ANNONS:
ANNONS:

Helgens fem hetaste hemmamatcher

De lokala serierna är i full gång.
Detta innebär förstås mängder av högintressanta matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.


HH-540x216

Fredag
Skara FC – Råda BK (Division 2 norra dam)
Att något lokalt lag skulle nå seriesegern i den norra damtvåan känns just nu avlägset, men Råda har nog inte gett upp hoppet ännu. Nu väntar derby borta mot Skara FC för Jens Antonssons tjejer. Jens som för övrigt jobbar på Skaras kansli!
Dubbla roller alltså för Jensa vars lag är storfavoriter mot ett Skara som jagar sina första poäng i årets serie. Snart måste de komma om inte årets säsong ska bli en enda lång väntan på division tre 2018.


Fredag
IFK Emtunga – Östadkulle (Division 4 västra dam)
Det vankas toppmöte i den västra fyran för ett Emtunga som glatt under säsongsinledningen och äntligen fått ett härligt resultat på planen. Nu väntar serieledande Östadkulle på hemmaplan och för Emtunga kan detta mycket väl vara chansen att på allvar ge gästerna en match. Förlust och seriesegern känns avlägsen så räkna med ett hemmalag som lär göra allt för att få med sig tre poäng och haka på Östadkulle i racet om seriesegern.


Lördag
IK Gauthiod – Vårgårda IK (division 2 norra Götaland)
Det blev två tappade poäng för Gauthiod i hemmamötet med Stenungsund och nu behöver trepoängarna trilla in om man ska ta upp kampen i toppen med lag som Karlstad BK. Första tuffa hindret är Vårgårda IK. Laget som tränas av förre Gauthiodtränaren Stefan Strindh har överrraskat mycket positivt och är just nu bara en poäng efter hemmalaget.
Räkna därför med en tuff och spännande match mellan två lag som vill framåt och ta tre poäng.

Kan Gauthiod ta sig närmre toppstriden?

 


Lördag
Lidköpings FK – Nordvärmland (division 2 norra Götaland)
Bara två gjorda mål i seriespelet 2017 för LFK som just nu är tabelljumbo. Men kanske, kanske så fick man upp självförtroendet i tisdags efter fem mål borta mot Gauthiod?
Hur som helst så väntar en riktigt viktig match hemma mot ett Nordvärmland som förväntas att tillhöra avstigningskandidaterna i denna serie. Laget är just nu tre poäng före LFK och det avståndet får inte bli större på lördag för Daniel Nordmark och hans medspelare.

Kan Gustav Hellman och LFK ta sig upp över rätt sida strecket?

 


Söndag
Lundsbrunns IF – IFK Mariestad  (division 4 norra)
Lundsbrunn är det lokala lag som just nu ligger bäst till i den norra fyran. Något som förstås är överraskande bra gjort av nykomlingen. Serien är dock oerhört jämn och det skjiljer faktiskt bara tre poäng ner till lagen under nedflyttningsstrecket i skrivande stund (onsdag kväll). Under söndagen väntar fjolårets division tre-lag IFK Mariestad som bara är en poäng bakom och en seger för Lundsbrunn skulle kunna innebära arbetsro och ett glapp nedåt i tabellen. Viktiga poäng på spel alltså på Sörbovallen.

Lämna en kommentar