ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste lokala matcher

Dags för ännu en fotbollshelg med spännande matcher.
Men vilka lokala matcher är de hetaste?
Lokalfotboll.se har valt ut de mest sevärda matcherna med lokal inblandning.

HH-540x216

Lördag
IK Gauthiod – Karlstad BK (Division 2 norra Götaland)
Sex poäng skiljer fyran Gauthiod och tvåan KBK inför lördagens match som har chans att bli en riktig gastkramning. Då seriens fyra topplag bara vinner och vinner är det nu alltså dags för poängtapp för i alla fall något av dessa lag.

Eftersom Gauthiod jagar så skulle ett poängtapp vara mest förödande för Grästorpslaget. Räkna därför med ett hemmalag som är laget som främst går för tre poäng. Senast lagen möttes vann Gauthiod med 2-1 och man skulle behöva göra en lika solid insats på lördag om drömmen om en topp 2-placering ska överleva. Omöjligt att säga vilket lag som är förhandsfavoriter, men Gauthiod är helt klart formstarka och har på senare tid hittat ett sätt att vinna fotbollsmatcher på flera olika sätt.
På lördag avgörs det om Gauthiod är med hela vägen in på mållinjen eller får spela av de sista matcherna i klassisk serielunk…

Erik Landqvist och hans lag siktar mot toppen.

 


Lördag
Trollhättans FK – Råda  (division 5 västra herr)
Två lag som mötts mer frekvent de senaste åren. Vare sig det rört sig om toppmatch i division fem eller kval till division fyra. Nu är det åter en seriefinal i femman som gäller och även om det inte lär bli segerskumpa på Edsborgs konstgräs på lördag så kan det faktiskt bli en teoretisk serieseger för Råda. Seger mot TFK och laget minst nio poängs försprång till tvåan och en betydligt bättre målskillnad.

Ska Råda ta tre poäng mot TFK lär man behöva prestera på absolut toppnivå. TFK har nämligen inte förlorat en fotbollsmatch på väldigt länge och hade man inte startat serien så mediokert hade rollerna inför lördag nog varit de ombytta.
Men nu är det alltså Råda som stormar mot serieseger och skulle man tappa detta guldläge vore det en otrolig besvikelse för de grönvita. Blir det serieseger redan till helgen?

Får Råda fira uppflyttning igen med TFK som motståndare?

 


Lördag
Järpås – Trollekis (division 6 Lidköping herr)
Det börjar dra ihop sig kring kvalplatsen i Lidköpingssexan. I skrivande stund känns det som ett race mellan Hangelösa, Järpås och Trollekis. Dessa tre lag har dock kvar att möta varandra och redan på lördag är det dags för Järpås mot Trollekis.

Järpås är än så långt seriens stora överraskning och har nu chans att få kvala till femman. Men ska det ske så lär det behöva bli ännu en seger i helgen. Förlust och racet är av allt att döma över. Oavsett vilket har man gjort en fin säsong.
För hårdsatsande Trollekis finns visserligen en liten chans att komma ikapp Vinninga, men man får förstås nöja sig med att sluta som bäst tvåa. Tre poäng i helgen skulle ta laget en bra bit på den vägen.

Kan Järpås fortsätta att överraska?

 


Lördag
Lidköpings FK – FC Trollhättan (division 2 norra Götaland)
0-6 i de värmländska skogarna förra helgen gav knappast LFK en bättre chans på nytt division 2-kontrakt. Chanserna är dock ännu inte borta, men då måste det bli en oväntad trepoängare – och det snart…

Derby mot FC Trollhättan väntar i helgen och duon har tidigare bjudit på jämna och fartfyllda tillställningar. Gästerna jagar uppflyttning till ettan och är förstås storfavoriter på Framnäs mot ett förhoppningsvis revanschsuget LFK. Kan hemmalaget skrälla och ta poängen som krävs för att skaka liv i bottenstriden?

Kan LFK skaka liv i bottenstriden?

 


Lördag
ENV – Åsarp/Trädet (division 4 norra herr)
Toppen mot botten. Far mot son. Fighten i den norra fyran bjuder på det mesta. Mest intressant är förstås kampen mellan pappa Peter Uvesten som tränar bortalaget och sonen Niclas som tränar och spelar i ENV. Duon känner förstås varandra mycket väl och det är bara att för ENV:s skull hoppas på att gammal inte är äldst…

ENV behöver nämligen alla poäng man kan få i kampen om att undvika kvalplatsen. Senast vann man stabilt mot Ulvåker och kanske har man hittat tillbaka till det vinnarspår man var inne på i våras. Målkungen Per Westerberg hittade målet igen förra matchen och den formen behöver hålla i sig att ENV ska upp på säker mark.

Kan Niclas knäppa pappa på näsan?

 


Lämna en kommentar