ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste hemmamatcher

Fullmatat med lokal fotboll under ”Kristi flygare”
Detta innebär förstås mängder av högintressanta matcher.
Lokalfotboll.se har valt ut de fem hetaste hemmamatcherna med lokal inblandning.


HH-540x216

Fredag
Lidköpings FK – Skövde KIK (Division 1 norra Götaland dam)
Seriefinal i division ett mellan fullpottaren LFK och tvåan Skövde. Hemmalaget står här inför sin kanske största utmaning hittills denna säsong när ett KIK anförda av en handfull amerikanskor ska göra sitt yttersta för att norpa de första poängen av LFK.

Match i matchen också mellan de två tränarna Kjell Larsson och Gudmundur ”Gummi” Magnusson och frågan är om inte skådespelet längs med sidlinjen bara det är värt entrépengen? Rutinerade AD Håkan Gustavsson lär få en minnesrik kväll…Lördag
Trollekis – Källby (Division 6 Lidköping)
Bataljerna mellan dessa båda lag brukar vara något extra. I alla fall känslomässigt. I år kan vi dock addera en hel del klass i de bägge lagen som bäddar för en sevärd historia. Trollekis mot Källby är sällan ett givet toppmöte, men denna säsong är det fallet och nu är det alltså ettan mot tvåan i Lidköpingssexan som möts på Såtavallen. Den röda jorden lär damma kring vilt kämpande derbyrivaler som alla vill ta tre poäng. Vilket division 6-lag regerar på Kullen?


Söndag
IK Gauthiod – Vänersborgs FK (division 2 norra Götaland)
Seger borta mot Karlstad BK under torsdagen var ett styrkebesked från Gauthiod som nu hakar på toppen av den norra tvåan. Laget är just nu tre poäng bakom serieledande Grebbestad och bara två efter tabelltvåan Vänersborgs FK.
De sistnämnda kommer till Lunnevi under söndagen i ett derby där otroligt viktiga poäng står på spel. Gästerna gjorde som bekant succe i Svenska Cupen under våren, inledde serien trögt, men har den senaste tiden visat klassen och vunnit fem raka.
Kan Gauthiod hitta ny kraft efter torsdagssegern och ta ytterligare kliv i tabellen i jakten på en comeback i division ett?Söndag
Sil – IFK Tidaholm (division 2 norra Götaland dam)

Sils damer är ett ungt och utvecklingsbart lag som ännu står på tillväxt. Men den utvecklingen får gärna ske på så hög nivå som möjligt och då krävs förstås ett nytt division två-kontrakt. Nu väntar en nyckelmatch mot Tidaholm hemma på hovet. Ett lag som definitivt slåss om samma sak som Michael Möllers tjejer. Två lag alltså som jagar tre poäng och andrum inför en intensiv junimånad.Söndag
Corner – Levene Skogslund  (division 5 västra)
Två lag som gärna spelar fysiskt och med mycket fart gör upp om tre poäng på Stenportsplanen under söndagskvällen. Både Corner och Levene Skogslund hoppas säkert på mer än vad tabellraden visar hittills. De bägge kombattanterna står alltså vid ett vägskäl i tabellen där man just nu behöver segrar för att haka på toppen. Förlust och man jagas av lagen från tabellens nedre regioner. Hårt, tufft och sevärt att vänta i den västra fenman.

Lämna en kommentar