag och bjuder inte på så mycket varken framåt eller bakåt. En tuff nöt att knäcka för Saleby/Järpås, men långt ifrån omöjlig.
Tips: Hemmalaget tar chansen och vinner med klara 5-1.

Lämna en kommentar