ANNONS:
ANNONS:

Helgens hetaste matcher

Sista omgången och massor av spännande matcher.
Då kan vi inte välja ut bara fem – utan istället SJU stekheta matcher.

Lokalfotboll.se ger dig de matcher med lokal inblandning du inte får missa i helgen.

”Helgens hetaste” är tillbaka på Lokalfotboll.se och glädjande nog kan vi nu presentera detta återkommande inslag tillsammans med en samarbetspartner i form av Coolbet. Stort tack säger vi till detta som ger oss möjlighet att grotta ner oss i helgens mest spännande matcher.

Här har ni de SJU matcher som vi upplever som de mest intressanta detta veckoslut. Är det någon du saknar? Ja, då är det förstås fritt fram och kommentera nedan och varför du tycker just detta.


GÖTENE – TROLLHÄTTANS BoIS

Dag: Lördag
Serie: Division 3 mellersta Götaland

Det var tio år sedan Götene IF spelade division fyra-fotboll, men nu talar mycket för att det är dags igen. Endast en omgång återstår av den mellersta trean och nu är goda råd dyra för de blåvitrandiga.
Seger är definitivt ett måste på lördag om chansen till kvalspel ska finnas. Men även om det skulle bli seger så måste man hoppas på att varken Åsarp-Trädet (möter Haga hemma) och IFK Skövde (möter Gerdsken borta) inte vinner sina matcher.

Oddsen är inte direkt goda för Götene och det lär inte bli lättare av att gästande Trollhättans BoIS kommer att göra allt i sin makt för en storseger som kan ta laget förbi IFK Tidaholm och upp på kvalplats till tvåan. Hur många lag kliver egentligen av Västerbys matta besvikna på lördag?

Götene har oddsen emot sig.

LIDKÖPINGS FK – KUNGSBACKA

Dag: Lördag
Serie: Elitettan

Fyra omgångar återstår av Elitettan för ett LFK som gjort en fantastiskt fin säsong. Efter ett par tunga matcher vann man i den senaste omgången och nu är det fyra poäng upp till en allsvensk plats.
Upp till serieledning är det dock sju poäng och på lördag kommer just serieledande Kungsbacka till Framnäs. Gästerna har som bekant fått fira förr på Framnäs (gick upp tillsammans med LFK till Elitettan 2014) och gör det nog gärna igen.

För LFK är det troligtvis bara full pott som gäller i samtliga fyra matcher som återstår och förutom tufft motstånd får man klara sig utan den viktiga trion Caroline Olsson, Shannon Horgan och Kjell Larsson som alla är avstängda. Räkna således med en högljudd läktare som kommer göra sitt bästa för att jaga fram LFK-tjejerna till tre poäng och en fortsatt dröm om Allsvenskan 2019.

Vinst i toppmötet är ett måste för LFK.

ARDALA – SKULTORP

Dag: Lördag
Serie: Division 4 norra Västergötland

På Ardala IP önder lördagen ska det inte bara jagas seger. Det ska också jagas mål i mängder. Det lär nämligen vara det som krävs om Ardala ska vinna den norra fyran och ta klivet upp till trean.
Just nu leder man serien på grund av ett enda mer gjort mål än Främmestad – så jämn är kampen om seriesegern!

Gästande Skultorp har troligtvis (kan dock faktiskt åka ner på kvalplats med maximal otur) inget annat än äran att spela för och kan som bäst sluta femma i serien. Ardala får således gälla som storfavorit, men hur många mål lyckas seriens bästa offensiv med i denna måstematch? Det lär bli spänning på Ardala IP och skumpan ligger med all säkerhet på kylning. Men får man korka upp den redan på lördag?


FRÄMMESTAD – RÅDA

Dag: Lördag
Serie: Division 4 norra Västergötland

Precis som i Ardala så är det måljakt på Bergevi under lördagseftermiddagen. Främmestad behöver förutom tre poäng förbättra sin målskillnad med ett mål bättre än Ardala.
Formen har sviktat den sista tiden och precis som ifjol riskerar Främmestad att få kvalspela för att nå division tre.

Ska man slippa det behöver man överlista Rikard Stureson i Rådamålet så många gånger som möjligt. ”Sture” och hans lagkompisar har som bäst en femteplats att spela om vilket skulle vara Rådas bästa tabellplacering på många år. Räkna med ett Främmestad som går stenhårt på offensiven mot ett Råda som precis som när man möttes i våras lär ligga på kontring i hopp om att hindra Främmestads jakt på segerfirande.

Får Främmestad jubla i helgen?

 


ENV – IFK HJO

Dag: Lördag
Serie: Division 4 norra Västergötland

ENV är ett lag som har för vana att krångla sig ur svåra höstlägen. Nu är man på god väg att åter rädda nytt division fyra-kontrakt, men det kan faktiskt vara så att det krävs tre poäng hemma mot IFK Hjo för att man ska undvika kvalspel. Ett Hjo som gör sitt bästa för att ta tre poäng och säkra en plats i division tre-kvalet.

Vid seger är ENV alltså ett lag för division fyra även nästa år, men blir det förlust eller oavgjort måste man förlita sig på att duon Ekedalen (Fagersanna borta) och Falköpings FK (Vara borta) inte vinner sina matcher. Det kan alltså vara så att rivalerna Vara SK blir laget som hjälper ENV att rädda kontraktet. Bara det ökar spänningen ytterligare inför seriens sista omgång.


SIL – KINNE VEDUM

Dag: Lördag
Serie: Division 5 västra Västergötland

Det mesta tyder på att Kinne Vedum kommer att få kvalspela för att hålla sig kvar i division fem. Men chanser och risker finns faktiskt att man både kan hamna på säker mark och åka direkt ur. Allt hänger på hur den sista omgången slutar.

En poäng och det blir kvalspel för Kinne Vedum, men även en poäng lär man få slita hårt för i derbyt mot Sil. Det brukar nämligen vara stentuffa bataljer lagen emellan och hemmalaget Sil lär inte direkt gråta om man skulle spela ner rivalerna i division sex.
Så även om inte hemmalaget har någon speciell tabellplacering att spela om så lär det bli hett på Silbohof under lördagen och räkna med att ”ostskivan” syns i luften ett flertal gånger.

Tufft derby att vänta.

ULVÅKER – ARENTORP/HELÅS

Dag: Söndag
Serie: Division 2 norra Götaland dam

I Ulvåker ställs allt på sin spets under söndagen. Nästjumbon Ulvåker (11 poäng) tar då emot jumbon Arentorp/Helås (10 poäng). Bara ett av lagen kan hålla sig kvar i tvåan och man behöver inte vara någon vidare matematiker för att räkna ut att det måste bli seger för Arentorp/Helås om kontraktet ska räddas.

Formen har varit stigande på slutet och man går trots den tuffa utmaningen in i matchen med en god känsla. En serieavslutning blir knappast mer spännande än så här och någon gång under söndagseftermiddagen vet vi om om Victor Lindelöf och hans tjejer kan andas ut eller gråta ut. Så små är nämligen marginalerna mellan glädje och sorg i denna match.

Lämna en kommentar